Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Παρά τις απουσίες διατηρεί το δικαίωμα στην ελπίδα

Στιγμιότυπο από την περσινή αναμέτρηση στη ν Τούμπα που έληξε με σκορ 1-1 και με πρωταγωνιστή το Μιχάλη Μανιά

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στον ΠΑΣ άφησαν στην άκρη τις υποχρεώσεις στο κύπελλο και το επαναληπτικό παιχνίδι που θα γίνει την Πέμπτη στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, επικεντρώνοντας την προσοχή στο αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΣ στην Τούμπα που θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι και θα μεταδοθεί απευθείας από το κανάλι NOVAsports 2.
Γι’ αυτό χτες ο Γιάννης Πετράκης στην προπόνηση ούτε καν αναφέρθηκε στο προχτεσινό ματς που κέρδισαν 2-1 οι πράσινοι, τονίζοντας στους παίκτες να είναι αφοσιωμένοι στο αυριανό παιχνίδι που ασφαλώς είναι πολύ δύσκολο. Όπως εκτιμούν οι κυανόλευκοι, μπορεί ο ΠΑΟΚ να μη περνά και τις καλύτερες μέρες του, αλλά δεν παύει ως γηπεδούχος και στην καυτή έδρα του να έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ. Συνεπώς οι κυανόλευκοι για να έχουν δικαίωμα στην ελπίδα και ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να βελτιωθούν περισσότερο στην αμυντική λειτουργία τους και να έχουν καλύτερη αντίδραση απ’ ότι στο προχτεσινό παιχνίδι κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα προσπαθήσει για ότι καλύτερο σε μια δύσκολη έδρα, αλλά στην οποία τα τελευταία χρόνια πήρε θετικά αποτελέσματα. Αυτό θα προσπαθήσει να επαναλάβει και αύριο όσο δύσκολο και αν είναι. Δεν λείπουν και τα προβλήματα για τον Γιάννη Πετράκη. 


Ο Κριστιάν Τσάβεζ μπορεί από χτες να ξεκίνησε προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμος και δεν θα ακολουθήσει την αποστολή. Το στοίχημα είναι αν μπορέσει την Πέμπτη να βοηθήσει την ομάδα του στο επαναληπτικό παιχνίδι κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και αυτό δεν είναι τόσο εύκολο. Ίσως να μη πάει στη Θεσσαλονίκη και ο Ναδάλες που προχτές αποχώρησε με ενοχλήσεις από το ματς και είναι εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του. Προστίθενται και άλλες δύο απουσίες με τους τιμωρημένους Καρανίκα και Τζημόπουλο. 

Ο Καρανίκας με το Τζημόπουλο είχαν συμπληρώσει 4 κίτρινες κάρτες και είχαν δηλωθεί για το παιχνίδι αυτό να εκτίσουν την ποινή τους. Αυτό θα ισχύσει μόνο για το Τζημόπουλο. Ο Καρανίκας επειδή αποβλήθηκε προχτές με τον Παναθηναϊκό, αύριο στην Τούμπα θα εκτίσει την ποινή της αποβολής (1 αγωνιστική), γιατί η ποινή της αποβολής ισχύει για το αμέσως επόμενο παιχνίδι και η ποινή με τις κίτρινες κάρτες μεταφέρεται κατά μία αγωνιστική και θα εκτιθεί στο ματς με την ΑΕΚ στα Γιάννινα. Στο ενδιάμεσο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα αγωνιστεί γιατί υπάρχει ξεχωριστό ποινολόγιο κίτρινων καρτών στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. 

Επιστρέφουν οι Βαλάντης Κοζορώνης και Αντράζ Στρούνα που ήταν τραυματίες στο προχτεσινό ματς με τους πράσινους. Σήμερα στις 11 το πρωί θα γίνει η τελευταία προπόνηση και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα ταξιδέψει με το λεωφορείο της ΠΑΕ για τη Θεσσαλονίκη.