Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Ποιοι προπονητές δεν πρόλαβαν τη φετινή παρέλαση!

Αρκετοί προπονητές απολύθηκαν και δεν πρόλαβαν την φετινή παρέλαση για την επέτειο του "ΟΧΙ"

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Συνηθίζουμε εδώ στα Γιάννινα να λέμε με διάθεση χιούμορ για τους προπονητές αν θα προλάβουν ή όχι την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και αν την προλάβουν είναι καλό σημάδι γι’ αυτούς!
Και τούτο γιατί η «προπονητοφαγία» είναι σύνηθες φαινόμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο στα Γιάννινα. Και έλεγαν οι παλιότεροι φίλαθλοι και παράγοντες ότι όποιος προπονητής έβλεπε την παρέλαση για την επέτειο του «ΟΧΙ» είχε πολλές ελπίδες να κάνει και Χριστούγεννα στα Γιάννινα. Χωρίς αυτό να είναι απόλυτο, καθώς υπήρξαν προπονητές που απολύθηκαν παραμονές της παρέλασης ή λίγες μέρες αργότερα, όπως το 2013 με τον Παντελίδη, που είδε την παρέλαση αλλά απολύθηκε δύο μέρες μετά! 

Μεταξύ σοβαρού και αστείου, η παρέλαση του Οκτώβρη είναι οι πρώτες εξετάσεις για τους προπονητές. Στη σούπερ λίγκα φέτος δεν πρόλαβαν την σημερινή παρέλαση ο Πόντες στον Παναιτωλικό, ο Ρόκα στον Πανθρακικό και ο Δέλλας στην ΑΕΚ. Η συνέχεια δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει. Έχουμε μπροστά μας ακόμα 22 αγωνιστικές. Μη παίρνετε όρκο για κανέναν και για τίποτα. Στην Ελλάδα είμαστε, οι προπονητές είναι πάντα ο εύκολος στόχος και τα εξιλαστήρια θύματα τις περισσότερες φορές. Παλιότερα στον ΠΑΣ είχαν απολυθεί παραμονές της παρέλασης οι Μάκης Κατσαβάκης (1998), Βασίλης Ξανθόπουλος (2005), Κορντέρο (2001). Πρόπερσι ο Παντελίδης απολύθηκε μια μέρα μετά την παρέλαση! 

Στον χώρο της Α’ Ερασιτεχνικής της ΕΠΣΗΠ τον τελευταίο καιρό είχαμε τα διαζύγια: Του Θανάση Τζιάλλα με τη Θύελλα Ελεούσας, του Γιάννη Πάνου με τον Α. Ο. Ανατολής, του ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου με τον Οικονόμου, του Χρήστου Αγγέλη με τον Α. Ο. Σταυρακίου. 

Στη Β’ Εθνική δεν πρόλαβαν την παρέλαση και έλυσαν τη συνεργασία οι εξής προπονητές: Ο Γιώργος Βαζάκας με τα Τρίκαλα, ο Απόστολος Χαραλαμπίδης με τον Ολυμπιακό Βόλου, Ο Γιάνσμικο Βέλιτς με τον Εργοτέλη, ο Σούλης Παπαδόπουλος με τη Λαμία, ο Κώστας Βασιλακάκης με τον Πανσερραϊκό, ο Παναγιώτης Τζαναβάρας με τον Παναιγιάλειο.