Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

24 χρόνια χωρίς νίκη επί του Πανιώνιου, είναι πολλά για τον "Άγιαξ της Ηπείρου"

Εντατικά για το ματς της Δευτέρας ετοιμάζεται ο θρυλικός ΠΑΣ Γιάννινα


Με μια προπόνηση που έγινε το απόγευμα ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα της Δευτέρας με τον Πανιώνιο. Οι όποιες ελπίδες έχει ο «Άγιαξ της Ηπείρου» για την κατάληψη της 5ης θέσης που θα τον οδηγήσει στα πλέι οφ θα κριθούν κατά μεγάλο ποσοστό στο ματς με τον Πανιώνιο.
Για το λόγο αυτό οι κυανόλευκοι ετοιμάζονται εντατικά για την αναμέτρηση αυτή, ώστε οι επιτυχίες του τελευταίου καιρού να έχουν συνέχεια.

Είναι τώρα μια περίοδος που η Γιαννιώτικη ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και θα προσπαθήσει αυτή η καλή πορεία να μη ανακοπεί. Προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες με Πανθρακικό (εκτός), Παναιτωλικό (εντός), Καλλονή (εκτός) συνδυαζόμενες με καλές εμφανίσεις, γεγονός που ανέβασε την ψυχολογία στην ομάδα αλλά ξανάφερε τα χαμόγελα στους φιλάθλους. Μάλιστα πολλοί φίλαθλοι ονειρεύονται 5η θέση και διεκδίκηση εξόδου στην Ευρώπη. Γύρω απ’ αυτό υπάρχουν τις τελευταίες μέρες πολλές συζητήσεις στα Γιάννινα. 

Ωστόσο ο Γιάννης Πετράκης και οι παίκτες δεν μπήκαν σ’ αυτή τη λογική, αλλά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να προσπαθούν σε κάθε παιχνίδι να πετυχαίνουν τον στόχο και στο τέλος να γίνει το ταμείο. Έτσι στην παρούσα φάση βλέπουν το ερχόμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο και τίποτα περισσότερο. Στόχος είναι αποκλειστικά η νίκη για να προσθέσει η ομάδα 3 βαθμούς και να σπάσει την κακή παράδοση της τελευταίας 24ετίας, καθώς ο ΠΑΣ έχει να κερδίσει τον Πανιώνιο από το 1992. 

Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή που θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία και στο διάστημα αυτό ο Γιάννης Πετράκης θα ψάξει για το ιδανικό σχήμα που θα τον βγάλει ασπροπρόσωπο στη δύσκολη αναμέτρηση της Δευτέρας που θα γίνει στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Η επιστροφή των Μιχαήλ και Ακόστα καταγράφεται στα θετικά του ΠΑΣ καθώς είναι δύο παίκτες πολύτιμοι που θα βοηθήσουν σημαντικά στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή. Όπως επίσης ο ΠΑΣ ποντάρει και στη βοήθεια του κόσμου, καθώς τη Δευτέρα αναμένεται μεγαλύτερη προσέλευση φιλάθλων στο στάδιο, λόγω της καλής πορείας του τελευταίου καιρού, αλλά και των προσδοκιών που δημιουργήθηκαν για την κατάληψη της 5ης θέσης. 

Λόγω των άσχημων καιρικών η χτεσινή προπόνηση έγινε στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο όπου το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος περιελάμβανε αερόβια αγωνιστικά παιχνίδια τακτικής και τελειώματα φάσεων. Απουσίαζαν με άδεια οι Τσουκαλάς και Λίλα. Η σημερινή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι. Στο μεταξύ στο ματς με την Καλλονή στη Μυτιλήνη 4 κίτρινες κάρτες συμπλήρωσαν οι Σκόνδρας, Μανιάς και θα απουσιάσουν από τα εκτός έδρας παιχνίδια με Λεβαδειακό και Ξάνθη αντίστοιχα.