Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Ο Πετράκης ανέλυσε το τι συμβαίνει στον ΠΑΣ

Ο Γιάννης Πετράκης στη συνέντευξη Τύπου με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ Μπάμπη Καρβέλη


Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης στις δηλώσεις που έκανε στη συνέντευξη Τύπου ανέλυσε την εικόνα του αγώνα αλλά και απάντησε αναλυτικά και με λεπτομέρειες στην κλασική ερώτηση γιατί ο ΠΑΣ δέχτηκε τόσα γκολ μέχρι τώρα. Ο Κρητικός τεχνικός τόνισε τα εξής: «Και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη και προσπάθησαν γι’ αυτό. Ήταν ένα παιχνίδι όχι ποιοτικό αλλά ενδιαφέρον.
Μετά το 1-1 νομίζω ότι η ομάδα που θα έβαζε το γκολ θα έπαιρνε τη νίκη.  Δυστυχώς για εμάς, αυτό το κατάφερε ο Αστέρας Τρίπολης, παρότι εμείς και στα δύο ημίχρονα δημιουργήσαμε καλές προϋποθέσεις για να βάλουμε γκολ.

Φτάσαμε πολλές φορές στην αντίπαλη περιοχή με καλές προϋποθέσεις, αλλά δεν τις μεταφράσαμε σε γκολ. Ειδικά στο β’ ημίχρονο είχαμε προϋποθέσεις και όταν το σκορ ήταν 1-1 αλλά και μετά το 2-1, για να κάνουμε κάποιο γκολ. Δυστυχώς δεν κάναμε το γκολ, εμείς αλλά το δεχτήκαμε από τους φιλοξενούμενους. Το παιχνίδι αυτό ανήκει στο παρελθόν. Οι παίκτες μου έκαναν σημαντική προσπάθεια απέναντι σε μια ομάδα που καιγόταν και αυτή για τη νίκη. Τηρουμένων των αναλογιών σε κάποια διαστήματα του αγώνα παίξαμε και καλό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε κάποιο καλό αποτέλεσμα που το θέλαμε πάρα πολύ».

Σε ερώτηση πως σχολιάζει το γεγονός ότι ο ΠΑΣ και ο Παναιτωλικός δέχτηκαν τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα, δήλωσε τα εξής: «Δε νομίζω ότι με τον Ηρακλή που δεχτήκαμε δύο γκολ ο Ηρακλής μας έκανε κάποια ευκαιρία. Ούτε ο Παναθηναϊκός είχε ευκαιρίες ενώ μας κέρδισε. Σήμερα η Τρίπολη έκανε μόνο δύο ευκαιρίες από στημένα. Δεν είχε κάποια άλλη ευκαιρία. Σ’ αυτά τα τρία παιχνίδια εμείς φάγαμε επτά γκολ.  Δεν λέω για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που δίκαια χάσαμε με αυτό το σκορ. Θέλω να πω ότι αυτό που συμβαίνει, με βάση τα στοιχεία της στατιστικής, δεν δείχνει την εικόνα της προσπάθειας που κάνουν οι παίκτες. 


Αν ήταν ένα ματς που μας έκανε ο αντίπαλος 10 ευκαιρίες και τρώγαμε τρία γκολ, θα έλεγα αυτή είναι η στατιστική αναλογία, στις τρεις ευκαιρίες να μπει ένα γκολ. Από εκεί και πέρα, στο ποδόσφαιρο για να μπει ένα γκολ, πρέπει να προκύψει ένα λάθος. Λάθη γίνονται στο ποδόσφαιρο και στη ζωή. Ίσως να μη έχουμε τη ρέντα, την καλή τύχη, για να μη μετατρέπεται σε γκολ κάθε λάθος που κάνουμε. Αυτό είναι ένα κομμάτι της δουλειάς μας και δεν αναιρεί την προσπάθεια που κάνουν οι παίκτες. Θέλει δουλειά, ωριμότητα και ψυχραιμία για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση».