Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Γιατί είναι ξεχωριστός ο φετινός τελικός της ΕΠΣΗΠ


Δεξιά ο προπονητής της Ανατολής Μιχάλης Τικμανίδης (σε στιγμιότυπο με τον Βαγγέλη Γυφτόπουλο) που ετοιμάζει την ομάδα του για τον τελικό κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου θα γίνει ο τελικός του κυπέλλου της ΕΠΣΗΠ σε ώρα που θα ανακοινωθεί με μεταγενέστερη ανακοίνωση. Πιθανόν ο τελικός μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα (ομάδα νέων) και του Α. Ο. Ανατολής να γίνει στο στάδιο «Ζωσιμάδες».
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Ε.Π.Σ.ΗΠΕΙΡΟΥ ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 12/2/2016 και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ενώσεως Συνέντευξη Τύπου για τον Τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17/2/2016. Μετά το πέρας της Συνέντευξης, θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου για τον φιλικό αγώνα της Δευτέρας 22/2/2016 μεταξύ των ομάδων ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΠΛΩΝ - ΜΕΙΚΤΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ». 

Φέτος θα δούμε ένα τελικό πολύ διαφορετικό από τους προηγούμενους, καθώς οι δύο ομάδες που θα αναμετρηθούν έχουν εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους. Η ομάδα νέων του ΠΑΣ αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα, έχει παιδιά ηλικίας μέχρι 21 ετών, με νεανικό ενθουσιασμό και πολλές δυνάμεις, καθώς είναι καλογυμνασμένη και έχει νιάτα. 

Από την άλλη πλευρά ο Α. Ο. Ανατολής έχει μεγαλύτερη εμπειρία από τον ΠΑΣ, καθώς υπάρχουν παίκτες στο ρόστερ που έφαγαν τα γήπεδα με το κουτάλι που λέει η παροιμία, είναι πιο δυνατή ομάδα γιατί οι παίκτες είναι σκληραγωγημένοι από τις σκληρές συνθήκες του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος, αλλά δεν έχει όμως τα τρεξίματα και τη φυσική κατάσταση που έχουν οι νεαροί παίκτες του ΠΑΣ. 

Γι’ αυτό λέμε ότι φέτος θα δούμε ένα διαφορετικό τελικό από τα προηγούμενα χρόνια, που συνήθως ήταν ομάδες στον τελικό με τα ίδια χαρακτηριστικά και δεδομένα. Φέτος με τη συμμετοχή του ΠΑΣ στον τελικό υπάρχει κάτι το ξεχωριστό όπου τα νιάτα θα αναμετρηθούν με την εμπειρία.

Στην Ανατολή έχουν ως βασικό στόχο της φετινής σαιζόν την κατάκτηση του κυπέλλου, την οποία έχασαν πρόπερσι στα πέναλτι από την Πίνδο Κόνιτσας. Από τη στιγμή που στο πρωτάθλημα έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση στην κορυφή όπου φαβορί για τον τίτλο είναι ο Α. Ο. Βελισσαρίου και αουτσάϊντερ η Δόξα Κρανούλας, είναι λογικό ο Α. Ο. Ανατολής να έχει στραμμένο το ενδιαφέρον στο κύπελλο. Με στόχο να προχωρήσει και στο κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος όπου πριν από μερικά χρόνια έφτασε μέχρι στους «8» του θεσμού. 

Ο προπονητής Μιχάλης Τικμανίδης μιλώντας στον «Η.Α» τόνισε τα εξής: «Είναι ακόμα νωρίς να ασχοληθούμε με τον τελικό του κυπέλλου, αφού έχουμε μπροστά μας και παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά δεν το κρύβουμε ότι στον τελικό θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Είναι πολύ σημαντικό για να υπάρχει στόχος και κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι με τον ΠΑΣ θα ασχοληθούμε περισσότερο στην τελευταία εβδομάδα. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι που θα το χαρούν πάνω απ’ όλα οι παίκτες που θα αγωνιστούν και οι φίλαθλοι που θα το παρακολουθήσουν».

Αν ο τελικός γίνει στις 17 Φεβρουαρίου, ο ΠΑΣ πριν φτάσει σ’ αυτόν έχει δύο δύσκολα παιχνίδια πρωταθλήματος μπροστά του. Με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη και με τον Παναθηναϊκό στα Γιάννινα. Μετά θα πάει στο στάδιο «Ζωσιμάδες» να αναμετρηθεί με τον Α. Ο. Ανατολής. Μετά από πολλά χρόνια ομάδα νέων του «Άγιαξ», που παλιότερα λειτουργούσε με τον μανδύα του ερασιτέχνη ΠΑΣ, πάει σε τελικό κυπέλλου της ΕΠΣΗΠ. 

Τελευταία φορά ήταν τη σαιζόν 1990-91 όπου στις 27 Μαρτίου 1991 συνέτριψε με σκορ 5-0 τον Α. Ο. Κόντσικας, σύμφωνα με το αρχείο του Γιώργου Μπίμπη. Έτσι μετά από 25 χρόνια ο ΠΑΣ ξαναπαίζει τελικό κυπέλλου, ενισχύοντας αυτό που υπογραμμίσαμε και στην αρχή, ότι θα δούμε έναν διαφορετικό τελικό φέτος, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. 

Όπως μας είπε ο προπονητής Χρήστος Αγγέλης, το καλοκαίρι έφυγαν πολλά παιδιά από την ομάδα, προωθήθηκαν άλλα από την Κ-17 και μειώθηκε ο μέσος όρος ηλικίας κατά 2 χρόνια. Κι ένας βασικός λόγος που η ομάδα φέτος δεν έκανε τόσο καλή πορεία, όπως πέρσι είναι κι αυτός. Στον ΠΑΣ θέλουν όσο τίποτα άλλο την κατάκτηση του κυπέλλου, ώστε οι νεαροί παίκτες του να έχουν ενδιαφέροντα και κίνητρα για να προχωρήσουν και στον πανελλήνιο θεσμό του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος. 

Με την ομάδα Κ-20 έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν και άλλοι 3 επαγγελματίες παίκτες ηλικίας μέχρι 24 ετών, αλλά ποτέ δεν το έκαναν αυτό και αγωνίζονται επαγγελματίες παίκτες που ηλικιακά είναι όπως οι άλλοι παίκτες. Από τους επαγγελματίες αγωνίζονται μόνο ο τερματοφύλακας Κολιοφούκας και οι Μασούρας, Μαυροπάνος. Δεν ξέρουμε αν στον τελικό του κυπέλλου βάλλουν και άλλους επαγγελματίας από 21 – 24 ετών.