Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Εντατικά μαθήματα για το ματς στο Περιστέρι

Ακόστα και Ίλιτς στη διάθεση του Γιάννη Πετράκη για το ματς στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μπορεί τις τελευταίες μέρες να τράβηξε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης η μεταγραφή του Μάρκου Βελλίδη στον ΠΑΟΚ και τα σενάρια αν θα πάρει ή όχι άλλο τερματοφύλακα ο ΠΑΣ και ποιος θα είναι αυτός, αλλά υπάρχει και το αγωνιστικό κομμάτι που είναι σε εξέλιξη.
Την Κυριακή ο ΠΑΣ δίνει ένα δύσκολο παιχνίδι στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, όπου θα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ για να πάρει θετικό αποτέλεσμα και να βελτιώσει την αγωνιστική εικόνα των τελευταίων αγώνων. Από χτες ξεκίνησαν πάλι οι προπονήσεις μετά το ρεπό της Τρίτης για ξεκούραση. Σήμερα θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης των τραυματιών Ίλιτς, Τζημόπουλου, Μανιά. Εκτιμάται ότι θα μπουν στο πρόγραμμα προπονήσεων και θα μπορεί να τους υπολογίζει για την Κυριακή ο Γιάννης Πετράκης. Χτες ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

Επιστρέφει και ο Νίκος Καρανίκας που εξέτισε την ποινή των 2 αγωνιστικών, ενώ εντάξει είναι και οι Στρούνα, Ναδάλες που τον τελευταίο καιρό είχαν προβλήματα τραυματισμών και δεν τους είχε πάντα στη διάθεσή του ο Πετράκης. Λόγω της μεταγραφής του Βελλίδη στο Περιστέρι κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΣ θα καθίσει ο Περιστερίδης που φέτος αγωνίστηκε μόνο στα παιχνίδια κυπέλλου με Αχαρναϊκό και Ατρόμητο Καρδίτσας. Από την Δευτέρα που ήταν σε εξέλιξη η μεταγραφή του Βελλίδη άρχισαν πιο εντατικές προπονήσεις στον Περιστερίδη από τον προπονητή τερματοφυλάκων Χρήστο Τσελιόπουλο. 

Εκτός από τον Περιστερίδη στο ρόστερ είναι και ο νεαρός Νίκος Κολιοφούκας που έγινε επαγγελματίας το περασμένο καλοκαίρι, αλλά ταλαιπωρήθηκε από ένα τραυματισμό στο βραχίονα (έκανε μάλιστα και εγχείρηση) μένοντας αρκετό καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης. Το τεχνικό τημ έπεσε πάνω στον Περιστερίδη δίνοντάς του θάρρος και ανεβάζοντας την ψυχολογία, καθώς του δίνεται η μεγάλη ευκαιρία να κάνει καλές εμφανίσεις και να καθιερωθεί στον ΠΑΣ αλλά και στο χώρο της σούπερ λίγκα. 

Ο 24χρονος γκολκίπερ έχει πλούσια σωματικά προσόντα και είναι εξελίξιμος γκολκίπερ. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι του λείπουν παιχνίδια αφού στα τελευταία χρόνια ήταν στη σκιά σημαντικών γκολκίπερ όπως του Ολιμπά στον Πλατανιά και του Βελλίδη στον ΠΑΣ. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με πρωινές προπονήσεις στο ΠΕΑΚΙ. Χτες ο Γιάννης Πετράκης ήθελε να «κατασκοπεύσει» τον Ατρόμητο στο εξ’ αναβολής παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στη Λειβαδιά, αλλά τελικά δεν είδε τίποτα αφού το ματς λόγω κακοκαιρίας αναβλήθηκε εκ νέου.

ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ

Είναι πολύ πιθανό ο ΠΑΣ να μη μείνει μόνο με τους Περιστερίδη και Κολιοφούκα, πηγαίνοντας και για μεταγραφή τρίτου τερματοφύλακα. Είναι βέβαιο ότι ο Πετράκης θα δώσει την ευκαιρία στον Περιστερίδη, αλλά για κάθε ενδεχόμενο θα αναζητηθεί και άλλος γκολκίπερ. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν και μέχρι τώρα είδαν το φως της δημοσιότητας τα ονόματα των Δάφκου (Καλλονής), Ανδρούτσου (Πανσερραϊκού) ως μεταγραφικών στόχων και ο δανεισμός από τον Ολυμπιακό του Γιαννιώτη που είχε ξαναπεράσει από τα Γιάννινα. Ο ΠΑΣ δικαιούται να αποκτήσει μόνο έναν έλληνα ποδοσφαιριστή άνω των 24 ετών. Θα αποκτήσει έμπειρο τερματοφύλακα αν βρεθεί τέτοια ευκαιρία από την εγχώρια μεταγραφική αγορά ή θα ψάξει για έμπειρο δεκάρι να καλυφθεί το κενό του Τσάβεζ; Οι μεταγραφές τελειώνουν στις 31 Ιανουαρίου και αν γίνει κάτι θα φανεί τις επόμενες μέρες. Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου είναι πολύ περιορισμένες και δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθούν παίκτες με προσόντα και να είναι ελεύθεροι.

ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΒΕΛΛΙΔΗ

Σήμερα ο ΠΑΟΚ αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα την απόκτηση του Μάρκου Βελλίδη από τον ΠΑΣ. Ο διεθνής γκολκίπερ συμφώνησε σε όλα και αναμένεται σήμερα να ανακοινωθεί από τον Δικέφαλο με την υπογραφή του συμβολαίου διάρκειας 2,5 ετών. Τα βασικά σημεία της συμφωνίας έχουν κλείσει από προχτές το μεσημέρι στη συνάντηση που είχε ο διεθνής γκολκίπερ με τον Φράνκι Άρνεσεν (τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ που χειρίζεται το μεταγραφικό κομμάτι). Ο Βελλίδης χτες πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και εργομετρικά που θα δοθούν στον Τούντορ και σήμερα θα ανακοινωθεί επίσημα η μεταγραφή. 

Παράλληλα ο διεθνής γκολκίπερ θα γνωρίσει τους νέους συμπαίκτες και θα κάνει την πρώτη προπόνηση. Όπως γράφεται από Θεσσαλονίκη, θα τον ρίξουν άμεσα στη φωτιά και θα υπερασπίσει την εστία του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Και τι σύμπτωση.... Στο ματς με την ΑΕΚ αποχαιρέτησε τον ΠΑΣ και πάλι σε ματς με την ΑΕΚ θα κάνει το ντεμπούτο στον ΠΑΟΚ!

Ο ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟ

Από την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινωθεί στον Σταμάτη Σαπαλίδη ότι είναι εκτός πλάνων του Γιάννη Πετράκη και θα πρέπει να αναζητήσει τη νέα ομάδα του. Έτσι έκλεισε στον Κισσαμικό Χανίων μια ομάδα που είναι στην 7η θέση του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής. Μάλιστα ανακοινώθηκε και επίσημα η μεταγραφή του. Ο ΠΑΣ τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2014 από τους Τράχωνες. Στον ενάμιση χρόνο με την φανέλα του «Άγιαξ» είχε 20 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα και 7 συμμετοχές στο κύπελλο. Έχει σκοράρει 2 φορές σε αγώνες κυπέλλου. 

Σε δηλώσεις του ο Σαπαλίδης τόνισε και τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον Κισσαμικό. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια, μέσα στο γήπεδο θα δείξουμε τα πάντα. Ευχαριστώ τους ανθρώπους της διοίκησης που με εμπιστεύτηκαν και εύχομαι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε». Ανακοίνωση για την αποχώρηση του Σαπαλίδη εξέδωσε και ο ΠΑΣ Γιάννινα τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ευχαριστούμε θερμά τον Σταμάτη για την προσφορά του στην ομάδα μας και του ευχόμαστε ότι καλύτερο τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική του ζωή».

ΣΤΗ ΓΟΔΟΙ ΚΡΟΥΖ Ο ΤΣΑΒΕΖ

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα sport24.gr ο Κριστιάν Τσάβεζ που είναι στην Αργεντινή (επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του «Η.Α») κλείνει στην παλιά του ομάδα Γοδόι Κρουζ. Οι άνθρωποι της Γοδόι Κρους επιβεβαιώνουν τη συμφωνία, ενώ επισημαίνουν ότι θα τον αποκτήσουν για 2 χρόνια. Ο Τσάβε< είναι προσωπική επιλογή του προπονητή Σεμπαστιάν Μέντες, ενώ οι δυο τους είχαν παίξει μαζί στη Σαν Λορένσο. Υπενθυμίζεται ότι στη Γοδόι κρους θα συνεχίσει την καριέρα του και ο Φερνάντο Γοδόι, ο οποίος αποχώρησε από τον Ατρόμητο. Στο μεταξύ από μέρα σε μέρα αναμένεται να ανακοινωθεί και η απόφαση για την προσφυγή που κατέθεσε ο Κριστιάν Τσάβεζ. Μια απόφαση που θα έχει και νομικό ενδιαφέρον και πως θα σταθεί μια καταγγελία, επειδή η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατέθεσε στον Τσάβεζ τα χρήματα στις 31 Δεκεμβρίου 2015 που ήταν ημιαργία και τα κατέθεσε στις 4 Ιανουαρίου 2016, που άνοιξαν πάλι οι τράπεζες μετά τις αργίες που μεσολάβησαν.

ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΑΕΚ


Από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της σούπερ λίγκα κλήθηκαν σε απολογία για αύριο το πρωί οι ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΚ για τη συμπεριφορά των φιλάθλων τους κατά τον μεταξύ τους αγώνα που έγινε την περασμένη Κυριακή στα Γιάννινα. Η ποινή θα είναι χρηματικό πρόστιμο στις ομάδες.