Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Ένα γρήγορο γκολ θα διώξει το άγχος, αρκεί να το κρατήσει

Τσουκαλάς και Κεϊτά, άλλοτε συμπαίκτες σήμερα θα τεθούν πάλι αντιμέτωποι στο στάδιο "Ζωσιμάδες".

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των αγώνων της εθνικής ομάδας, ανοίγει από σήμερα η αυλαία της 11ης αγωνιστικής.
Ο ΠΑΣ υποδέχεται στις 17:15 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» (μετάδοση από NOVA 3) την ομάδα της Καλλονής, με στόχο αποκλειστικά τη νίκη για να επιστρέψει στις επιτυχίες και να μη μπει σε περιπέτειες. Γιατί ένα παραπάτημα στη σημερινή αναμέτρηση θα φέρει την τοπική ομάδα σε πολύ δύσκολη θέση. Γιατί θα είναι πιο κοντά προς τη ζώνη του υποβιβασμού και παράλληλα θα γίνει μεγαλύτερη η αμφισβήτηση του κόσμου, όπως και η εσωστρέφεια. Γνωρίζοντας οι κυανόλευκοι ότι τα καλά αποτελέσματα πάντα κλείνουν πληγές και ανεβάζουν την ψυχολογία όλων.

Έτσι μετά από ένα σερί άσχημων εμφανίσεων, δείχνουν αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα στο σημερινό παιχνίδι και να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Κερδίζοντας και μια ομάδα που τείνει να γίνει κακός δαίμονας των Γιαννιωτών καθώς στις 4 αναμετρήσεις σε Γιάννινα και Μυτιλήνη, η Καλλονή έχει 3 νίκες και 1 ισοπαλία. Υπό το πρίσμα της προϊστορίας, ο ΠΑΣ αναζητά σήμερα την πρώτη του νίκη κόντρα στην Καλλονή. 

Ο Γιάννης Πετράκης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα για τη σημερινή αναμέτρηση. Απόντας θα είναι ο Άντι Λίλα, που κατά την επίσημη εκδοχή πήγε για εξετάσεις στην Ιταλία. Ωστόσο υπάρχουν ερωτηματικά αν πήγε πραγματικά για θεραπεία ή έχει άδεια από τη διοίκηση για να φέρει πρόταση από Ιταλικό σύλλογο ώστε να αποχωρήσει τον Ιανουάριο. Αλλά και καλά να ήταν ο Λίλα, ήταν δύσκολο να έμπαινε στη βασική ενδεκάδα, αφού μετά το ματς με τον Ολυμπιακό και με τον τρόπο που πανηγύρισε, τα λεπτά συμμετοχής ήταν πολύ λίγα. 

Πλην του Λίλα δεν υπάρχει άλλο ιδιαίτερο πρόβλημα. Προχτές δεν ένιωθε καλά ο Στρούνα και δεν προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά είναι στους 19 παίκτες της αποστολής. Ωστόσο στις τελευταίες προπονήσεις ο Πετράκης δοκίμασε πάλι τον Καρανίκα στη θέση του δεξιού αμυντικού. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χτες με την τελευταία προπόνηση που έγινε το πρωί στο ΠΕΑΚΙ. Ο τεχνικός της ομάδας συνέστησε στους παίκτες του να προσέξουν την αμυντική λειτουργία και να μη συμβεί αυτό που παρατηρήθηκε σε προηγούμενα παιχνίδια που δέχτηκαν γκολ σε φάσεις που θα μπορούσαν να αποφύγουν το σε βάρος τους σκοράρισμα. Παράλληλα να τελειώνουν καλύτερα και δημιουργικά τις δικές τους φάσεις για γκολ. 

Ένα γρήγορο γκολ θα είναι ότι καλύτερο για τον γηπεδούχο ΠΑΣ να ξεπεράσει και το άγχος. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα ξεκινήσει με μια διάταξη 4-4-2, καθώς ως γηπεδούχος θα σηκώσει το βάρος του παιχνιδιού αφού η νίκη γι’ αυτόν είναι μονόδρομος. 

Εκτιμάται ότι κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βελλίδης, στο δεξιό άκρο της άμυνας ο Καρανίκας, στο αριστερό ο Ναδάλες, στο κέντρο της άμυνας οι Τζημόπουλος, Μιχαήλ, στη μεσαία γραμμή Κοζορώνης, Τσάβεζ, Τσουκαλάς, Ακόστα και στην επίθεση Ίλιτς και Μανιάς. Στην αποστολή που αποσύρθηκε σε ξενοδοχείο έχουν συμπεριληφθεί και οι Στρούνα, Γαρουφαλιάς, Γιάκος, Μπέριος, Περιστερίδης, Σαπαλίδης, Φερφελής, Ηλιάδης. Στον ΠΑΣ περιμένουν και τη θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 15 ευρώ στη μεγάλη σκεπαστή, 10 ευρώ στη μικρή σκεπαστή και 5 ευρώ είναι στα παιδικά εισιτήρια. Για την αγορά εισιτηρίων απαιτείται να ξέρουν τον ΑΜΚΑ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ

Διαιτητής του σημερινού αγώνα ορίστηκε ο Ρέφερι ορίστηκε ο Καραντωνίου του συνδέσμου Ημαθίας. Βοηθοί του θα είναι οι Σταθόπουλος (Ηλείας), Πυλαρινός (Ζακύνθου). Τέταρτος διαιτητής ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) και παρατηρητής ο Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας). Ο Καραντώνης είχε διευθύνει και το ματς ΠΑΣ – Ηρακλής 1-1 στις 29 Οκτωβρίου.

ΔΥΟ ΑΠΟΥΣΙΕΣ Η ΚΑΛΛΟΝΗ

Με πτήση τσάρτερ έφτασε χτες το απόγευμα στην πόλη μας η αποστολή της Καλλονής. Και θα αναχωρήσει για Μυτιλήνη σήμερα μετά τη λήξη του αγώνα. Ο προπονητής Θαλής Θεοδωρίδης (αδελφός της γνωστής τραγουδίστριας Νατάσας Θεοδωρίδη) δεν θα έχει στη διάθεση τους τραυματίες Ελλακόπουλο και Μάρκοβιτς. Αντίθετα επιστρέψει ο γκολκίπερ Άντριου Χογκ που εξέτισε την ποινή του. Στη ομάδα της Λέσβου είναι και οι Πολ Κεϊτά, Φώτης Γεωργίου, παλιοί παίκτες του ΠΑΣ. Οι παίκτες της Καλλονής που ταξίδεψαν στα Γιάννινα για το σημερινό παιχνίδι είναι: Χογκ, Δαύκος, Τσαμπούρης, Σπυρόπουλος, Αντέτζο, Ούκα, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Κρολ, Καλτσάς, Κειτά, Κλαντρούμπσκι, Χατζηδημητρίου, Σάμπα, Γεωργίου, Μπαργκάν, Μανούσος, Ξύδας και Μπούρους

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

Μικρή είναι η προϊστορία μεταξύ των δύο ομάδων και μάλιστα οι δρόμοι αντάμωσαν για πρώτη φορά πρόπερσι στη σούπερ λίγκα. Σήμερα είναι η 5η μεταξύ τους αναμέτρηση. Τα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια είναι: 

ΚΑΛΛΟΝΗ – ΠΑΣ 1-0 (31-8-2013): Το ματς έγινε στο ΟΑΚΑ στην Αθήνα γιατί δεν ήταν ακόμα έτοιμο το γήπεδο «Ταρλάς» στη Μυτιλήνη. Η αναμέτρηση υπέρ των νησιωτών κρίθηκε στο 53’ με ένα μακρινό σουτ του Λεοζίνιο που κατέληξε στα δίχτυα του Βελλίδη. Προπονητής της Καλλονής ήταν ο Γιάννης Ματζουράκης και του ΠΑΣ ο Σάββας Παντελίδης. Διαιτητής ο Μαντάκης (Ημαθίας). 

ΠΑΣ – ΚΑΛΛΟΝΗ 1-2 (19-1-2014): Ήταν το πρώτο ματς στα Γιάννινα. Η Καλλονή κέρδισε με ανατροπή στο β’ ημίχρονο. Τα γκολ: 10’ Ακόστα 1-0, 67’ Λεοζίνιο 1-1, 78’ Περόνε 1-1. Προπονητής στον ΠΑΣ ο Σάκης Τσιώλης και στην Καλλονή ο Γιάννης Ματζουράκης. Διαιτητής ο Καλογερόπουλος (Αθηνών).

ΠΑΣ – ΚΑΛΛΟΝΗ 0-0 (25-10-2014): Το ματς σφραγίστηκε με ισοπαλία. Ο ΠΑΣ από το 53’ έπαιζε με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Άντι Λίλα. Προπονητής του ΠΑΣ ο Γιάννης Πετράκης και της Καλλονής ο Γιάννης Ματζουράκης. Διαιτητής ο Μάνταλος (Καβάλας). 

ΚΑΛΛΟΝΗ – ΠΑΣ 1-0 (21-2-2015): Ήταν η πρώτη αναμέτρηση στο νησί και μάλιστα στην επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων. Το ματς κρίθηκε υπέρ των γηπεδούχων από μια κεφαλιά του Πετρόπουλου στο 3ο λεπτό. Στο 89’ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Μπέριος. Προπονητής στην Καλλονή ο Βαγγέλης Βλάχος και του ΠΑΣ ο Γιάννης Πετράκης. Διαιτητής ο Καλογερόπουλος (Αθηνών).


ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΝΕΩΝ


-Για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος νέων Κ-20 της σούπερ λίγκα, ο ΠΑΣ σήμερα Σάββατο στις 11 το πρωί στο ΠΕΑΚΙ θα υποδεχτεί την Καλλονή. Τον αγώνα θα διευθύνει ο Κωστούλας (Άρτας).

-Στον όμιλο του βορρά για το πρωτάθλημα Κ-17 ο ΠΑΣ θα ταξιδέψει αύριο Κυριακή στη Θεσσαλονίκη όπου στις 14:30 στο γήπεδο Νέων Επιβατών θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Διαιτητής ορίστηκε ο Βανδουλάκης (Μακεδονίας).

-Για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος Κ-15 ο ΠΑΣ θα παίξει αύριο στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ. Το ματς θα ξεκινήσει στις 2 τι μεσημέρι στο γήπεδο «Νικόλαος Σαράφης» της Επανομής.  Διαιτητής ορίστηκε ο Μαμασούλας (Μακεδονίας).

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 21 Νοεμβρίου
15:00 Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος NS3
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα - Καλλονή NS3
19:30 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός NS1
Κυριακή 22 Νοεμβρίου
15:00 ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός NS2
17:15 Skoda Ξάνθη – Πανιώνιος NS2
17:15 Πλατανιάς - Λεβαδειακός NS3
19:30 Πανθρακικός - ΑΕΚ NS1
Δευτέρα 23 Νοεμβρίου
19:30 Βέροια – Ηρακλής NS1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 10 αγωνιστικές)
Ολυμπιακός 30
Παναθηναϊκός 22
Πανιώνιος 19
Αστέρας Τρίπολης 18
ΑΕΚ 17
ΠΑΟΚ 15
Λεβαδειακός 12
Βέροια 12
Ξάνθη 12
ΠΑΣ Γιάννινα 11
Πλατανιάς 11
Παναιτωλικός 11
Ηρακλής 10
Ατρόμητος 9
Καλλονή 7
Πανθρακικός 4