Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Μόνο ο Μιχαήλ θυμίζει τη μεγάλη μάχη του 2006 (Video)

Ένα στιγμιότυπο από το "πυρακτωμένο" γήπεδο της Κομοτηνής το 2006

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Η προϊστορία των αγώνων στην Κομοτηνή του Πανθρακικού με τον ΠΑΣ ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια, όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής. Πιο πριν υπήρχαν παράλληλοι δρόμοι.
Ο ΠΑΣ ήταν στη σούπερ λίγκα και στη Β’ Εθνική και ο Πανθρακικός σε μικρότερες κατηγορίες. Κι όταν συνέπεσε τέλη της δεκαετίας του ’60 και αρχές της δεκαετίας του ’70 να είναι και οι δύο στη Β’ Εθνική, ήταν σε διαφορετικούς ομίλους, λόγω της γεωγραφικής θέσεως των δύο πόλεων.

Μάλιστα το πρώτο ματς που έγινε στην Κομοτηνή στις 14 Μαΐου 2006 ήταν σημαδιακό για τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς με την ισοπαλία 1-1 που πήρε εκεί στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής, πήρε το εισιτήριο για την επιστροφή στη Β’ Εθνική. Προηγήθηκε ο ΠΑΣ με τον Κοντογουλίδη και ισοφάρισε ο Πανθρακικός με τον Σουάνη. Από τους σημερινούς παίκτες του «Άγιαξ» αγωνίστηκε τότε μόνο ο Μιχαήλ που μπήκε αλλαγή στο 63’ στη θέση του Κρόνχαρντ. 

Πάνω από 500 φίλαθλοι πήγαν στην Κομοτηνή σε μια εποχή που δεν είχε γίνει ακόμα η Εγνατία οδός. Ο ΠΑΣ πήρε μόνο 300 εισιτήρια γιατί τότε το γήπεδο στην Κομοτηνή είχε μικρότερη χωρητικότητα απ’ ότι έχει τώρα, καθώς προστέθηκε ένα πέταλο. Και 1500 εισιτήρια αν έπαιρνε ο ΠΑΣ θα τα εξαντλούσε, αφού όλα τα Γιάννινα ήθελαν να πάνε στην Κομοτηνή. Το ματς έγινε σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και οι φίλοι του ΠΑΣ πέρασαν δύσκολες στιγμές σε μια κερκιδούλα που τους έβαλαν, δεχόμενοι πετροπόλεμο από τους ντόπιους. Αλλά περασμένα, ξεχασμένα! 

Στα μετέπειτα χρόνια τα ματς έγιναν στην Κομοτηνή χωρίς προβλήματα. Από τότε μέχρι σήμερα έγιναν συνολικά 8 παιχνίδια στην Κομοτηνή όπου ο Πανθρακικός έχει 1 νίκη, 4 ο ΠΑΣ και 3 ματς έληξαν ισόπαλα. Στο ματς του α’ γύρου που έγινε στις 1-11-2015 στα Γιάννινα, ο ΠΑΣ κέρδισε με σκορ 2-0 με γκολ που σημείωσαν Μιχαήλ και Ίλιτς. 

Δείτε το βίντεο από το ματς Πανθρακικός - ΠΑΣ 1-1 (14-5-2006)