Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Η επιβαλλόμενη τιμή στον "Νέστορα" του Γιαννιώτικου ποδοσφαίρου

Ο κ. Ξενοφώντας Κοντούρης στην εκδήλωση που έγινε πρόσφατα προς τιμή του στην Εταιρία Ηπειρωτικών Μελετών. Δεξιά είναι ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο πρόεδρος της ΕΗΜ Κώστας Βλάχος. Από αριστερά ο τέως Υπουργός και Βουλευτής Αντώνης Φούσας και ο δημοσιογράφος Στέφανος Ντόβας

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Τον Νέστορα του Γιαννιώτικου ποδοσφαίρου Ξενοφώντα Κοντούρη θα τιμήσει η ΕΠΣΗΠ στην ετήσια εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου και ώρα 19:30 σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Ήπειρος Παλλάς».
Ουσιαστικά η ΕΠΣΗΠ θα τιμήσει τον ιδρυτή της και ένα άνθρωπο με τεράστια προσωπικότητα και με ανεκτίμητη προσφορά στη Γιαννιώτικη κοινωνία και στο ποδόσφαιρο. Υπήρξε για πολλά χρόνια Πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ  αφήνοντας ένα τεράστιο έργο πίσω του. Επί των ημερών του αγοράσθηκαν τα γραφεία της ΕΠΣΗΠ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, χαρακτηρίστηκε ως αθλητικός χώρος το οικόπεδο που είναι σήμερα το ΠΕΑΚΙ με σκοπό να γίνει πανηπειρωτικό στάδιο.

Ως πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ και όχι μόνο ο κ. Κοντούρης είχε πανελλήνια εκτίμηση και οι τοποθετήσεις του στις γενικές συνελεύσεις της ΕΠΟ άφησαν ιστορία. Είναι δε από τους πρωτεργάτης για τη συγχώνευση των ομάδων και την ίδρυση του ΠΑΣ Γιάννινα το 1966, καθώς με δικές του πρωτοβουλίες έγιναν όλες οι επαφές, για να υπάρξει το τελικό αποτέλεσμα. 

Σήμερα θα αποκαλύψουμε και κάτι ακόμα. Για να είναι ισότιμες ομάδες και στην ίδια κατηγορία ο Α.Ο. Ιωαννίνων και ο Αβέρωφ ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια της συγχώνευσης, ο κ. Ξενοφώντας Κοντούρης με την φωτεινή προσωπικότητα που τον διέκρινε μέσω της ΕΠΟ κατάφερε τα εξής: Έβαλε αριστίνδην τον Α. Ο. Ιωαννίνων στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής τη σαιζόν 65-66. Στην ίδια σαιζόν (65-66) επειδή είχε υποβιβαστεί ο Αβέρωφ, τον κράτησε τελικά στη Β’ Εθνική μέσω αναδιάρθρωσης, για να μπορέσουν οι ομάδες να ξεπεράσουν τις διαφορές τους, να είναι στην ίδια κατηγορία, ώστε να ιδρυθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα και να αλλάξει σελίδα όχι μόνο το ποδόσφαιρο των Ιωαννίνων, αλλά και της Ηπείρου.  Έστω και αργά άξιζαν χίλιες τιμές για τον Νέστορα του Ηπειρωτικού ποδοσφαίρου. 

Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες και θα υπάρχει χώρος υποδοχής για συγκέντρωση κουβερτών που θα σταλούν σε καταυλισμούς προσφύγων.  Στα Γιάννινα θα βρεθεί την Κυριακή ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης για να παραστεί στην εκδήλωση. Υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος προσώπων που θα τιμηθούν από την ΕΠΣΗΠ. Μεταξύ αυτών  ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης, ο υπεύθυνος υποδομών Γιώργος Γεωργουλόπουλος, ο αντιδήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων και παλιός παράγοντας Τάκης Τσιλογιάννης, ο πρόεδρος της Πεντέλης Τάσος Περιστέρης και άλλοι.