Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Σπουδαία εμφάνιση με τεσσάρα μέσα στην Κομοτηνή

Η φάση με το φάουλ που σημειώθηκε το 3ο γκολ του ΠΑΣ με τον Μιχάλη Μανιά


Σημαντική νίκη στην Κομοτηνή επί του Πανθρακικού πέτυχε ο ΠΑΣ και μάλιστα με σκορ 2-4. Παρότι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές με γκολ των Ιγκόρ και Ντιγκινί ο «Άγιαξ της Ηπείρου» κατάφερε όχι απλώς να ισοφαρίσει αλλά να κάνει την ανατροπή με τέσσερα γκολ που σημείωσαν οι Μανιάς (2), Σκόνδρας, Ίλιτς, έχοντας και δύο δοκάρια με Τσουκαλά και Τζημόπουλο.
Ο Πανθρακικός φάνηκε μόνο στο πρώτο τέταρτο που πέτυχε το γκολ και είχε μερικές καλές στιγμές μπροστά από την εστία του Περιστερίδη. Από το 20’ και μετά ο ΠΑΣ άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι και να το ελέγχει μέχρι το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Παπαπέτρου. Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε την ομάδα σε 3-5-2, με επιθετικό πρόσωπο, με στόχο τη νίκη και μόνο αυτή. Εκ των πραγμάτων και με την εξέλιξη του παιχνιδιού δικαιώθηκε για την διάταξη αυτή. Ο ΠΑΣ ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και σαφώς ανώτερος από τον αντίπαλό του. Δημιούργησε πάρα πολλές φάσεις, ευκαιρίες και τέσσερα γκολ εκτός έδρας είχε πολλά χρόνια να σημειώσει. Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για το αποτέλεσμα και για την ανωτερότητα του ΠΑΣ.

ΤΑ ΓΚΟΛ

12: Το 1-0 για τον Πανθρακικό με τον Ιγκόρ. Ο Μπαϊκαρά που πήρε τη μπάλα από λάθος του Τζημόπουλου έκανε την κάθετη μπαλιά στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ, εκεί ο Ινγκόρ εκμεταλλεύτηκε έξυπνα τον κενό χώρο και με συρτό σουτ στη αριστερή γωνία έκανε το 1-0.
36’: Ισοφάριση 1-1 για τον ΠΑΣ όταν Μανιάς και Ναδάλες άλλαξαν τη μπάλα, ο Μανιάς έκανε το αριστερό σουτ, η μπάλα βρήκε το σώμα του Χρήστου, άλλαξε ελαφρώς πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Πανθρακικού.
55’: Ο Ντιγκινί με εκτέλεση πέναλτι δίνει προβάδισμα 2-1 στον Πανθρακικό. Ο Περιστερίδης έπεσε στη σωστή γωνία, αλλά δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα. Το πέναλτι καταλογίστηκε σε χέρι του Μιχαήλ που δέχτηκε και κίτρινη κάρτα.
67’: Σε εκτέλεση κόρνερ του Ίλιτς ο Σκόνδρας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας 1-1.
73’: Προβάδισμα στο γκολ σε 2-3 για τον ΠΑΣ. Η φάση ξεκίνησε από φάουλ που κέρδισε ο Μανιάς. Ο Ίλιτς έστρωσε τη μπάλα στο Μανιά που έκανε το σουτ στη γωνία, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Έγινε μια καταπληκτική κομπίνα που απέφερε το γκολ.
85’: Το 2-4 για τον ΠΑΣ με τον Ίλιτς. Ο Σέρβος άλλαξε τη μπάλα με τον Κοζορώνη, αυτός έκανε την κάθετη πάσα όπου ο Ίλιτς πλάσαρε τον Αανασιάδη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ
6’: Δοκάρι για τον ΠΑΣ με τον Τσουκαλά. Ο μέσος του «Άγιαξ» έξω από την περιοχή έκανε το βολέ, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, έσκασε στη γραμμή και προς τα μέσα, αλλά επειδή δεν πέρασε με όλη τη διάμετρο τη γραμμή ο επόπτης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
17: Κι άλλο δοκάρι για ΠΑΣ. Ο Ίλιτς εκτέλεσε το φάουλ, ο Τζημόπουλος από οριακή θέση οφσάιντ έκανε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Πανθρακικού και έφυγε άουτ.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

2’ Ο Χαβίτο μπήκε στην περιοχή του ΠΑΣ αλλά το πλασέ σουτ απέκρουσε ο Περιστερίδης.
9’: Πλασέ του Μπαϊκαρά από καλή θέση εξουδετέρωσε ο Περιστερίδης.
19’: Ο Μανιάς βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων αλλά το σουτ πάνω στον Αθανασιάδη.
21’: Δυνατό σουτ του Ναδάλες από ύψος περιοχής μπλόκαρε ο Αθανασιάδης.
25’: Ο Ίλιτς από δεξιά έκοψε τη μπάλα στον επερχόμενο Μανιά που εν κινήσει έκανε το σουτ, αλλά ο Αθανασιάδης με καταπληκτική εκτίναξη απέκρουσε τη μπάλα. Άλλη μια καλή στιγμή για τον «Άγιαξ».
35’: Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν ο Ακόστα μέσα από την περιοχή δεν μπορεί να πλασάρει και στέλνει τη μπάλα άουτ.
40’: Γκολ του Μανιά ακυρώνεται ως οφσάϊντ.
45’: Σουτ του Μανιά πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Πανθρακικού.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ο Παπαπέτρου (Αθηνών) με βοηθούς τους Κούλα Χασάν (Ξάνθης) και Ζησιμόπουλο (Πειραιά). Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Σκουλάς (Σερρών). Ο Αθηναίος ρέφερι τα πήγε καλά και δεν αντιμετώπισε δυσκολίες.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Αθανασιάδης, Ποτουρίδης, Παπαγεωργίου, Μπουγαίδης (85’ Πεταυράκης), Χρήστου (42’ Ρούσσος), Τσιάρας, Ηλιάδης, Μπαϊκαρά,Ντιγκινί, Χαβίτο (46’ Χασομέρης), Ίγκορ.


ΠΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Τσουκαλάς, Στρούνα, Ναδάλες (68’ Γιάκος), Ακόστα, Ίλιτς (85’ Ηλιάδης), Μανιάς (80’ Κοζορώνης).