Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ο "πληγωμένος" Παναθηναϊκός είναι πιο επικίνδυνος

Έναν σκληρό Παναθηναϊκό περιμένουν την Κυριακή στα Γιάννινα αφού μια ακόμα αποτυχία θα είναι όλεθρος γι' αυτόν

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με μια προπόνηση που έγινε το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ συνεχίστηκε και χτες η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Οι κυανόλευκοι προετοιμάζονται εντατικά, γιατί περιμένουν στο ιστορικό στάδιο «Ζωσιμάδες» την Κυριακή ένα πληγωμένο Παναθηναϊκό λόγω αποκλεισμού από το κύπελλο που ήταν ένας από τους στόχους του φέτος και θα τα δώσει όλα για να πιάσει όσο το δυνατόν καλύτερη θέση για τα πλέι οφ.
Περιμένουν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, όπου και ο αντίπαλος θα τα δώσει όλα για τους δικούς του λόγους.

Έτσι οι Γιαννιώτες υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες του Γιάννη Πετράκη καταστρώνουν τα δικά τους σχέδια με στόχο τη νίκη για να πάρουν κι αυτοί πάνω τους και να επιστρέψουν στις επιτυχίες μετά τις δύο τελευταίες ήττες με Ολυμπιακό και Ηρακλή. Βέβαια η παράδοση είναι δυσμενής για τον ΠΑΣ, έχει να κερδίσει τον Παναθηναϊκό στα Γιάννινα από το Νοέμβριο 1987, αλλά αυτό το εκλαμβάνουν ως κίνητρο για να σπάσουν μια ακόμα αρνητική παράδοση και όχι ως κακό σημάδι. Προχτές ο Γιάννης Πετράκης «κατασκόπευσε» τηλεοπτικά τον Παναθηναϊκό στο ματς κυπέλλου με τον Ατρόμητο, ενώ έχοντας και τις παραστάσεις όπως και τα δεδομένα από τις προηγούμενες τρεις αναμετρήσεις, προσπαθεί να βρει το ιδανικότερο σχήμα και στρατηγική που θα οδηγήσουν τον «Άγιαξ της Ηπείρου» στη νίκη ή στην ισοπαλία αν δεν μπορέσει να κερδίσει. 

Χτες όλη η προπόνηση ήταν αφιερωμένη στην τακτική με δίτερμα, αμυντική και επιθετική οργάνωση και τελείωμα φάσεων. Έχοντας πάντα κατά νου ο Κρητικός τεχνικός πως παίζει ο Παναθηναϊκός και πως μπορεί να βρει τους δικούς του παίκτες κλειδιά που θα του δημιουργήσουν αγωνιστικά προβλήματα την Κυριακή. Πάντως στους παίκτες του είπε να είναι έτοιμοι για ένα δύσκολο παιχνίδι και να η παρασυρθούν από το γεγονός που ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από το κύπελλο. Τουναντίον τώρα θα είναι πιο δύσκολο το ματς γιατί οι πράσινοι θα έρθουν αποφασισμένοι για καλό αποτέλεσμα. 

Και στη χτεσινή μέρα δεν άλλαξε κάτι από τα δεδομένα της ομάδας. Ο Σταύρος Τσουκαλάς έκανε ατομικό πρόγραμμα λόγω της θλάσης που τον ταλαιπωρεί και δεν είναι στα πλάνα για 2η συνεχόμενη αγωνιστική. Είναι οπωσδήποτε μια σημαντική απουσία που φάνηκε και στο Καυτατζόγλειο. Πριν τραυματιστεί ο Τσουκαλάς είχε ένα σερί 42 συνεχόμενων αγώνων πρωταθλήματος, κάτι που δείχνει πόσο σημαντική είναι η παρουσία του στην ομάδα του ΠΑΣ. Στο μεθαυριανό ματς δεν υπολογίζεται και ο Αλέξανδρος Νικολιάς που αποβλήθηκε στο προηγούμενο ματς με το Γηραιό με 2η κίτρινη κάρτα. 

Η προετοιμασία θα συνεχιστεί και σήμερα με μια προπόνηση το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί αύριο, όπου μετά το τέλος της θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των παικτών που θα είναι στην αποστολή. Αύριο στις 5 το απόγευμα στο ξενοδοχείο που θα διαμείνει η ομάδα για το ματς με τον Παναθηναϊκό, θα γίνει η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας με την παρουσία του προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη και άλλων επισήμων. 

Το σήριαλ με τον Τσάβεζ συνεχίζεται. Ενώ ο ΠΑΣ πριν από μία εβδομάδα ανακοίνωσε ότι έκανε έφεση στο διαιτητικό δικαστήριο και θα καλέσει σε απολογία τον Αργεντινό, η Ατλέτικο Μπράουν, ομάδα Β’ εθνικής της Αργεντινής στην επίσημη ιστοσελίδα της ανακοίνωσε την απόκτηση του πρώην μέσου του ΠΑΣ έχοντας και φωτογραφία από την υπογραφή του συμβολαίου! Συνεπώς ο Αργεντινός μέσος πρέπει να είναι πλέον οριστικά παρελθόν για τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Τα υπόλοιπα περί έφεσης κλπ είναι λόγια να αγαπιόμαστε.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ


Πρωινή προπόνηση στο Κορωπί περιλάμβανε το… μενού τον Αντρέα Στραματσιόνι  τη χτεσινή ημέρα για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, με έκδηλη την απογοήτευση από τον αποκλεισμό στο κύπελλο από τον Ατρόμητο Περιστερίου. Όσοι «πράσινοι» αγωνίστηκαν στο προχθεσινό ματς με τον Ατρόμητο έκαναν αποθεραπεία, ενώ το πρόγραμμα των υπόλοιπων περιλάμβανε ζέσταμα και παιχνίδι σε μικρό χώρο. Πέτριτς, Εβαντζελίστα, Μαμούτε και Σάντσεθ ακολούθησαν θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα, ενώ απουσίασε δικαιολογημένα ο Μπουμάλ. 

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα προπονηθούν ξανά σήμερα στις 4 το μεσημέρι. Στο Κορωπί βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης ορισμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού και αποδοκίμασαν την αποστολή της ομάδας, ζητώντας τους ευθύνες για τον νέο αποκλεισμό-ντροπή. Λύσεις για την εικόνα ψάχνει να βρει ο Αντρέα Στραματσόνι, που είχε ξεχωριστή κουβέντα στα αποδυτήρια του Περιστερίου με τους Ζέκα, Μπεργκ και Κοτσόλη. Ο Παναθηναϊκός θα έρθει αύριο το πρωί στα Γιάννινα και θα καταλύσει σε ξενοδοχείο του Μετσόβου. Εκεί θα κάνει και την προπόνηση του Σαββάτου.