Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Μ. Βελλίδης: Να βγάλουμε την εθνική από το τέλμα

Χρήστος Αραβίδης, Μάρκος Βελλίδης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Ταξιάρχης Φούντας σε εκδήλωση χορηγού της Εθνικής ομάδας


Η ανάγκη συσπείρωσης και ενότητας στην Εθνική ομάδα είναι πιο απαραίτητη από ποτέ μετά τον… κατήφορο που έχει ακολουθήσει τον τελευταίο χρόνο, που έχει ως συνέπεια τον αποκλεισμό από το Euro 2016, αλλά και την απομάκρυνση δύο ομοσπονδιακών τεχνικών (Ρανιέρι, Μαρκαριάν).


Σε αυτό το στοιχείο στάθηκαν οι Κυριάκος Παπαδόπουλος, Μάρκος Βελλίδης, Χρήστος Αραβίδης και Ταξιάρχης Φούντας, οι οποίοι την Τρίτη (1/9) βρέθηκαν σε εκδήλωση της Vodafone, χορηγού της «γαλανόλευκης».

Οι τέσσερις διεθνείς τόνισαν πως η Εθνική είναι έτοιμη για την πρώτη της νίκη στα προκριματικά και κάλεσαν τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθειά τους, ενώ μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον Κώστα Τσάνα, που ανέλαβε, τουλάχιστον προσωρινά, το τιμόνι του αντιπροσωπευτικού μας συγκρότηματος.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι πιστεύω, προπονούμαστε σκληρά και θα πάμε την Παρασκευή να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και πιστεύω θα καταφέρουμε να πάρουμε την πρώτη μας νίκη. Οι Φινλανδοί είναι πολύ δυνατή ομάδα και παίζουν δυνατά στην κόντρα. Θα μιλήσουμε και πάλι με τον προπονητή μας και θα τους αναλύσουμε καλά για να είμαστε έτοιμοι για την Παρασκευή».

Αναφερόμενος στον ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Τσάνα, δήλωσε: «Τον κ. Τσάνα τον γνωρίζω προσωπικά πολύ καλά διότι τον είχα για πολλά χρόνια στις Εθνικές Ομάδες. Είναι ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος και πολύ καλός στη δουλειά του. Θα προσπαθήσουμε και εμείς οι ποδοσφαιριστές να τον βοηθήσουμε όσον το δυνατό περισσότερο και να είμαστε δίπλα του και αυτό που μας έχει πει είναι να κάνουμε αυτό που ξέρουμε πολύ καλά, να τα δώσουμε όλα στο γήπεδο και με τη βοήθειά του να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη την Παρασκευή».

Ο Μάρκος Βελλίδης πρόσθεσε: «Πρέπει να παρουσιαστούμε πιο σοβαροί από τα προηγούμενα παιχνίδια. Έως τώρα δεν έχουμε καταφέρει να είμαστε ανταγωνιστικοί ενώ ξέρουμε ότι έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Έχουμε αξιόλογους ποδοσφαιριστές και πρέπει αυτό το σύνολο να βγάλει όλη τη δυναμική του στο γήπεδο και επί ενενήντα λεπτά να αναζητάμε όλοι μαζί τη νίκη. Να βοηθάει ο ένας τον άλλον και πραγματικά να βγάλουμε την Εθνική από αυτό το τέλμα που έχει περιέλθει που είναι άσχημο για όλους.

Αναφορικά με αυτό το παιχνίδι, πρέπει ο καθένας από την πλευρά του να δώσει το κάτι παραπάνω διότι δεν αξίζει στην Εθνική μας η βαθμολογία που έχει. Προσωπικά πιστεύω ότι αν ο κάθε ποδοσφαιριστής δει το παιχνίδι σαν τελικό θα μπορούμε να πανηγυρίσουμε μια σπουδαία νίκη γιατί πραγματικά δε μας αξίζει αυτή η κατάσταση».

Για τον Κώστα Τσάνα, δήλωσε: «Είναι ένας άνθρωπος που για πολλά χρόνια υπηρετεί την Εθνική Ομάδα. Δεν τον γνώριζα προσωπικά άλλα είχα ακούσει πολύ καλά πράγματα για τον κ. Τσάνα και τον ζω πλέον στο ξενοδοχείο και τις προπονήσεις της Εθνικής, είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος που πρέπει να τον ακούσουμε, να δούμε τι θα μας πει για το παιχνίδι και να τα βγάλουμε αυτά μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Ο Ταξιάρχης Φούντας, δήλωσε: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι κι εμείς θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να πάρουμε την πρώτη μας νίκη και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Δε μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάτι από τη Φινλανδία. Εμείς θέλουμε να δουλεύουμε κάθε μέρα στις προπονήσεις δίνοντας το 100% των δυνατοτήτων μας και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Περιμένουμε το παιχνίδι σαν ένα καινούριο ξεκίνημα και πιστεύω θα το πετύχουμε και θα μας δώσει ψυχολογία ώστε να συνεχίσουμε να πάρουμε και άλλες νίκες».

Τέλος, ο Χρήστος Αραβίδης ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για την πρώτη μου κλήση στην Εθνική. Είναι τιμή μου να φοράω το εθνόσημο. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, αν και εφόσον μου ζητηθεί για να βοηθήσω κι εγώ από την πλευρά μου για την προσπάθεια που κάνουμε. Η ομάδα τη Φινλανδίας ποιοτικά δε μπορεί να συγκριθεί μαζί μας, σαφέστατα είμαστε ανώτεροι σε όλα τα επίπεδα αρκεί να μπορέσουμε να το αποδείξουμε και μέσα στο γήπεδο και να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και στο στόχο που έχουμε θέσει ως ομάδα και δεν είναι τίποτα άλλο από το να πάρουμε τη νίκη. Είναι μια ευκαιρία για εμάς να δείξουμε ότι είμαστε καλά και ότι μπορούμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να κερδίζουμε κάθε αντίπαλο στο γήπεδο».

Για τους φιλάθλους τόνισε: «Ο κόσμος τόσα χρόνια βρίσκεται κοντά στην ομάδα και δε νομίζω θα την αφήσει μόνη σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Τον θέλουμε σίγουρα δίπλα μας γιατί κανένας ποδοσφαιριστής δε θέλει να βρίσκεται η Εθνική σε αυτό το σημείο. Οι Έλληνες φίλαθλοι να είναι βέβαιοι ότι θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για να επαναφέρουμε την Εθνική εκεί που της αξίζει».

Έκλεισε, λέγοντας: «Θεωρώ ότι το θέμα του γκολ είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας γιατί και τα προηγούμενα χρόνια μπορούσαμε να κάνουμε και κάναμε θετικά αποτελέσματα. Είναι σημαντικό για την Εθνική να έχει πολλές επιλογές για την ενδεκάδα και να υπάρχουν δύσκολες αποφάσεις για το ποιος μπορεί να παίξει και πιστεύω ότι θετικό που έχουμε τόσους καλούς παίκτες για να μπορέσουν να βοηθήσουν αυτήν την προσπάθεια. Είμαι σίγουρος ότι με το θέμα της ψυχολογίας να λύνεται όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν».

ΠΗΓΗ: a-sports.gr