Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Ο ΠΑΣ ποντάρει σήμερα στο νόμο της μπάλας

Φάση από τον αγώνα πρωταθλήματος Παναθηναϊκός - ΠΑΣ. Σήμερα οι ομάδες θα αναμετρηθούν για το κύπελλο

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με επιθετικό σχήμα θα παραταχτεί σήμερα στη Λεωφόρο ο ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Παναθηναϊκό στο επαναληπτικό παιχνίδι κυπέλλου που θα γίνει στις 19:30 το βράδυ. Η αναμέτρηση αυτή θα μεταδοθεί από το συνδρομητικό κανάλι OTE sport 3 HD.
Όπως φάνηκε στις τελευταίες προπονήσεις ο Γιάννης Πετράκης θα παρατάξει την ομάδα με δύο επιθετικούς, τους Ίλιτς και Μανιά σε μια διάταξη 4-4-2 με στόχο να κάνει την ανατροπή του σκορ 1-2 που κέρδισε στα Γιάννινα ο Παναθηναϊκός. Από τη στιγμή που είναι με την πλάτη στον τοίχο μετά την ήττα στα Γιάννινα και για να προκριθεί χρειάζεται νίκη με 2 γκολ διαφορά από τον Παναθηναϊκό ή νίκη με 2-1 για να πάει στην παράταση, είναι λογικό να έχει παίξει με επιθετικό σχήμα.

Με λίγα λόγια οι Γιαννιώτες θα τα παίξουν όλα για όλα, ποντάροντας και στο νόμο του ποδοσφαίρου ότι ειδικά στο θεσμό του κυπέλλου όλα μπορούν να συμβούν. Θα παίξουν ανοιχτά και ότι ήθελε προκύψει, καθώς ήδη στην κούρσα για την πρόκριση έμειναν πίσω σε σχέση με τους πράσινους. Το ματς θα γίνει χωρίς φιλάθλους λόγω της γνωστής τιμωρίας του Παναθηναϊκού. Το ότι ο Πετράκης δεν άφησε παίκτες στα Γιάννινα για να ξεκουραστούν ή να προφυλαχθούν γιατί ακολουθούν και τα δύσκολα παιχνίδια πρωταθλήματος, όπως είναι αυτό με την ΑΕΚ την Κυριακή στα Γιάννινα, σημαίνει ότι θα τα δώσουν όλα για την ανατροπή και την πρόκριση, ανεξάρτητα αν φαβορί θεωρείται λογικά ο Παναθηναϊκός. 

Εκτός αποστολής έμειναν, πλην του Τσάβεζ που έκανε προσφυγή και οι Ναδάλες, Στρούνα, που συνεχίζουν το πρόγραμμα αποθεραπείας, μήπως μπορέσουν να είναι έτοιμοι για το ματς με την ΑΕΚ. Εκτός αποστολής έμεινε ο Λίλα που στα τελευταία παιχνίδια ήταν μακριά από τον καλό εαυτό του και δεν δικαίωσε τις ευκαιρίες που πήρε από τον Πετράκη. Στην αποστολή είναι και οι δύο νεοαποκτηθέντες Νικολιάς και Μαυροπάνος καθώς εκδόθηκαν τα δελτία τους. Μάλιστα ο Μαυροπάνος και ο Μασούρας είναι οι δύο παίκτες κάτω των 20 ετών που είναι υποχρεωμένες οι ομάδες της σούπερ λιγκ στους αγώνες του κυπέλλου να έχουν στην 18άδα. Χτες το πρωί, παρά τον άσχημο καιρό και το χαλάζι που έπεφτε κατά διαστήματα, έγινε κανονικά προπόνηση και δίτερμα μικρής διάρκειας. 

Η αποστολή ταξίδεψε οδικώς για Θεσσαλονίκη και από εκεί αεροπορικώς ταξίδεψε για Αθήνα, αφού δεν υπήρχαν εισιτήρια απευθείας για την πτήση από Γιάννινα για Αθήνα. Η αποστολή θα διανυχτερεύσει στην Πρωτεύουσα και το πρωί της Παρασκευής θα επιστρέψει στα Γιάννινα για να προετοιμαστεί για το ματς με την ΑΕΚ που θα γίνει την Κυριακή στο στάδιο «Ζωσιμάδες». 

Ο ΠΑΣ πιθανόν να ξεκινήσει το παιχνίδι με τερματοφύλακα τον Βελλίδη, δεξιό αμυντικό τον Καρανίκα, αριστερό τον Μιχαήλ, στόπερ τους Τζημόπουλο, Σκόνδρα, στο κέντρο τους Τσουκαλά, Κοζορώνη, Ηλιάδη, Ακόστα και πιο μπροστά στην επίθεση τους Ίλιτς και Μανιά. Στην αποστολή είναι και οι Νικολιάς, Μασούρας, Γιάκος, Μπέριος, Περιστερίδης, Φερφελής, Μαυροπάνος.

Διαιτητής ο Καραντώνης

Τον σημερινό αγώνα στη Λεωφόρο θα διευθύνει ο Δημήτριος Καραντώνης του συνδέσμου Ημαθίας. Βοηθοί του θα είναι οι Ιωάννης Καραγκιζόπουλος, Στέφανος Παρασίου (Ημαθίας). Τέταρτος διαιτητής ο Γεώργιος Γιαννουλάκης (Χανίων) και παρατηρητής ο Παναγιώτης Μαυρόπουλος (Μακεδονίας). Ο Καραντώνης είχε διευθύνει φέτος τα εντός έδρας παιχνίδια με Ηρακλή (1-1) και Καλλονή (2-1) για το πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα.

Χωρίς τρεις ο Παναθηναϊκός


Την τελευταία του προπόνηση πριν την σημερινή ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα πραγματοποίησε χτες στο Κορωπί ο Παναθηναϊκός. Το πρόγραμμα της προπόνησης περιλάμβανε ζέσταμα, «κορόιδο», παιχνίδι σε μικρό χώρο. Ο τραυματίας Σάντσεθ απουσίασε δικαιολογημένα ενώ Εσιέν και Πράνιτς ακολούθησαν θεραπεία. Και οι τρεις είναι εκτός αποστολής. Οι 19 παίκτες που επέλεξε ο Αντρέα Στραματσόνι είναι: Κοτσόλης, Γιαννακόπουλος, Κότσαρης, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Τελάντερ, Βέμερ, Μέστο, Νάνο, Λαγός, Αμπέντ, Ζέκα, Λουντ, Στάικος, Μπουμάλ, Καλτσάς, Κλωναρίδης, Μπεργκ, Πέτριτς.