Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΝΟΙ


Μαθητές από σχολεία των Ιωαννίνων στην αίθουσα τροπαίων του ΝΟΙ


Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ήταν η χθεσινή, με θέμα «Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα» και με αφορμή τον εορτασμό ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων άνοιξε της πύλες του στα Γιαννιωτόπουλα!


Περισσότεροι από 500 μαθητές από το 27ο Δημοτικό Σχολείο Κιάφας, το 9ο πρώην Αθλητικό Γυμνάσιο, το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων, το 3ο Λύκειο και το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Ι. στη Λιμνοπούλα. Εκεί ενημερώθηκαν από την τεχνική ομάδα του Ομίλου για ό,τι έχει να κάνει με το άθλημα της Κωπηλασίας, το οποίο είναι φυσικά Ολυμπιακό και τα τελευταία χρόνια έχει χαρίσει μεγάλες διεθνείς επιτυχίες στη χώρα μας.

Εξάλλου, ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων αποτελεί φυτώριο πρωταθλητών, στελεχώνοντας κάθε χρόνο στο μεγαλύτερο μέρος της την ελληνική Εθνική Ομάδα. Κωπηλάτες του Ν.Ο.Ι. έχουν διακριθεί κατακτώντας μετάλλια σε παγκόσμια, πανευρωπαϊκά και βαλκανικά πρωταθλήματα, ενώ πέντε αθλητές του τα τελευταία 25 χρόνια έχουν λάβει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πετυχαίνοντας σημαντικές διακρίσεις. Ήδη, μάλιστα, την πρόκριση για την Ολυμπιάδα του Ρίο έχουν εξασφαλίσει οι Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας, ενώ θα την επιδιώξουν κι άλλοι Γιαννιώτες κωπηλάτες.

Οι μαθητές που επισκέφθηκαν χθες τον Ν.Ο.Ι. πέρα από την ενημέρωση που τους έγινε, ξεναγήθηκαν στα λεμβαρχεία του, στο κλειστό γυμναστήριο όπου δοκίμασαν τα εργόμετρα, είδαν από κοντά και φωτογράφησαν τη μεγάλη συλλογή με τα περίπου 500 κύπελλα που εκτίθενται στο γραφείο Διοίκησης του Ομίλου! Δήλωσαν δε ενθουσιασμένοι από την εμπειρία, ενώ τη μεγαλύτερη εντύπωση τους έκαναν τα κουπιά και οι βάρκες με τις οποίες προπονούνται οι πρωταθλητές του Ν.Ο.Ι.. Στα παιδιά και τους συνοδούς τους εκπαιδευτικούς μοιράστηκαν φυλλάδια και μικρά αναμνηστικά δώρα με το λογότυπο του Ομίλου.

Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι.

«Με υπερηφάνια υποδεχθήκαμε στο Ν.Ο.Ι. και ξεναγήσαμε τόσα πολλά Γιαννιωτόπουλα με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Ο Ναυτικός Όμιλος είναι γνωστό τι πρωταθλητές κι Ολυμπιονίκες έχει βγάλει μέχρι σήμερα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Χρήστος Αλεξίου. Όπως είπε, «το ευχάριστο για μας είναι ότι τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από όσα είδαν κι έμαθαν στον Όμιλο κι αυτό μας κάνει να ελπίζουμε ότι αρκετά από αυτά θα επιλέξουν να έρθουν εδώ και να ασχοληθούν με το άθλημα της Κωπηλασίας».

Την ικανοποίησή τους για την επίσκεψη τόσων σχολείων και την ενθουσιώδη ανταπόκριση των μαθητών στην ενημέρωση που τους έγινε εξέφρασαν από την πλευρά του και οι προπονητές του Ομίλου.

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων