Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Να εκμεταλλευτεί το δυνατό χαρτί της έδρας ο "Άγιαξ"

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Γεμίζει από σήμερα το ρόστερ του ΠΑΣ καθώς επιστρέφουν και οι δύο τελευταίοι διεθνείς Βελλίδης και Στρούνα, που θα λάβουν μέρος στην απογευματινή προπόνηση.
Ο Στρούνα στα δύο μπαράζ της εθνικής Σλοβενίας κόντρα στην Ουκρανία έμεινε στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε οπότε δεν θα γυρίσει στα Γιάννινα καταπονημένος. Απλά η Σλοβενία έχασε την πρόκριση (ήττα 2-0 στην Ουκρανία ενώ το επαναληπτικό παιχνίδι έληξε 1-1) όπως και ο Στρούνα να γνωρίσει το ερχόμενο καλοκαίρι τα γήπεδα της Γαλλίας στο EURO 2016. Παράλληλα έχασε και ο ΠΑΣ το χρηματικό ποσό που δίνει η ΟΥΕΦΑ στις ομάδες, λόγω της συμμετοχής των παικτών τους στην μεγάλη αυτή ευρωπαϊκή διοργάνωση. 


Για τον Βελλίδη υπάρχει δυσφορία στην κοινή γνώμη των Ιωαννίνων και επικριτικά ήταν τα σχόλια στο διαδίκτυο για τους ομοσπονδιακούς προπονητές που δεν χρησιμοποίησαν καθόλου τον γκολκίπερ του ΠΑΣ που κατά την εκτίμηση πολλών θεωρείται από τους καλούς και σταθερούς έλληνες γκολκίπερ τα δύο τελευταία χρόνια στη σούπερ λίγκα. Γι’ αυτό και τον κάλεσε στην εθνική ο Μαρκαριάν. 

Ο Λίλα πήγε στην Ιταλία για να εξεταστεί σε ιατρικό κέντρο που συνεργάζεται η εθνική Αλβανίας, αλλά κλήθηκε από τον ΠΑΣ μετά τις εξετάσεις να επιστρέψει στα Γιάννινα για να εξεταστεί από το ιατρικό τημ της ομάδας και να ακολουθήσει πρόγραμμα αποθεραπείας. Αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι για υποτροπή παλιότερης θλάσης από το ματς της Αλβανίας με την Σερβία, τότε ο Πετράκης θα τον υπολογίζει μετά τα Χριστούγεννα, εφόσον ο Λίλα μείνει στα Γιάννινα και δεν προκύψει διαζύγιο. Όποια και αν είναι η κατάσταση του τραυματισμού δεν υπολογίζεται για το ματς του Σαββάτου με την Καλλονή. 

Η προετοιμασία του ΠΑΣ για την αναμέτρηση αυτή μπαίνει στην τελική ευθεία. Η σημερινή προπόνηση θα γίνει στις 3 το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ όπου ο Γιάννης Πετράκης θα δοκιμάσει το τελικό σχήμα που σκέφτεται να ξεκινήσει τον μεθαυριανό αγώνα. Στο κυανόλευκο στρατόπεδο όλοι είναι σε εγρήγορση, καθώς το παιχνίδι αυτό είναι οριακό και κρίσιμο. Για να μη μπει ο ΠΑΣ σε περιπέτειες, θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να ανακάμψει βαθμολογικά και να ανεβεί το ηθικό και η ψυχολογία. Νέο πρόσωπο στην ενδεκάδα θα είναι ο Θέμης Τζημόπουλος που λόγω υποχρεώσεων με την εθνική Νέας Ζηλανδίας δεν ήταν στο προηγούμενο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Στον ΠΑΣ περιμένουν μεγαλύτερη συμπαράσταση από τον κόσμο, ειδικά στο παιχνίδι με την Καλλονή, για να είναι πιο δυνατότερο χαρτί το αβαντάζ της έδρας.