Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Γ. Πετράκης: Μετά από το 3-0 τι να πούμε;

Ο Γιάννης Πετράκης στη συνέντευξη Τύπου με τον υπεύθυνο επικοινωνίας Μπάμπη Καρβέλη


Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης στη συνέντευξη Τύπου τόνισε και τα εξής: «Όταν το αποτέλεσμα είναι 3-0, όταν ο αντίπαλος είναι με 10 παίκτες νομίζω ότι δεν πρέπει να μιλάμε, αλλά να προβληματιστούμε, να δούμε τι και για ποιο λόγο συνέβη αυτό. Ανεξάρτητα από την εικόνα και το πώς προέκυψε το αποτέλεσμα».

Σε ερώτηση για την τακτική β’ ημιχρόνου ανέφερε: «Όταν ο αντίπαλος είναι μπροστά στο σκορ και παίζει με λιγότερο παίκτη, παίζει κλειστά η άλλη ομάδα και είναι δύσκολο να τον παίξεις από τον άξονα αλλά από τα πλάγια. Δυστυχώς δεν είχαμε από τα πλάγια την ποιότητα στη σέντρα, αλλά και η παρουσία του Στιλ ήταν σημαντική καθώς μάζεψε όλες τις μπάλες μέσα στην περιοχή. Εμείς μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία στο β’ ημίχρονο κάναμε μία ευκαιρία με τον Μανιά, κάναμε την προϋπόθεση εκεί με τον Ίλιτς και τον Φερφελή να κάνουμε κάποιο γκολ. Προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε τις μικρές διαγώνιες που μπορούν να προκαλέσουν και να χαλάσουν τις ισορροπίες τις αντίπαλης άμυνας. Δεν είχαμε την τελική καλή πάσα ή το καλό πλαισίωμα στη φάση, με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να βρούμε λύση. Αυτό το στυλ παιχνιδιού όταν υπάρχει η ποιότητα από την άλλη πλευρά εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους. Δεν θέλω να πω για το 1ο και 3ο γκολ. Ειδικά το 1ο γκολ, ήταν ένα γκολ που απαγορεύεται να το τρώει ομάδα Α’ Εθνικής. Ήταν όλα υπέρ μας και φάγαμε γκολ. Και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο. Γι’ αυτό λέω δεν πρέπει να μιλάμε. Να σκύψουμε το κεφάλι και να προβληματιστούμε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο».

Ακόμα ο Γιάννης Πετράκης υπογράμμισε: "Σε ένα ματς παίζει ρόλο και οι ποιότητα του αντιπάλου. Αν είναι ομάδα με ποιότητα και βρει τις προϋποθέσεις, θα το πληρώσεις περισσότερο. Όμως και πέρσι παίζαμε με μεγάλες ομάδες και είχαμε διαφορετική συμπεριφορά. Αυτός είναι ένας προβληματισμός για μένα. Προσπαθώ και εγώ από την πλευρά μου να βρω τους λόγους από τους οποίους προέρχονται αυτές οι συμπεριφορές και αυτά τα αποτελέσματα. Αυτό δεν είναι εύκολο. Γιατί κάθε φορά έχουμε να κάνουμε και με αστάθμητους παράγοντες και με την ποιότητα των αντιπάλων. Αν έμπαινε ας πούμε το γκολ του φερφελή εκείνη τη στιγμή, μετά θα ήταν άλλο παιχνίδι. Ή τη μια ευκαιρία που έκανε ο Παναθηναϊκός στο α’ ημίχρονο, δώσαμε εμείς ασίστ για να γίνει αυτή η ευκαιρία".

Για την εσωτερική αλλαγή με τον Ίλιτς σε ρόλο οργανωτή και διεμβολιστή από τα άκρα απάντησε: «Ο Ίλιτς στην επίθεση έχει ελεύθερο να κινείται στους χώρους που αυτός θεωρεί καλύτερα. Και πολλές φορές βγαίνει πάλι στα πλάγια. Είναι ικανότατος, επιλεκτικά εμείς μπορούμε να τον  χρησιμοποιούμε ότι κάποια στιγμή είναι σκόπιμο. Αυτή η θέση έχει και άλλες απαιτήσεις, που για τον Μπράνα δεν είναι οι καλύτερες, όπως είναι η αμυντική συμπεριφορά σε μόνιμη βάση. Κατά συνθήκες, βλέπουμε ότι είναι καλό για την ομάδα και προσπαθούμε να επωφεληθούμε». 

Για τους στόχους της ομάδας στη συνέχεια απάντησε: «Να πάμε όσο γίνεται πιο ψηλά είναι ο στόχος για τα επόμενα παιχνίδια. Όλοι όσοι είμαστε μέσα στην ομάδα να δώσουμε το καλύτερο για τη συνέχεια. Δεν ξέρω που θα πάμε, αλλά θα το προσπαθήσουμε».

Σε ερώτηση αν αυτή η αγωνιστική συμπεριφορά επηρεάζεται από το ότι δεν έχει κίνητρα για προς τα πάνω, ενώ δεν έχει κανένα κίνδυνο υποβιβασμού, ο τεχνικός του ΠΑΣ απάντησε: «Αυτό είναι σημαντικό και παίζει το ρόλο του, γιατί το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο είναι να δημιουργείς κίνητρα και οι παίκτες να έχουν κίνητρα. Αλλά εγώ με βάση τον τρόπο σκέπτομαι, κάθε μέρα θέλω να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Γιατί αυτό στο κλείσιμο του κύκλου μας κάνει χαρούμενους. Σήμερα δεν είναι κανένας χαρούμενος. Έχουμε δύο δρόμους. Ένας δρόμος είναι να προσπαθούμε για να νιώθει καλά η πόλη και όλοι όσοι είναι γύρω στην ομάδα, ή να μένουμε στο κομμάτι του εφησυχασμού. Εγώ σαν προπονητής δεν θέλω ποτέ να είμαι στο δεύτερο δρόμο. Δυστυχώς όμως πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι μας δεν είμαστε το ίδιο και ότι είμαστε επιρρεπείς σε αυτό που συμβαίνει γύρω μας. Και καμιά φορά επηρεαζόμαστε. Επηρεάζομαι και εγώ, που καθόλου δεν θα ήθελα να είμαι στο δρόμο αυτό. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξει αυτό. Καμιά φορά οι συγκυρίες ή οι καταστάσεις δεν σε ευνοούν για να χειριστείς την κατάσταση με τον τρόπο που θα ήθελες για να αλλάξει αυτό. Πιστεύω όμως ότι θα βρούμε τη λύση».