Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Ο γενναίος ΠΑΣ τσάκισε τον Πλατανιά μέσα στο σπίτι του

Στιγμιότυπο από τον αγώνα Πλατανιάς - ΠΑΣ 0-1 με τους Μπέριο, Τζημόπουλο, Πάγκαλο σε πρώτο πλάνο. Αριστερά ο Βελλίδης πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο

Αυτός μάλιστα ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα. Με ένα καταπληκτικό γκολ του Ευριπίδη Γιάκου (με φάουλ στην κλειστή γωνία βρήκε το «Γ» της εστίας του Σωτηρίου) στο 17’ κέρδισε 1-0 τον Πλατανιά στα Περιβόλια, επιστρέφοντας πάλι στις επιτυχίες.
Ο «Άγιαξ» θύμισε τον περσινό καλό εαυτό του. Έδωσε χώρο στον αντίπαλο να τον τραβά μπροστά και στον «τσάκισε» με τις αντεπιθέσεις, καθώς δημιούργησε αρκετές προϋποθέσεις να βάλει κι άλλα γκολ.

Ο Πλατανιάς απείλησε ουσιαστικά τον ΠΑΣ μόνο δύο φορές. Στο 15’ που ο Μιλούνοβιτς σούταρε από κοντά και απέκρουσε σε κόρνερ ο Καρανίκας και στο 92’ που ο Στρούνα με το σώμα απέκρουσε πάνω στη γραμμή σε κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μενδρινού. 

Ο ΠΑΣ ήταν περισσότερο απειλητικός στην επανάληψη. Στο 57’ ο Στανισάβλεβιτς πιεζόμενος με κεφαλιά παρά λίγο να σημειώσει αυτογκολ σε σέντρα του Ίλιτς. Στο 65’ σε αντεπίθεση ο Ακόστα από καλή θέση έκανε το σουτ και απέκρουσε ο Σωτηρίου και στ0 71’ πάλι ο Ακόστα ενώ ήταν σε θέση βολής μέσα στα καρέ του Πλατανιά, αντί να σουτάρει και να «σκοτώσει» τον Σωτηρίου, έδωσε τη μπάλα στον Μανιά που ήταν κλεισμένος με συνέπεια να αποκρούσουν οι αμυντικοί. Επίσης στο 82’ ο Μανιάς από καλή θέση δεν έπιασε καλά το σουτ που έφυγε πάνω από τα δοκάρια.


Ο θρυλικός «Άγιαξ της Ηπείρου» συνέχισε την καλή παράδοση να παίρνει θετικά αποτελέσματα στα Περιβόλια. Σήμερα όχι απλώς πήρε θετικό αποτέλεσμα, αλλά «τσάκισε» τον Πλατανιά μέσα στο σπίτι του. Και μιλάμε για μια ομάδα, από τις πιο φορμαρισμένες τον τελευταίο καιρό, που έχασε στα Περιβόλια μόνο από τον Ατρόμητο στις 30 Αυγούστου και σήμερα από τον ΠΑΣ.

Ήταν πραγματικά δυνατός και ρωμαλέος σε όλες τις γραμμές του ο ΠΑΣ. Με τους παίκτες του να τα δίνουν όλα, να βγάζουν δύναμη, πάθος, αποφασιστικότητα. Σήμερα έπαιξε καθαρά να πάρει το αποτέλεσμα. Αυτό δηλαδή που έχει και σημασία στο ποδόσφαιρο. Δεν ήταν εντυπωσιακός, αλλά προσάρμοσε τη στρατηγική του στα δεδομένα του παιχνιδιού. Έπαιξε με σφιχτές τις γραμμές, έδωσε χώρο στον αντίπαλο και του έκανε ζημιές με αντεπιθέσεις. Έτσι στο 17’ κέρδισε το φάουλ έξω από την περιοχή που το εκτέλεσε με αριστοτεχνικό τρόπο ο Ευριπίδης Γιάκος, πέρασε τη μπάλα πάνω από το τείχος με τέτοιο φάλτσο ίσα να τη στείλει στο «μικρό παραθυράκι» μη μπορώντας να αντιδράσει ο Σωτηρίου.

Όλοι οι παίκτες του ΠΑΣ έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, άλλος πολύ και άλλος λιγότερο. Η ουσία είναι ότι σαν ομάδα ο ΠΑΣ ήταν συμπαγής, με δεμένο σύνολο που αν συνεχίσει έτσι θα πάρει και άλλους βαθμούς μακριά από το στάδιο «Ζωσιμάδες». Σήμερα ήταν η πρώτη νίκη της φετινής σαιζόν. Πολύ σημαντική νίκη που θα βοηθήσει πάρα πολύ στη συνέχεια για να ανακάμψει η τοπική ομάδα και να ανακτήσει πάλι τα κεκτημένα της.

Ο διαιτητής Λαμπρόπουλος δεν έκανε το μεγάλο λάθος, ίσως σε κάποιους παίκτες έκανε κατάχρηση με τις κίτρινες κάρτες. Σε δύο φάσεις που ανακόπηκαν ως οφσάϊντ επιθέσεις του ΠΑΣ, το λάθος είναι των βοηθών Πετρόπουλου, Γεωργαράκου και όχι του ρέφερι. Τις κίτρινες κάρτες είδαν οι Γαρουφαλιάς, Καρανίκας, Τζημόπουλος, Μανιάς, Ακόστα (ΠΑΣ), Μενδρινός (Πλατανιά).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Βάντερσον, Σελίν, Μπανανά (68’ Πάγκαλος), Μουνάφο (60’ Γκνιάτιτς), Στανισάβλιεβιτς, Μενδρινός, Μιλούνοβιτς (46’ Ντίνας), Ανγκούλο, Ράμος.


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπέριος, Καρανίκας, Τζημόπουλος, Στρούνα, Τσουκαλάς, Γαρουφαλιάς, Ακόστα, Ίλιτς (58’ Ηλιάδης), Μανιάς (88’ Κοζορώνης), Γιάκος (93’ Σκόνδρας).