Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Οι μάχες στο χαντ μπολ για άνδρες και γυναίκες

Στιγμιότυπο από τον αγώνα γυναικών Α. Ο. Ιωαννίνων - Φαίαξ


Την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα Χάντμπολ της Α2 κατηγορίας (3ος Όμιλος), πέτυχαν το απόγευμα του Σαββάτου οι γυναίκες του ΑΟΙ, που επιβλήθηκαν του Φαίακα Κέρκυρας με το εντυπωσιακό 33-13!
Η ομάδα του Κώστα Χαρίση μπήκε από την αρχή του παιχνιδιού πολύ δυνατά και με καλές άμυνες και αποτελεσματικές επιθέσεις πήρε από την αρχή προβάδισμα στο σκορ και έδειξε τις… διαθέσεις της, αλλά και πως όλες οι ομάδες του Ομίλου θα περάσουν «δύσκολα» στην έδρα του ΑΟΙ.

Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο οι γυναίκες του ΑΟΙ προηγήθηκαν με 6-1 και για τα επόμενα δέκα λεπτά του αγώνα «καθήλωσαν» την αντίπαλη ομάδα στα τρία γκολ, καθώς οι πολύ καλές επεμβάσεις της τερματοφύλακα Έφης Βλαχοπούλου, έφεραν και το εντυπωσιακό 12-3 στο 25’ και το 14-6 στο ημίχρονο του αγώνα.
Με την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου οι γυναίκες του ΑΟΙ όχι μόνο δεν αρκέστηκαν στη μεγάλη διαφορά αλλά διεύρυναν και άλλο το σκορ. Με την Τέτα Ιωάννου να οργανώνει και να σκοράρει, την Καλυψώ Μητκάνη και την Ελένη Ιωαννίδου να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές και τις Κατερίνα Κυριαζή και Σοφία Μαββίδου να «εκτελούν» η τελική διαφορά ήταν 20 γκολ και το παιχνίδι έληξε με το εντυπωσιακό 33-13.
Από τον ΑΟΙ δεν υπήρξε καμία παίκτρια που να υστερήσει, ενώ ο Κώστας Χαρίσης έδωσε ευκαιρίες σε όλες τις παίκτριες, και κυρίως στις πιο νέες, με τις M. Viler, Αλ. Νίκου και Α. Παπαθανασίου να έχουν επίσης ουσιαστική συμμετοχή.
Η συνέχεια για τη γυναικεία ομάδα του ΑΟΙ δίνεται το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, οπότε και αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Α.Ο.Α. Καστοριάς.
Τα πεντάλεπτα: 3-0, 6-1, 9-3, 10-3, 12-3, 14-6, 17-7, 19-8, 22-10, 25-11, 29-11, 33-13.
ΑΟΙ (Κώστας Χαρίσης): Ε. Βλαχοπούλου, Ηλ. Κεϊσογλου, Ελ. Ιωαννίδου (4), Κ. Μητκάνη (2), Αλ. Νίκου, Στ. Μπλίζου, Μ. Εφαπλωματά, Π. Λιάκου (1), Σ. Μαββίδου (5), Κ. Κυριαζή (8), Μ. Viler (2), Α. Παπαθανασίου (1), Αδ. Γκόγκου, Μ. Ζαμπαλά (1), Τ. Ιωάννου (9), Ελ. Κάππη.
Α.Ο. ΦΑΙΑΞ (Γιάννης Τριβιζάς): Κ. Μαυροχή (4), Ε. Ντάλλα, Ευ. Μάμαλου, Θ. Νικολαϊδου (2), Ι. Κολοβού (2), Ελ. Βαπτισμα, Αλ. Γκινίκα, Ελ. Κομιανού, Δ. Κατσώλη, Κ. Πάντου (1), Μ. Χονδρογιάννη (2), Ολ. Πεπόνη (1), R. Gjata (1), Αθ. Τσάβου, Β. Θεοδώρου.


«Πικρή» ήττα για τους άντρες

Μια πολύ καλή προσπάθεια, η οποία ωστόσο δεν απέδωσε καρπούς έκαναν το βράδυ του Σαββάτου οι άνδρες του ΑΟΙ, που αντιμετώπισαν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λιμνοπούλας, τον Πρωτέα Άρτας, για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος Χάντμπολ της Α2 κατηγορίας.
Οι παίκτες των Δ. Μανίκη και Κ. Χαρίση, αγωνίστηκαν με πάθος και κατάφεραν να «κοντράρουν» στα ίσα τον Πρωτέα, ωστόσο το παιχνίδι κρίθηκε τελικά στις λεπτομέρειες.
Οι άντρες του ΑΟΙ μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και ξεκίνησαν με πολύ καλές άμυνες, καθώς είχαν να αντιμετωπίσουν μια ομάδα πολύ γρήγορη που έχει ως πλεονέκτημα τους αιφνιδιασμούς της.
Ωστόσο η άμυνα του ΑΟΙ μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, δεν έδωσε τα περιθώρια για να δεχθεί αιφνιδιασμούς και κράτησε το σκορ στο 13-13. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η… ατυχία «χτύπησε» τον ΑΟΙ που έχασε έναν από τους καλύτερους παίκτες του μέχρι εκείνη τη στιγμή, τον Κώστα Χριστακόπουλο, ο οποίος και τραυματίστηκε.
Οι υπόλοιποι παίκτες συνέχισαν την καλή προσπάθεια, όμως δέχθηκαν εύκολα γκολ στις αντεπιθέσεις, παρά τις πολύ καλές εμφανίσεις των τερματοφυλάκων Β. Μέλλου και Κ. Φωτιάδη.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, η προσπάθεια του ΑΟΙ έγινε ακόμη πιο δυνατή, με την άμυνα να «δένει» και πάλι και τους Σπ. Ζαμπαλά, Δ. Λιάτσο (πέτυχε 11 γκολ) και Κ. Πατραμάνη, να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να ανακάμψει ο ΑΟΙ.
Τελικά όμως, ο Πρωτέας αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι» και κράτησε το σκορ, κερδίζοντας το τοπικό ντέρμπι με 25-27 και αφήνοντας μια… «πικρή γεύση» στους παίκτες των Δ. Μανίκη και Κ. Χαρίση.
Επόμενο ματς για τον ΑΟΙ το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην Ξάνθη, όπου αντιμετωπίζει την Ασπίδα.
Τα πεντάλεπτα: 2-0, 4-4, 6-5, 9-8, 11-11, 13-13, 13-16, 16-18, 18-19, 18-22, 21-24, 25-27.
ΑΟΙ (Δ. Μανίκης – Κ. Χαρίσης): Β. Μέλλος, Κ. Φωτιάδης, Μ. Τσαμπούρης (1), Στ. Δούγιας, Κ. Σερασίδης, Σπ. Ζαμπαλάς (2), Γ. Γεωργίου (2), Κ. Πατραμάνης (4), Κ. Μιχαηλίδης (2), Κ. Χριστακόπουλος (3), Δ. Λιάτσος (11), Θ. Παντελής, Ι. Χριστοδούλου, Κ. Σήτας, Αλ. Δήμου, Γ. Γότσης.

Α.Ο. ΠΡΩΤΕΑΣ (Κ. Σαράφης – Θ. Μάκης): Α. Γεωργαλής, Π. Τσέλιος (1), Γ. Κατσάνος, Κ. Κωνσταντίνου, Σ. Ντάλας (1), Σπ. Κίτσος (4), Ν. Τσέλιος (3), Δ. Γιολδάσης, Ηλ. Τσούλος, Γ. Τσέλιος, Σπ. Κώστας, Ηλ.Κάντσης (10), Vl. Vujanovic (3), Ε. Μπίζγκα (5), Θ. Κολιός, Ορ. Τσάκαλος.