Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Με ψηλά το κεφάλι συνεχίζει απτόητος ο ΠΑΣ

Μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης στον ΠΑΣ προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους


Στον ΠΑΣ Γιάννινα προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να ανασυγκροτηθούν, χωρίς να τους βάλει από κάτω η ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης (2-1), ούτε και το γεγονός ότι στα τελευταία 4 παιχνίδια η Γιαννιώτικη ομάδα έχει 3 ήττες και 1 ισοπαλία.
Υπάρχει ο προβληματισμός γιατί η ομάδα δεν είναι σε καλή κατάσταση, αλλά από την άλλη υπάρχει και η πίστη ότι όλα θα ξεπεραστούν και η συνέχεια θα είναι καλύτερη. Γιατί το πρόγραμμα είναι περισσότερο βατό και όχι όπως τις 8 πρώτες αγωνιστικές που ο ΠΑΣ αντιμετώπισε ομάδες που τα τελευταία χρόνια καταλαμβάνουν μόνιμα τις έξι πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος.

Περισσότερο ο προβληματισμός επικεντρώνεται που η ομάδα δέχεται εύκολα γκολ και έχει τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα μετά τον Παναιτωλικό, αλλά αυτό απαντήθηκε από τον Πετράκη που ανέφερε ότι δεν ανησυχεί και όλα μπορούν να διορθωθούν. Έτσι από χτες όλοι επικεντρώθηκαν  βασικά στο ματς της Κυριακής με τον Πανθρακικό, στο οποίο δεν χωρά καμία άλλη απώλεια βαθμών και στο ματς κυπέλλου της Πέμπτης με τον Ηρακλή. Και τα δύο ματς θα γίνουν στα Γιάννινα με γενική είσοδο 10 ευρώ. 

Για το ματς με τον Ηρακλή ο Πετράκης ανήγγειλε ότι θα γίνουν αλλαγές για να ξεκουραστούν παίκτες αλλά και να πάρουν χρόνο συμμετοχής και οι άλλοι που είναι είτε στον πάγκο, είτε μένουν εκτός αποστολής. Συνηθίζει να το κάνει αυτό ο Κρητικός τεχνικός, όπως και πέρσι. Ειδικά τώρα που δεν είναι νοκ άουτ τα ματς αλλά σε όμιλο, θα γίνει πιο άνετα το φρεσκάρισμα και η εναλλαγή κάποιων προσώπων στην ενδεκάδα. Έτσι παίκτες όπως οι Φερφελής, Γιάκος, Περιστερίδης, Σαπαλίδης, Καρανίκας, Ηλιάδης, Σκόνδρας, Γαρουφαλιάς, Ιωάννου που δεν έχουν πολλές συμμετοχές, έχουν  πιθανότητες να ξεκινήσουν με τη βασική ενδεκάδα. Όπως και οι Μπέριος, Λίλα, όπου ο πρώτος για λόγους τακτικής δεν αγωνίστηκε προχτές και ο δεύτερος ήταν ανέτοιμος. 

Χτες όσοι αγωνίστηκαν έκαναν αποθεραπεία. Ο Αλέξης Μιχαήλ έχει 12 ράμματα στο κεφάλι σε μια σύγκρουση που είχε με τον Γιάννου. Αλλά είναι εξωτερικά τραύματα και χτες έκανε αποθεραπεία, με στόχο να παίξει στο ματς με τον Πανθρακικό. Ατομικό πρόγραμμα έκανε ο Λίλα. Αυτά όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι και την επόμενη μέρα στον ΠΑΣ. 

Δεν λείπουν και τα παράπονα για το προχτεσινό παιχνίδι από τη διαιτησία του Στυλιαρά και του επόπτη Δίπλαρη, καθώς από το βίντεο προκύπτουν σοβαρές ευθύνες στους διαιτητές, ακόμα και για αλλοίωση αποτελέσματος. Όπως τόνισε και ο Παναγιώτης Βαρούχας στην αθλητική εκπομπή του ΣΚΑΙ το 2ο γκολ του Αστέρα προήλθε από θέση οφσάϊντ. Η πλαϊνή κάμερα δείχνει καθαρά ότι στη μπαλιά του Λανθαρότε ο Γιάννου που έγινε ο δέκτης της μπάλας μετά την απίθανη γκέλα του Στρούνα (άφησε τη μπάλα να περάσει μέσα από τα πόδια του) ήταν σε θέση οφσάϊντ. 

Και επίσης σε μια φάση στο α’ ημίχρονο πριν ισοφαρίσει ο Αστέρας, ο Ιγκλέσιας μέσα στην περιοχή με το ένα πόδι διώχνει τη μπάλα και με το άλλο ανατρέπει καθαρά τον Τσάβεζ. Ήταν μια περίπτωση που οι Γιαννιώτες δικαιολογημένα φωνάζουν για πέναλτι. Και στις καθυστερήσεις σε κόρνερ του ΠΑΣ από αριστερά υπήρξε κράτημα στον Σαπαλίδη να μη μπορέσει να σηκωθεί για κεφαλιά.