Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Οι μεγάλες νίκες του ΝΟΙ εντός και εκτός Ελλάδας το 2015

Πολλές επιτυχίες σημείωσαν τη χρονιά που έφυγε αθλητές και αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων


Μια σπουδαία χρονιά σε αγωνιστικό επίπεδο ήταν αυτή που μόλις τελείωσε για τη Γιαννιώτικη Κωπηλασία και τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, οι αθλητές του οποίου για μία ακόμη φορά κράτησαν ψηλά τη σημαία του.
Οι Γιαννιώτες κωπηλάτες, όλων των κατηγοριών, κατόρθωσαν να κατακτήσουν μετάλλια, πρωτιές και διακρίσεις σχεδόν σε κάθε αγώνα στον οποίο συμμετείχαν, εντός κι εκτός συνόρων, αποδεικνύοντας ότι ο Ν.Ο.Ι. παραμένει το μεγαλύτερο φυτώριο πρωταθλητών της χώρας μας στο άθλημα της Κωπηλασίας.


Πρώτος Πανελλαδικά

Σε επίπεδο Ελλάδος ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων αναδείχθηκε για μία ακόμη χρονιά, την 27η συνεχόμενη, Πρωταθλητής και Πολυνίκης κατακτώντας τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλο σωματείο τόσο στην α΄ όσο και στη β΄ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Συνολικά τα πληρώματά του κατέκτησαν 18 χρυσά, πέντε αργυρά και έξι χάλκινα μετάλλια. Την κυριαρχία του Ν.Ο.Ι. δεν κατάφερε να αμφισβητήσει κανένας άλλος όμιλος. Η διαφορά με τα υπόλοιπα ανταγωνιστικά σωματεία τόσο στον πίνακα των μεταλλίων όσο και στην βαθμολογία υπήρξε ξεκάθαρη!

Οι διεθνείς νίκες

Εκτός συνόρων οι Πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων  με τις σπουδαίες εμφανίσεις που έκαναν μέσα στο 2015 φορώντας τη φανέλα της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας ανέδειξαν την χρονιά ως μία από τις καλύτερες των τελευταίων ετών σε επίπεδο επιτυχιών για τη Γιαννιώτικη Κωπηλασία. Πιο αναλυτικά:
*H σημαντικότερη στιγμή για τα «κουπιά» του Ν.Ο.Ι. υπήρξε αδιαμφισβήτητα η εξασφάλιση της πρόκρισης στους Ολυπιακούς Αγώνες του Ρίο από την Τετράκωπο των Ανδρών, μέλη της οποίας είναι οι Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας. Εξασφάλισαν το πολυπόθητο «εισιτήριο» αρχές Σεπτεμβρίου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας του Εγκμπελέτ, στη Γαλλία. Η ελληνική Τετράκωπος κατετάγη ένατη στον κόσμο στην κατηγορία της και ήδη προπονείται εντατικά ενόψει Ολυμπιάδας.

* Πέρυσι τα πρώτα διεθνή μετάλλια για τους Πρωταθλητές του Ν.Ο.Ι.  ήρθαν τον Απρίλιο στη διεθνή Ρεγκάτα του Πιεντιλούκο στην Ιταλία. Σ’ αυτήν ο Γιώργος Τζιάλλας, αγωνίστηκε στη Δίκωπο άνευ Ανδρών κατακτώντας ένα χρυσό κι ένα χάλκινο μετάλλιο, ο Γιάννης Τσίλης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη Δίκωπο άνευ Ανδρών, η Κατερίνα Ζέρβα πήρε το χρυσό στο Διπλό Σκιφ Νεανίδων, ένα ασημένιο στο ίδιο αγώνισμα κι ένα χάλκινο μετάλλιο στο Διπλό Σκιφ των Γυναικών, ενώ χρυσός αλλά και χάλκινος στέφθηκε ο Κώστας Βαρδάκας στην παρθενική του διεθνή εμφάνιση, στην Δίκωπο άνευ των Εφήβων. Ένα χάλκινο μετάλλιο απέσπασε και η Αμαλία Τσιάβου στο διπλό ελαφρύ Σκιφ των Γυναικών.

*Με μία δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο από την Τετράκωπο των Ανδρών με τους Γιάννη Τσίλη και Γιώργο Τζιάλλα συνοδεύτηκε η συμμετοχή των Γιαννιώτικων «κουπιών» στο περσινό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που διεξήχθη στο Πόζναν της Πολωνίας.

*Μεγάλες επιτυχίες σημείωσαν οι κωπηλάτες του Ν.Ο.Ι. και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για αθλητές κάτω των 23 ετών που διεξήχθη πέρυσι στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας. Πιο συγκεκριμένα, η Αμαλία Τσιάβου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του Σκιφ ελαφρών βαρών, ο Στέφανος Ντούσκος πήρε το χάλκινο στη Δίκωπο ελαφρών βαρών, ενώ στα έξι κορυφαία πληρώματα του κόσμου κατετάγη το τετραπλό Σκιφ των κοριτσιών με την Κατερίνα Ζέρβα.

*Εξαιρετικές εμφανίσεις έκαναν και οι νεαροί Πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων που διεξήχθη στο Ρίο. Η «συγκομιδή» ήταν ένα χάλκινο μετάλλιο για τον Κωστή Μάντζιο στη Δίκωπο άνευ και μία τέταρτη θέση για τους Σπύρο Αντώνη, Νίκο Βλάχο και Κώστα Βαρδάκα στην Τετράκωπο άνευ των Εφήβων.

*Το 2015 ολοκληρώθηκε αγωνιστικά με το Βαλκανικό Πρωτάθλημα που έγινε τον Σεπτέμβριο στο Ιάσιο της Ρουμανίας και όλοι οι αθλητές του Ν.Ο.Ι. που συμμετείχαν επέστρεψαν με μετάλλια στο στήθος. Χρυσές νίκες πέτυχε η Κατερίνα Ζέρβα και ασημένιες οι Νίκος Βλάχος, Άρης Γραμμενιάτης, Άρτεμις Ντούσκου, Αποστόλης Ντότης, Παντελής Σωτηρακόπουλος, Κων/νος Μουλάς και Άγγελος Μπερής, ο οποίος κατέκτησε κι ένα χάλκινο μετάλλιο.

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων