Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Με... μισή ευκαιρία ο Λεβαδειακός κέρδισε 1-0

Ο Μίνγκας πέτυχε το μοναδικό γκολ του Λεβαδειακού στα Γιάννινα


Με …μισή ευκαιρία ο Λεβαδειακός κέρδισε 1-0 τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Σε ένα παιχνίδι που ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έπαιξε μονότερμα τον αντίπαλό του, αλλά η μπάλα δεν ήθελε με τίποτα να μπει στα δίχτυα. Το αποτέλεσμα είναι άδικο, καθώς ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του, αλλά την υπεροχή και τις φάσεις που έκανε δεν μπόρεσε να τις μετατρέψει σε γκολ.
Είναι από τις περιπτώσεις, όπου στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Αυτό συνέβη και σήμερα στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

Δεν κέρδισε ο ΠΑΣ που ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του. Ο Λεβαδειακός ελάχιστες φορές απείλησε την εστία του Βελλίδη. Σε μία απ’ αυτές στο 67’ πέτυχε το γκολ της νίκης με τον Μίνγκα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ένα λεπτό πριν ο Άκης Μάντζιος είχε σηκώσει τον Καψάσκη να τον περάσει στη θέση του Μίνγκα. Με το που μπήκε το γκολ ακυρώθηκε και η αλλαγή! Ο ΠΑΣ παρά τις ελλείψεις των Τσάβεζ, Κοζορώνη, Μιχαήλ, Σκόνδρα, από την αρχή μέχρι το τέλος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων βομβαρδίζοντας πολλές φορές την εστία του Τσιντώτα. Αλλά η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα στα δίχτυα. Είτε από αποκρούσεις του Τσιντώτα και αμυντικών, είτε από κακές εκτελέσεις των παικτών του ΠΑΣ.

Ο «Άγιαξ» θα πρέπει να παραμείνει ψύχραιμος για τη συνέχεια γιατί ακόμα το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο. Ο Λεβαδειακός και φέτος έκανε τη ζημιά στα Γιάννινα, όπως και πέρσι που κέρδισε με σκορ 4-0! Ψυχραιμία για τη συνέχεια και όλα θα πάνε καλά. Ανεξάρτητα από την ήττα, το αγωνιστικό πρόσωπο του ΠΑΣ ήταν βελτιωμένο σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια.

ΤΟ ΓΚΟΛ
67’: Βαθιά μπαλιά του Μαχαίρα για τον Μάντζιο, ο επιθετικός του Λεβαδειακού μένει όρθιος παρά το μαρκάρισμα που δέχεται από τον Μπέριο και κάνει το σουτ, ο Βελλίδης αποκρούει ασταθώς και ο Μίνγκας που είναι αμαρκάριστος εντός περιοχής παίρνει το ριμπάουντ και γράφει το 0-1

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ
14’: Ένα μακρινό σουτ του Ακόστα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Λεβαδειακού.
20’: Σημαντική ευκαιρία για ΠΑΣ, όταν  ο Ίλιτς εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Γιάκος με το κεφάλι έστρωσε τη μπάλα στον Μανιά, αλλά το αριστερό σουτ μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Λιβαδειάς.
22’: Σέντρα σουτ του Ίλιτς από δεξιά πλάγια θέση έφυγε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενουμένων.
25’: ξαφνικό σουτ του  Ντομοβτσίισκι έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο Βελλίδης.
33’: Ο Καρανίκας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Μανιάς σούταρε από δεξιά πλάγια θέση αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε σε κόρνερ.
71’: 71' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ με τον Λίλα να κάνει το γύρισμα από δεξιά και τον Σαπαλίδη να πλασάρει από κοντά, όμως η μπάλα κόντραρε στα σώματα.
73' Ο Μάντζιος έγινε κάτοχος της μπάλας και μπήκε από πλάγια θέση στην περιοχή του ΠΑΣ, πλάσαρε τον Βελλίδη όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
87’: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν ο Μανιάς μόνος του στα καρέ του Λεβαδειακού σούταρε πάνω από τα δοκάρια.
90’: Σε αντεπίθεση του Λεβαδειακού ο Μουλόπουλος βρέθηκε στα καρέ του ΠΑΣ αλλά το σουτ απέκρουσε ο Βελλίδης.
94’: Σουτ από καλή θ΄ση του Φερφελή έφυγε άουτ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ηλίας Παππάς (Αττικής) με βοηθούς τους Κωσταρά (Αιτωλοακαρνανίας), Μεσσήνη (Αχαίας). Δεν απέφυγε τα λάθη, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι διαμόρφωσε και το αποτέλεσμα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας, Ναδάλες, Μπέριος, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Γαρουφαλιάς (71’ Σαπαλίδης), Γιάκος (56’ Λίλα), Ακόστα (81’ Φερφελής), Μανιάς, Ιλιτς.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Νικολάου, Μανωλάς, Μαχαίρας, Ουόν, Γιακουμάκης, Τριποτσέρης, Ντομοβτσίισκι (78’ Καψάσκης), Μάντζιος, Μίνγκας (91’ Τόπι).