Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Πετράκης σε παίκτες: Στα δύσκολα να δείξουμε χαρακτήρα

Καθημερινά συνεχίζονται οι προπονήσεις του ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με δύο προπονήσεις που έγιναν χτες ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης με τον Ατρόμητο στα Γιάννινα, όπου η νίκη φαντάζει μονόδρομος για τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Καθώς στόχος από την αρχή της σαιζόν είναι να αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο τρόπο τη δυνατή έδρα του, αν είναι δυνατόν να παραμείνει αήττητος και να μαζέψει πολλούς βαθμούς που θα είναι ένα καλό στήριγμα για την επίτευξη των στόχων του. 


Ειδικά τώρα που έχασε με 3-1 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει την απώλεια αυτών των βαθμών στο ματς με τον Ατρόμητο, γιατί μετά ακολουθούν πάλι δύσκολα παιχνίδια, με Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη με Ηρακλή στα Γιάννινα και με Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. 

Χτες ο Γιάννης Πετράκης στις συνηθισμένες ομιλίες που κάνει προς τους παίκτες, πάντα μετά από τις προπονήσεις, ζήτησε απ’ αυτούς να ξεχάσουν το ματς με την ΑΕΚ και όλη η προσοχή να είναι στραμμένη στο ερχόμενο ματς της Τετάρτης με την πάντα υπολογίσιμη ομάδα του Περιστερίου. «Τώρα πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα και να αντέξουμε σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις» είπε προς τους παίκτες ο Πετράκης και κατέληξε: «Γνωρίζετε πολύ καλά ότι στη σούπερ λίγκα δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια και όλα είναι δύσκολα. Αυτό όμως δεν μας φοβίζει, αρκεί εμείς να βγάλουμε τον πραγματικό μας εαυτό στο γήπεδο, καθώς είμαστε μια ομάδα με μεγάλες δυνατότητες».

Σφιγμένες γροθιές στον ΠΑΣ

Στον ΠΑΣ μπορεί να πικράθηκαν από την ήττα στην ΑΕΚ, γιατί δεν τους βγήκαν κάποια πράγματα και δεν εκμεταλλεύτηκαν το ότι πήραν προβάδισμα στο σκορ και σε καίρια σημεία του αγώνα, παρά τα φαλτσοσφυρίγματα του Μάνταλου είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, αλλά δεν μένουν άλλο στο παιχνίδι αυτό. Ήδη το άφησαν πίσω και σφίγγουν γροθιές και δείχνουν μεγάλη διάθεση στις προπονήσεις για την καλύτερη προετοιμασία για το ματς που έρχεται. Ήδη ο Πετράκης άρχισε να τους λέει κάποια πράγματα για τον τρόπο παιχνιδιού του Ατρόμητου αλλά είναι ακόμα νωρίς να αρχίσουν εξειδικευμένες αναλύσεις για την αντίπαλη ομάδα. 

Από Κυριακή και μετά, στις προπονήσεις ο Κρητικός τεχνικός θα τους αναλύσει επακριβώς πως παίζει ο αντίπαλος και πως πρέπει αυτοί να κινηθούν στο γήπεδο για να τον κερδίσουν. Το ρεπό που έδωσε ο Πετράκης την Τρίτη (προχτές) ήταν αρκετό για να ξεκουραστούν οι παίκτες. Ορισμένοι απ’ αυτούς που μένουν στην ίδια γειτονιά έκαναν μπάρμπεκιου για να χαλαρώσουν περνώντας όμορφα τη μέρα τους. 

Όμως από χτες όλοι στρώθηκαν στη δουλειά. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι υπάρχει προγραμματισμένη προπόνηση για το απόγευμα της Κυριακής, ημέρα των εκλογών. Επειδή η προπόνηση του Σαββάτου θα είναι μόνο πρωί όσοι θέλουν μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Μέχρι και την Τρίτη, παραμονές του αγώνα είναι προγραμματισμένες προπονήσεις.

Δεν προπονήθηκαν προληπτικά τρεις


Χτες προληπτικά ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα οι Μπέριος, Ακόστα (αποκόμισαν κάποιες ενοχλήσεις από το ματς με ΑΕΚ) και σήμερα θα προπονηθούν κανονικά. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε χτες προληπτικά και ο Κριστιάν Τσάβεζ που είχε ένα ελαφρύ τράβηγμα στο πόδι. Όσον αφορά για το πώς σκέπτεται ο Πετράκης να καλύψει τα σημαντικά κενά των Μιχαήλ, Τζημόπουλου (αποβλήθηκαν στο ΟΑΚΑ), αυτό θα φανεί στις επόμενες προπονήσεις. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μπει στην ενεργό δράση και ο Άντι Λίλα με πολλές πιθανότητες να ξεκινήσει με τη βασική ενδεκάδα αντικαθιστώντας τον Τζημόπουλο στη γραμμή των αμυντικών χαφ, ενώ για το Μιχαήλ στο κέντρο της άμυνας προορίζεται ο Σκόνδρας. 

Ο Λίλα περιμένει αυτή την ευκαιρία για να βοηθήσει την ομάδα αλλά να επιστρέψει πάλι στα υψηλά επίπεδα απόδοσης που είχε πριν φύγει τον Ιανουάριο από τα Γιάννινα για την Πάρμα. Μάλιστα θέλει να κερδίσει πάλι θέση βασικού στην Εθνική Αλβανίας, καθώς στα δύο τελευταία ματς για το EURO 2016 ήταν στον πάγκο. Του κόστισε ότι δεν έκανε προετοιμασία με ομάδα. Γι’ αυτό και στον ΠΑΣ στα δύο ματς με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ήταν εκτός αποστολής.