Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Η προσοχή με Πανιώνιο και στο βάθος Αχαρναϊκός

Με γκολ του Μπράνα Ίλιτς ο ΠΑΣ είχε κερδίσει για πρώτη φορά στη Νέα Σμύρνη 

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ημέρα ανάπαυσης ήταν η χτεσινή για τους παίκτες του ΠΑΣ, καθώς είχαν ρεπό για να πάρουν κάποιες ανάσες ξεκούρασης. Επιβαλλόμενες στην παρούσα φάση, καθώς έχουν δύο εκτός έδρας παιχνίδια στη σειρά, με Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη το Σάββατο και με Αχαρναϊκό στο Μενίδι την Τρίτη για το κύπελλο.
Ο Γιάννης Πετράκης χτες το μεσημέρι δεν έχασε την ευκαιρία να «κατασκοπεύσει» τον Αχαρναϊκό, βλέποντας τηλεοπτικά το παιχνίδι που έδωσε εναντίον της Κέρκυρας και μάλιστα στο γήπεδό του που θα παίξει και ο ΠΑΣ την Τρίτη.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έχει σκοπό να προχωρήσει και στο κύπελλο και θα δώσει μεγάλη βαρύτητα στο ματς του Μενιδίου, γνωρίζοντας ότι στο κύπελλο όλα τα ματς είναι δύσκολα, ανεξαρτήτως αν ο Αχαρναϊκός είναι στη Β’ Εθνική. Άλλωστε πέρσι ο ΠΑΣ έπαθε τη ζημιά από ομάδα Β’ Εθνικής, αφού αποκλείστηκε σε διπλούς αγώνες από τον Α. Ο. Χανίων και θέλει να την ξαναπατήσει φέτος. Ωστόσο προέχει το ματς του Σαββάτου με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη που κρύβει πολλές δυσκολίες, καθώς η κυανέρυθρη ομάδα είναι φέτος σε καλή κατάσταση και απόδειξη η υψηλή βαθμολογική της θέση. 

Έτσι από σήμερα η όλη προσπάθεια της προετοιμασίας θα επικεντρωθεί στο παιχνίδι αυτό με στόχο ο ΠΑΣ να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχει και μια παράδοση καλών εμφανίσεων, καθώς το Φεβρουάριο 2013 πέτυχε την πρώτη νίκη της ιστορίας του στο γήπεδο του Πανιωνίου (1-0 με γκολ του Ίλιτς) και πέρσι τον Οκτώβριο επίσης κέρδισε με το ίδιο σκορ στη Νέα Σμύρνη με το γκολ του Ακόστα. Εκεί που το γήπεδο αυτό επί σειρά ετών ήταν απρόσιτο για τους Γιαννιώτες, τα τελευταία χρόνια άλλαξαν τα δεδομένα και ο ΠΑΣ σημειώνει επιτυχίες. 

Προβλήματα δεν αντιμετωπίζει ο Γιάννης Πετράκης και στις επόμενες προπονήσεις θα προσπαθήσει να βρει το σχήμα που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο. Επειδή στη Νέα Σμύρνη θα πάει για δύο αποτελέσματα (νίκη ή ισοπαλία), βασικά δηλαδή να μη χάσει, θα ρίξει μεγάλη βαρύτητα στην άμυνα. Ο Μιχάλης Μανιάς που οδήγησε τον ΠΑΣ με τα δύο γκολ που σημείωσε στη νίκη επί της Καλλονής με 2-1, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ανέφερε για τη συνέχεια τα εξής: «Είναι δεδομένο ότι η χρονιά που κάναμε πέρυσι δεν αντικατοπτρίζεται στις δέκα πρώτες αγωνιστικές. Ένα προσόν μας πέρυσι, η αμυντική λειτουργία, φέτος είναι από τα μειονεκτήματά μας. Αυτό θέλουμε να το βελτιώσουμε για να κάνουμε μια σεζόν ανάλογη της περσινής».