Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Προσπαθεί να τους ταρακουνήσει ο Γιάννης Πετράκης

Σοβαρότητα και συνέπεια ζήτησε από τους παίκτες ο Γιάννης Πετράκης

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μπορεί ο Αστέρας Τρίπολης να είναι μια από τις πιο ποιοτικές ομάδες που υπάρχουν στην Ελλάδα και να δυσκολεύει τον ΠΑΣ τόσο στα Γιάννινα, όσο και στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», αλλά στο κυανόλευκο στρατόπεδο ετοιμάζονται εντατικά για να διεκδικήσουν μεθαύριο Σάββατο θετικό αποτέλεσμα.
Με τη λογική ότι ο καλός ΠΑΣ μπορεί να κάνει θαύματα, παρά τις ατέλειες που έχει και στο φετινό πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα με εξαίρεση τον Ολυμπιακό οι υπόλοιπες ομάδες δεν είναι ανίκητες για ομάδες που έχουν τις δυνατότητες του ΠΑΣ. Οι κυανόλευκοι το ξέρουν ότι στην Τρίπολη, στην καρδιά του Μοριά, έχουν δύσκολη αποστολή, χωρίς να έχουν κερδίσει ποτέ από το 2006 που συναντήθηκαν για πρώτη φορά, αλλά αυτό δεν είναι απαγορευτικό σήμα στις όποιες φιλοδοξίες τους. Όπως λένε θα παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους για θετικό.

Όπως αναφέραμε και χτες, είναι σημαντικό που επιστρέφουν οι Τσουκαλάς και Νικολιάς για να δέσει το κέντρο και να αναπνεύσει και ο Πετράκης έχοντας περισσότερες επιλογές. Ειδικά ο Τσουκαλάς έλειψε πολύ στα δύο τελευταία ματς με Ηρακλή και Παναθηναϊκό, καθώς είναι από τους παίκτες βαρόμετρο στην ομάδα, έχοντας ένα σερί 42 συνεχόμενων αγώνων πριν τραυματιστεί (θλάση) παραμονές του ματς με το Γηραιό. 

Ο Γιάννης Πετράκης προσπαθεί να ταρακουνήσει τους παίκτες και να περάσει το μήνυμα που έστειλε σε όλους μετά την ήττα με 3-0 από τον Παναθηναϊκό. Ότι δεν πρέπει να επαναπαυτεί κανείς επειδή η ομάδα δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό και είναι 10 βαθμούς πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Αλλά να προσπαθήσουν όλοι να παίξουν για τον κόσμο και τους εαυτούς των ώστε να αλλάξουν αγωνιστικό πρόσωπο στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος. 

Με μια προπόνηση που έγινε στις 12 το μεσημέρι συνεχίστηκε και χτες η προετοιμασία του ΠΑΣ με βάρος στην καλύτερη αμυντική λειτουργία της ομάδας. Εκεί φάνηκαν σημαντικά τα κενά στο τελευταίο ματς με τον Παναθηναϊκό, όπου οι πράσινοι από το πουθενά πέτυχαν δύο γκολ «δώρο» από λάθη και κακή συνεννόηση του τερματοφύλακα με τους αμυντικούς. Το απόγευμα ο Γιάννης Πετράκης, οι συνεργάτες του και αρκετοί ποδοσφαιριστές, παρακολούθησαν στο στάδιο «Ζωσιμάδες» τον τελικό αγώνα κυπέλλου της τοπικής Ένωσης ανάμεσα στην ομάδα νέων του ΠΑΣ και στον Α. Ο. Ανατολής. Και για σήμερα είναι προγραμματισμένη προπόνηση το μεσημέρι. 

Ο Γιάννης Πετράκης την Κυριακή θα βρεθεί σε παλιά λημέρια, καθώς υπήρξε προπονητής του Αστέρα Τρίπολης τη σαιζόν 2005-2006 που η ομάδα της Αρκαδίας ήταν στη Γ’ Εθνική. Και ήταν η πρώτη ομάδα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο που δούλεψε ο Πετράκης εκτός περιφέρειας Κρήτης. Σ’ αυτή τη δεκαετία και μέχρι να φτάσει στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα, ο έμπειρος τεχνικός έχει δουλέψει στις ομάδες Νέο Αστέρα Ρεθύμνου, Ιωνικό, Εθνικό Αστέρα Καισαριανής, Χανιά, ΟΦΗ, Εργοτέλη. Στον ΠΑΣ είναι από τον Φεβρουάριο 2014 κοουτσάροντας τον «Άγιαξ της Ηπείρου» σε 66 παιχνίδια πρωταθλήματος στη σούπερ λίγκα και 10 παιχνίδια κυπέλλου.

ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ

Οι χτεσινές δηλώσεις του Γιώργου Χριστοβασίλη ότι φέτος η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έχει όλες τις προϋποθέσεις για να πάρει αδειοδότηση από την ΕΠΟ, σίγουρα είχαν καλή υποδοχή από τον φίλαθλο κόσμο. Με τη διαφορά ότι επειδή τέτοια λεγόταν και τις προηγούμενες χρονιές, ο κόσμος είναι επιφυλακτικός. «Να το δούμε αυτό και στην πράξη και να χαρούμε διπλά» σχολίαζαν οι περισσότεροι στο διαδίκυο. Ο δε ιστορικός πρόεδρος του Α. Ο. Βελισσαρίου Κώστας Καντζέλης σχολίασε στο διαδίκτυο τα εξής: «Να πάρει αδειοδότηση. Είναι σημαντικό αλλά να το δούμε πρώτα. Ότι και να λέμε τόσα χρόνια και τέτοια κρίση κατάφερε να έχει την ομάδα στη μεγάλη κατηγορία! Ποτέ δεν το είχε καταφέρει ο Π ΑΣ. Ασανσέρ ήταν πολλά χρόνια, αν και βοηθούσε όλη η πόλη, ο δήμαρχος, ο Νομάρχης, ο ερασιτέχνης ΠΑΣΑ.  Να τα λέμε και αυτά..».

ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ Ο ΔΕΛΦΑΚΗΣ


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παρατηρητής διαιτησίας, Γιώργος Λιόλιος από την Λάρισα, τονίζει στην έκθεση του τα λάθη που έχει κάνει ο ρέφερι Δελφάκης από την Αρκαδία στον αγώνα ΠΑΣ – Παναθηναϊκός δεν αλλοίωσαν το αποτέλεσμα. Τα παράπονα των πράσινων επικεντρώνονται περισσότερο στο πέναλτι με το χέρι του Φερφελή. Η τελική απόφαση πάντως, ανήκει στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας που θα αποφασίσει αν θα τον αφήσει εκτός ορισμών.