Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Έστω και δύσκολα κέρδισε στο 89' ο ΠΑΣ 2-1

Οι παίκτες του ΠΑΣ πανηγυρίζουν το πρώτο γκολ του Γιάκου στο Μενίδι


Έστω και δύσκολα ο ΠΑΣ κέρδισε 2-1 στο Μενίδι τον Αχαρναϊκό έχοντας πολλές ελπίδες πρόκρισης για τους «16» του κυπέλλου Ελλάδος, καθώς του αρκεί και μια ισοπαλία στις 15 Δεκεμβρίου μέσα στην  Καρδίτσα επί της Αναγέννησης για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση των "16".
Επιπλέον είναι η πρώτη νίκη φέτος σε επίσημη διοργάνωση και η πρώτη νίκη στα χρονικά μέσα στο Μενίδι επί του Αχαρναϊκού. Στο α’ ημίχρονο ήταν καλύτερος, πιο ουσιαστικός και περισσότερο επικίνδυνος ο Αχαρναϊκός που είχε δύο καταπληκτικές ευκαιρίες για γκολ στο 7’ και 35’ με τον Ταμπάκη που μόνος του δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Περιστερίδη.

Στην επανάληψη βελτιώθηκε ο ΠΑΣ, ειδικά μετά την είσοδο των Τσουκαλά, Τσάβεζ, αλλά όχι σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Στο 50’ ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ με προβολή του Γιάκου μετά από σέντρα από αριστερά του Ναδάλες. Ένα τέταρτο αργότερα στο 65΄ισοφάρισε 1-1 ο Αχαρναϊκός με στριφογυριστή κεφαλιά του Κωστόπουλου μετά από εκτέλεση κόρνερ. Σαν να μη έφτανε η ισοφάριση και η άσχημη σε γενικές γραμμές εμφάνιση, στο 69’ αποβλήθηκε δίκαια με 2η κίτρινη κάρτα ο Κοζορώνης αφήνοντας την ομάδα με 10 παίκτες, ενώ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής και στο ματς με τον Λεβαδειακό την Κυριακή. 

Η λύτρωση για τον ΠΑΣ ήρθε στο 89’ όταν σε κόρνερ του Τσάβεζ, ο Φερφελής έπιασε την κεφαλιά που βρήκε και το κεφάλι του Κωστόπουλου, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά με προβολή ο Σαπαλίδης την έστειλε στα δίχτυα. Σίγουρα αυτό που μετρά είναι η νίκη που οδηγεί στα μονοπάτια της πρόκρισης, αλλά δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός, ότι η ομάδα και πάλι δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Είναι ελαφρυντικό ότι άλλαξαν αρκετοί παίκτες (σε σχέση με τον Πανιώνιο ξεκίνησαν με τη βασική ενδεκάδα μόνο οι Ναδάλες, Μπέριος) αλλά μη ξεχνάμε ότι είχαν να αντιμετωπίσουν την 14η ομάδα του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής που κινδυνεύει με υποβιβασμό. Φαίνεται ότι ο ΠΑΣ έχει πρόβλημα σαν ομάδα και πρέπει άμεσα από τον Πετράκη να εντοπιστεί τι συμβαίνει και να βρεθούν λύσεις.

Ο διαιτητής Κιοτζένης (Ξάνθης) έκανε μια μικρή κατάχρηση στις κίτρινες κάρτες, αλλά ήταν καλός. Καλοί οι επόπτες Καραβασίλης (Καβάλας), Απτόσογλου (Αθηνών). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν Ομπράντοβιτς, Αθανασίου (Αχαρναϊκού),  Κοζορώνης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Περιστερίδης (ΠΑΣ)

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Σίνισα Γκόγκιτς): Παγούδης, Μουστάκης, Σωτηράκος, Μωυσιάδης, Κωστόπουλος, Εμέκα, Μαρής, Αθανασίου (66’ Παβίσεβιτς), Καλογερόπουλος (77’ Ιωαννίδης), Φιγκέιρα (55’ Ομπράντοβιτς), Ταμπάκης.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Στρούνα (66’ Τσουκαλάς), Μπέριος, Σκόνδρας (46’ Τζημόπουλος), Ναδάλες, Κοζορώνης, Λίλα (72’ Τσάβεζ), Σαπαλίδης, Ηλιάδης, Γιάκος, Φερφελής.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΑΣ – Ηρακλής 1-1
Αναγέννηση Καρδίτσας – Αχαρναϊκός 0-1


2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
1 Δεκεμβρίου
15:00 Αχαρναϊκός – ΠΑΣ  1-2
19:30 Ηρακλής – Αναγέννηση Καρδίτσας 4-0


3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
15 Δεκεμβρίου
15:00 Αχαρναϊκός – Ηρακλής
15:00 Αναγέννηση Καρδίτσας – ΠΑΣ Γιάννινα



Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ηρακλής 4
ΠΑΣ Γιάννινα 4
Αχαρναϊκός 3
Αναγέννηση Καρδίτσας 0