Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Με τέτοια εμφάνιση δεν άξιζε κάτι παραπάνω ο ΠΑΣ

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης με πρωταγωνιστές τους Ρισβάνη, Μανιά, Μπέριο

Μια ακόμα άσχημη εμφάνιση έκανε ο ΠΑΣ που είχε ως συνέπεια να χάσει δίκαια με σκορ 2-0 από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Η γενικότερη εικόνα που έδειξε ο «Άγιαξ της Ηπείρου», δεν θα μπορούσε να του επιφέρει τίποτα άλλο από μια …ευπρεπή ήττα, όπως ήταν αυτή από τον Πανιώνιο.
Ειδικά στο πρώτο ημίωρο ο ΠΑΣ ήταν σαν να μη υπήρχε στο γήπεδο. Φαινόταν ο Πανιώνιος…. Μπαρτσελόνα μπροστά του, καθώς έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Με συνέπεια στο 5’ να γίνει το 1-0 με τον Ανσαριφάρντ και στο 20’ το 2-0 από τον ίδιο παίκτη. Ο ΠΑΣ άρχισε να συνέρχεται και να δείχνει ότι υπάρχει στο γήπεδο στο τελευταίο δεκάλεπτο. Τότε στο 42’ είχε ένα χλιαρό σουτ του Τσάβεζ χωρίς αποτέλεσμα, στο 44’ πάλι μια δική του κεφαλιά που μπλόκαρε ο Διούδης και στις καθυστερήσεις ο Μανιάς βγήκε στον κενό χώρο μόνος σε φάουλ του Ίλιτς πίσω από την άμυνα του Πανιώνιου, αλλά δεν έκανε όπως θα έπρεπε την προβολή που έφυγε άουτ. Αυτές οι τρεις φάσεις ήταν και οι μοναδικές που απείλησε η Γιαννιώτικη ομάδα.

Στην επανάληψη πάλι ο Πανιώνιος ήταν περισσότερο απειλητικός. Μάλιστα ο Βελλίδης που έχει ένα βαθμό ευθύνης για το 1ο γκολ, έκανε δύο καλές επεμβάσεις, στο 61’ που απέκρουσε απανωτά σουτ των Μπακασέτα, Μπουμάλ και στο 90’ πάλι με διπλή προσπάθεια αποσόβησε τον κίνδυνο σε σουτ μέσα από την περιοχή του Χαλκιαδάκη. ΠΑΣ στην επανάληψη είχε μόνο μια χλωμή κεφαλιά στο 81’ με το Μανιά που δεν δυσκόλεψε τον Διούδη να μπλοκάρει.

Ο Σταύρος Τσουκαλάς αντικαταστάθηκε από τον Ευριπίδη Γιάκο


Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν άξιζε τίποτα περισσότερο από την ήττα με αυτή την εικόνα και την εμφάνιση που έκανε. Δεν είναι μόνο ότι έχασε το παιχνίδι, αλλά περισσότερο το ότι δεν έκανε καλή εμφάνιση και ειδικά στο α’ ημίχρονο (πλην του τελευταίου δεκαλέπτου) ήταν απογοητευτικός. Ο Πανιώνιος ήταν σαφώς ανώτερος, πολλά σκαλοπάτια πιο ψηλά από τον ΠΑΣ και κέρδισε δίκαια, ενώ θα μπορούσε να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ.

Ευτυχώς στο πρωτάθλημα υπάρχουν και πιο χειρότερες ομάδες, οπότε δε νομίζουμε ότι μπορεί να κινδυνεύσει με υποβιβασμό. Το θέμα είναι ο ΠΑΣ να συνέλθει, να βρεθεί στο σωστό δρόμο και κάποιοι παίκτες που προηγούμενα χρόνια σήκωσαν την ομάδα στις πλάτες τους, να ξαναβρούν τον πραγματικό τους εαυτό. Σήμερα είχε αδυναμίες σε όλες τις γραμμές. Η άμυνα είχε προβλήματα και πολλές φορές την έκαναν άνω κάτω οι Μπουμάλ, Σιώπης, Μασούρας, στο κέντρο τα περίμεναν όλα από τον Τσάβεζ, που χωρίς στηρίγματα χανόταν κι αυτός και η επιθετική δραστηριότητα ήταν φτωχή.

ΤΑ ΓΚΟΛ

5’: Ο Μασούρας έδωσε τη μπάλα αριστερά στον Ιωάννου, αυτός έβγαλε τη σέντρα, πήγε να μπλοκάρει τη μπάλα ο Βελλίδης, του έφυγε από την αγκαλιά, προσπάθησε να την απομακρύνει με το πόδι, πήγε στον Ανσαριφάρντ που με διπλή προσπάθεια την έστειλε στα δίχτυα.

20’: Ο Ανσαριφάρντ με σουτ από το ύψος της περιοχής σημάδεψε την δεξιά γωνία του Βελλίδη και έγραψε το 2-0.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Τζήλος από τη Λάρισα έδωσε 3-4 ανύπαρκτα φάουλ στον Πανιώνιο, αλλά δεν έφταιξε η διαιτησία για το αποτέλεσμα και την κακή εικόνα του ΠΑΣ. Στις καθυστερήσεις έδειξε κίτρινη κάρτα στον Γαρουφαλιά. Δεν έκαναν λάθη οι επόπτες Γκάγκας (Λάρισας), Δουδούμης (Φθιώτιδας)

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Αργυρόπουλος, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Μπουμάλ (88’ Χαλκιαδάκης), Μπακασέτας (85’ Μητρόπουλος), Μασούρας, Ανσαριφάρντ (81’ Καραμάνος).


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας, Μπέριος, Τζημόπουλος, Ναδάλες, Γαρουφαλιάς, Τσουκαλάς (71’ Γιάκος), Ακόστα (74’ Σαπαλίδης), Τσάβες, Ίλιτς (68’ Ηλιάδης), Μανιάς.