Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Με τον αέρα της νίκης ο ΠΑΣ πηγαίνει στο Αγρίνιο

Στιγμιότυπο από την περσινή αναμέτρηση στο Αγρίνιο που έληξε με λευκή ισοπαλία 0-0


Με το ματς του ΠΑΣ που θα γίνει τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και ώρα 19:30 στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, κλείνει και η αυλαία της 10ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα, διανύοντας οι ομάδες και το 1/3 της συνολικής διαδρομής. Την αναμέτρηση της Δευτέρας που μοιάζει και με ντέρμπι θα μεταδώσει απευθείας το κανάλι NOVA 1.


Τις τελικές δοκιμές θα κάνει σήμερα ο Γιάννης Πετράκης, όσον αφορά το σύστημα που θέλει να ακολουθήσει στην προπόνηση που θα γίνει το πρωί της Κυριακής. Στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα ταξιδέψει για το Αγρίνιο. Μετά ακολουθεί διακοπή του πρωταθλήματος λόγω υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων και η 11η αγωνιστική θα γίνει στο τριήμερο 21, 22, 23 Νοεμβρίου.

Το νέο πρόσωπο στην αποστολή θα είναι όπως φαίνεται ο Άντι Λίλα, που έβγαλε όλη την προετοιμασία της εβδομάδας. Είναι δε πολύ πιθανό να είναι στους παίκτες που θα επιλέξει ο Πετράκης για το ντέρμπι της Δευτέρας. Ακόμα και να ξεκινήσει με τη βασική ενδεκάδα. Θα απουσιάσουν οι διεθνείς Τζημόπουλος και Στρούνα. Ο Στρούνα κλήθηκε στην εθνική Σλοβενίας για το μπαράζ πρόκρισης στο EURO 2016 με την Ουκρανία στις 14 Νοεμβρίου και ο Τζημόπουλος πρέπει να κάνει ένα ιδιαίτερα μακρινό ταξίδι γιατί κλήθηκε από την Εθνική Νέας Ζηλανδίας για φιλικό που θα δώσει στις 12 Νοεμβρίου στο Ομάν, που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Σαουδικής Αραβίας.

Με τους Λίλα και Βελλίδη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αφού την Τρίτη θα ενσωματωθούν με τις εθνικές ομάδες Αλβανίας και Ελλάδας αντίστοιχα για φιλικά παιχνίδια στο διάστημα που θα διακοπεί και το πρωτάθλημα. Τη θέση του Στρούνα θα πάρει ο Καρανίκας όπως έγινε και στο προηγούμενο ματς με τον Πανθρακικό και του Τζημόπουλου ο Σκόνδρας.  Μάλλον δεν προλαβαίνει και ο Μπέριος που ούτε το Σάββατο προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα.

Πλέον αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για το δύσκολο ματς της Δευτέρας στο Αγρίνιο. Στόχος είναι ένα καλό αποτέλεσμα στο Αγρίνιο που θα επενεργήσει θετικά βαθμολογικά αλλά και σε άλλους τομείς, κυρίως στην ψυχολογία. Τα ματς του ΠΑΣ με τον Παναιτωλικό μπορεί να μη είναι ντέρμπι με την κλασική έννοια, καθώς ελλείπει ο τοπικός ανταγωνισμός και οι δύο περιοχές είναι σε διαφορετικά γεωγραφικά διαμερίσματα, με μικρή μάλιστα προϊστορία στην Α’ Εθνική, αλλά πάντα έχουν ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον, ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα ματς ρουτίνας. Οι σχέσεις των δύο ιστορικών σωματείων είναι πάντα καλές, κάνοντας κάθε καλοκαίρι φιλικά παιχνίδια μεταξύ τους. Οι ανταγωνισμοί περιορίζονται καθαρά στους αγωνιστικούς χώρους. Ο ΠΑΣ δείχνει ότι θα πάει με αποφασιστικότητα στο Αγρίνιο για να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα.

Πιθανή ενδεκάδα

Επειδή το ματς θα γίνει Δευτέρα στο Αγρίνιο είναι λίγο παρακινδυνευμένες και οι εκτιμήσεις για το σχήμα που σκέφτεται να παρατάξει ο Πετράκης. Ένα πιθανό σχήμα είναι να ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Βελλίδη, δεξιό αμυντικό τον Καρανίκα, αριστερό το Ναδάλες, στόπερ τους Μιχαήλ, Σκόνδρα, αμυντικά χαφ Τσουκαλά, Κοζορώνη, από τα πλάγια στη μεσαία γραμμή τους Τσάβεζ, Ακόστα και στην επίθεση Ίλιτς και Μανιά.

Διαιτητής ο Παπαπέτρου


Τον αγώνα θα διευθύνει ο Αναστάσιος Παπαπέτρου του συνδέσμου Αθηνών. Βοηθοί του θα είναι οι Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Στέφανος Παρασίου (Ημαθίας). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου) και παρατηρητής ο Δημήτριος Μπερσής (Αρκαδίας). Ο Παπαπέτρου ήταν ρέφερι και στο ματς με τον Ηρακλή για το πρωτάθλημα που έληξε με σκορ 2-2 στο στάδιο «Ζωσιμάδες».