Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Έπαψε η Νέα Σμύρνη να είναι άπαρτο κάστρο για ΠΑΣ

Οι παίκτες του ΠΑΣ πανηγυρίζουν την πρώτη νίκη πριν από 2 χρόνια μέσα στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με διπλές προπονήσεις ξεκίνησε χτες η προετοιμασία του ΠΑΣ για το ματς του Σαββάτου με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Με τους κυανόλευκους να λένε ότι είναι καιρός να πάρουν βαθμούς και από εκτός έδρας παιχνίδια και όχι μόνο στους «Ζωσιμάδες».
Γιατί οι εκτός έδρας κατακτήσεις βαθμών σε συνδυασμό με νίκες στα Γιάννινα κάνουν τη διαφορά και χτίζουν στόχους. Ο ΠΑΣ έχει να πάρει βαθμό ή βαθμούς μακριά από την έδρα του, από το ματς της 1ης αγωνιστικής που πήρε ισοπαλία 1-1 στη Βέροια. Στα υπόλοιπα ματς με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Παναιτωλικό ηττήθηκε. Τώρα όμως που το πρόγραμμα θεωρητικά είναι πιο βατό, μπορεί να πάρει και εκτός έδρας θετικά αποτελέσματα. 


Μ’ αυτές τις σκέψεις ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα πάει και το Σάββατο στη Νέα Σμύρνη για να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα από τον Πανιώνιο. Σ’ ένα γήπεδο που παλιότερα ήταν κάστρο άπαρτο για τους Γιαννιώτες, κάτι που δεν ισχύει στα τελευταία τρία χρόνια, που κέρδισαν δύο φορές στο σπίτι του Πανιωνίου. Πιο συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο 2013 πέτυχε την πρώτη νίκη της ιστορίας του στο γήπεδο του Πανιωνίου (1-0 με γκολ του Ίλιτς) και πέρσι τον Οκτώβριο επίσης κέρδισε με το ίδιο σκορ στη Νέα Σμύρνη με το γκολ του Ακόστα. Τόσο ο Ίλιτς όσο και ο Ακόστα θα είναι και το Σάββατο στη Νέα Σμύρνη. Για το ματς αυτό υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία με τους Γιαννιώτες να κρατούν τη μπάλα χαμηλά και να είναι προσγειωμένοι στην πραγματικότητα που απαιτεί μεγάλη προσπάθεια για να δαμάσουν τον δυνατό φέτος Πανιώνιο.  

Το πρόγραμμα προετοιμασίας ξεκίνησε πολύ δυνατά για τον ΠΑΣ με διπλές προπονήσεις πρωί απόγευμα, ενώ σε καθημερινή βάση θα συνεχιστεί η προετοιμασία μέχρι την Παρασκευή που θα αναχωρήσει η αποστολή για την Αθήνα. Στην αποστολή θα είναι περισσότεροι παίκτες σε σχέση με άλλα εκτός έδρας παιχνίδια, γιατί όλοι θα μείνουν μέχρι την Τρίτη που υπάρχει το ματς κυπέλλου με τον Αχαρναϊκό στο Μενίδι. 

Χτες στην πρωινή προπόνηση ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στη μέση ο Σαπαλίδης και έτσι το απόγευμα έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο. Περισσότερο για προληπτικούς λόγους και από σήμερα το απόγευμα θα είναι πάλι κανονικά στην προπόνηση. Ο Λίλα που προέρχεται από τραυματισμό με την εθνική Αλβανίας πήρε δύο ημέρες επιπλέον άδεια και σήμερα θα είναι στην προπόνηση. Όσον αφορά την προετοιμασία ο Πετράκης έκανε ασκήσεις τακτικής σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, διακόπτοντας πολλές φορές τις φάσεις για να δώσει οδηγίες. 

Ο Πετράκης συνηθίζει πολλές φορές να παίρνει και παίκτες από την ομάδα νέων Κ-20 στις προπονήσεις των επαγγελματιών παικτών, όπως έκανε χτες με τους Παππά, Σιχλιμοίρη, Βασιλείου που τους έβαλε στο δίτερμα. Τέλος 4 κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Νταβίντ Ναδάλες και δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή στο ματς με τον Πλατανιά που θα γίνει στην 14η αγωνιστική. 

Μικρά από τον ΠΑΣ

-Χτες την απογευματινή προπόνηση του ΠΑΣ παρακολούθησε και ο παλιός άσσος της ομάδας Αλέκος Σιχλιμοίρης, καθώς ο γιός του Δημήτρης που παίζει στην ομάδα νέων (έγινε μεταγραφή το καλοκαίρι από την Προοδευτική Περάματος) έκανε προπόνηση με τους επαγγελματίες. Και πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι ο νεαρός θα γίνει πολύ καλύτερος παίκτης από τον πατέρα του, που έπαιξε ποδόσφαιρο σε δύσκολες εποχές.

-Την ώρα που βγήκε ο ΠΑΣ για προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ άστραφτε από τα Τζουμέρκα, αλλά ευτυχώς δεν έπιασε βροχή και η προπόνηση έγινε χωρίς εμπόδια.


- Επέστρεψε στις εξέδρες του σταδίου «Ζωσιμάδες» ο Βαγγέλης Σακελλαρίδης και ζωντάνεψε η εξέδρα. Είχε λείψει σε δύο παιχνίδια λόγω προβλήματος υγείας που ξεπεράστηκε και ντούρος όπως είναι, πολλές φορές σηκωνόταν όρθιος και ζητούσε από τον κόσμο να ενισχύσει την ομάδα. Ο Σακελλαρίδης είναι από τα πρόσωπα που είναι ταυτισμένα με την ιστορική πορεία του ΠΑΣ. Υπήρξε παλιότερα ανταποκριτής του «ΦΩΤΟΣ», στη συνέχεια παράγοντας της ομάδας και τα τελευταία 20 χρόνια πιστός φίλος που έχει το γήπεδο δεύτερο σπίτι του. 


-Στην αποστολή που θα φύγει για την Αθήνα θα είναι οπωσδήποτε οι νεαροί Κολιοφούκας και Μασούρας, γιατί στους αγώνες κυπέλλου πρέπει να είναι οπωσδήποτε δηλωμένοι στην 18άδα δύο παίκτες κάτω των 20 ετών.


Οι παλιοί παίκτες θυμούνται

Τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν τον ξεχνούν οι παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα του. Ακόμα και αυτοί που πέρασαν έστω και για λόγο από τα Γιάννινα, όπως ο Θεόκλητος Παπαδόπουλος που χτες έγραψε στο facebook τα εξής: «Πιστεύω ότι τα Γιάννινα είναι η μοναδική πόλη που ο κόσμος γνωρίζει από ποδόσφαιρο. Κι αυτό το λέω από προσωπική εμπειρία. Το λέω παντού και για πάντα». 

-Ο Γιώργος Σαϊτιώτης έδωσε τρεις φανέλες που φορούσε σε Βέροια, Λάρισα, Νίκη Βόλου για να δημοπρατηθούν και τα έσοδα να δοθούν στον παλιό παίκτη του Άρη, Πανηλειακού, Αγροτικού Αστέρα Ευόσμου Νίκο Κυζερίδη που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλεύεται σε κλινική της Γερμανίας. «Από τα Γιάννινα είχα κρατήσει 80 φανέλες αλλά τις έδωσα σε φίλους μου και δεν έχω καμία» είπε χτες ο Σαϊτιώτης, ευχόμενος περαστικά στον Κυζερίδη.


-Για τον Μοντέζ δεν χρειάζεται να κάνουμε καμία ιδιαίτερη αναφορά. Μέσω διαδικτύου αλλά και του facebook παρακολουθεί τα πάντα από τον ΠΑΣ και τα Γιάννινα, γράφοντας για τη 2η πατρίδα του, δηλαδή την πόλη μας, με αγάπη και νοσταλγία.


Φαινόμενα βίας και πέρσι


Και πέρσι τέτοιο καιρό προβλήματα βίας απασχολούσαν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Νοεμβρίου 2014 δεν είχαν γίνει αγώνες στα εθνικά και ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της χώρας, λόγω της απόφασης της ΕΠΟ να μη ορίσει διαιτητές με αφορμή τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ Χριστόφορος Ζωγράφος.  Φέτος εν έτει 2015, το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Νοεμβρίου έχουμε τα θλιβερά γεγονότα της Λεωφόρου. Αλήθεια πότε θα βάλουμε όλοι μας μυαλό για να φτιάξουμε σωστό ποδόσφαιρο; Πέρσι ο ΠΑΣ στη διακοπή του πρωταθλήματος έδωσε δύο φιλικά παιχνίδια με Αναγέννηση Άρτας και Λάρισα.