Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Αν προσέξει, έχει τα κότσια να πάρει και το διπλό

Με πίστη για νικηφόρο αποτέλεσμα είναι στην Κομοτηνή ο "Άγιαξ της Ηπείρου"

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Το πρωί θα αναχωρήσει για την Κομοτηνή η αποστολή του ΠΑΣ, ώστε να έχει το χρόνο μπροστά της και να καλύψει ακόμα και τις καθυστερήσεις που ενδεχομένως να υπάρξουν από τα μπλόκα των αγροτικών κινητοποιήσεων. Το ίδιο έκανε και χτες η αποστολή της ομάδας νέων Κ-20 του ΠΑΣ για τον ίδιο προορισμό.
Για το απόγευμα είναι προγραμματισμένη προπόνηση σε γήπεδο της Ροδόπης, όπου και θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία υπό την επίβλεψη του Γιάννη Πετράκη, όπου οι παίκτες θα πάρουν και τις τελευταίες οδηγίες για την αναμέτρηση με τον Πανθρακικό που θα γίνει αύριο στις 17:15 στο ΔΑΚ Κομοτηνής και θα μεταδοθεί από το NOVA 4. 


Ουσιαστικά η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χτες στα Γιάννινα, με κορύφωση το δίτερμα που έγινε το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ. Εκεί φάνηκε ότι στο αυριανό ματς με τον Πανθρακικό ο ΠΑΣ θα ξεκινήσει με ένα σύστημα 3-5-2, με επιθετικούς προσανατολισμούς, με στόχο να διεκδικήσει τη νίκη ώστε να ανεβεί ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα. Νέο πρόσωπο αναμένεται να είναι ο Απόστολος Σκόνδρας που με τους Τζημόπουλο και Μιχαήλ θα είναι η τριπλέτα της άμυνας, αφού οι ακραίοι Στρούνα από δεξιά και Ναδάλες και από αριστερά θα είναι ουσιαστικά μπακ – χαφ καθώς θα βγαίνουν και μπροστά. Ο δε Λίλα θα είναι ο αντικαταστάτης του Γαρουφαλιά που έχει κάρτες και δεν θα παίξει στην Κομοτηνή. 

Παρά τη βροχή που έπεφτε χτες και τον βαρύ αγωνιστικό χώρο που υπήρχε στο ΠΕΑΚΙ, στο δίτερμα ξεχείλιζε το πάθος των παικτών, με τον Γιάννη Πετράκη να δίνει συνεχώς οδηγίες. Πέρα απ’ αυτό έγιναν και εξειδικευμένες ασκήσεις για τις φάσεις με στημένες μπάλες όπως και για την αμυντική αλλά και επιθετική λειτουργία. Όσο για το αυριανό παιχνίδι, οι κυανόλευκοι εκτιμούν ότι είναι δύσκολο, ανεξαρτήτως από την βαθμολογική θέση των ομάδων, ενώ ο Πανθρακικός στα τελευταία παιχνίδια φάνηκε αρκετά βελτιωμένος. 

Συνεπώς με την ίδια σοβαρότητα που είχαν στην Τρίπολη για το προηγούμενο ματς με τον Αστέρα, θα έχουν και αύριο στην Κομοτηνή κόντρα στον Πανθρακικό. Όμως η εκτίμηση και ο σεβασμός στην αντίπαλη ομάδα, δεν σημαίνει ψαλίδισμα των φιλοδοξιών για τους Γιαννιώτες. Θα παίξουν με αποφασιστικότητα με στόχο να πάρουν ότι καλύτερο μπορούν από την Κομοτηνή. Και γιατί να μη κερδίσουν έχοντας απέναντί της μια ομάδα που ουσιαστικά έχει υποβιβαστεί και ελπίδες παραμονής έχει μόνο με μαθηματικές σκέψεις και υπολογισμούς. 

Ο Πανθρακικός στα 23 παιχνίδια που έδωσε, έχει μόνο 2 νίκες. Επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι με 2-1 και επί του Παναθηναϊκού με 1-0 στην Κομοτηνή. Έχει επίσης 8 ισοπαλίας και 13 ήττες. Μέσα στην Κομοτηνή έχει 1 νίκη (επί του Παναθηναϊκού), 3 ισοπαλίες (με Καλλονή, Ξάνθη, Παναιτωλικό) και 7 ήττες (από Αστέρα Τρίπολης, Βέροια, Λεβαδειακό, ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Πανιώνιο, Πλατανιά).

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Σε ένα σύστημα 3-5-2 (που δοκίμασε χτες στο ΠΕΑΚΙ ο Γιάννης Πετράκης), ο ΠΑΣ αναμένεται να παραταχτεί στην Κομοτηνή με τερματοφύλακα τον Περιστερίδη, στην άμυνα τους Μιχαήλ, Τζημόπουλο, Σκόνδρα, αμυντικά χαφ τους Λίλα, Τσουκαλά, κεντρικό χαφ τον Ακόστα, από τα πλάγια σαν μπακ-χαφ τους Ναδάλες (αριστερά), Στρούνα (δεξιά) και επιθετικό δίδυμο τους Ίλιτς και Μανιά.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Διαιτητής του αυριανού αγώνα είναι ο Αναστάσιος Παπαπέτρου του συνδέσμου Αθηνών. Βοηθοί του θα είναι οι Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Δημήτριος Ζησιμόπουλος (Πειραιά). Τέταρτος διαιτητής ο Εμμανουήλ Σκουλάς (Σερρών) και παρατηρητής ο Παναγιώτης Μαυρόπουλος (Μακεδονίας).  Ο Παπαπέτρου στη φετινή σαιζόν είχε διευθύνει άλλα δύο παιχνίδια του ΠΑΣ και συγκεκριμένα: ΠΑΣ – Ηρακλής 2-2, Παναιτωλικός – ΠΑΣ 2-1.

ΕΝΤΑΞΕΙ Ο ΧΑΒΙΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ

Πρωινή προπόνηση είχε το χτεσινό πρόγραμμα για τον Πανθρακικό, ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ζέσταμα και ασκήσεις ταχύτητας και αντίδρασης. Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε γκρουπ, ανάλογα με τη θέση στην οποία αγωνίζονται και δούλεψαν υπό τις οδηγίες της τεχνικής ηγεσίας στην αμυντική και την επιθετική τακτική αντίστοιχα. Ατομικά γυμνάστηκαν οι Αντώνης Λαδάκης και Χρήστος Μελίσσης, ενώ ο Χρήστος Τζάνης συνέχισε την αποκατάστασή του. Αντίθετα, κανονικά προπονήθηκε ο Φρανσίσκο Χαβίτο, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα της γρίπης, που τον ταλαιπώρησε τα προηγούμενα 24ωρα. Η προετοιμασία του Πανθρακικού για το παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος θα ολοκληρωθεί σήμερα το πρωί.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ


-Για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος νέων Κ-20 ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό. Η αναμέτρηση θα γίνει στις 11 το πρωί στο γήπεδο Αιγείρου. Διαιτητής ορίστηκε ο Γεώργιος Παπαγεωργίου του συνδέσμου Θράκης.

-Για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος Κ-17 ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα στις 13:00 στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, στις εγκαταστάσεις EMILEON. Διαιτητής ορίστηκε ο Χριστόφορος Καραβασίλης (Αιτωλοακαρνανίας). 

-Για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος Κ-15 ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα στις 15:00 στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, στις εγκαταστάσεις EMILEON. Διαιτητής ορίστηκε ο Παναγιώτης Κέκελος (Αιτωλοακαρνανίας).