Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Πάει για νίκη και όχι για τουρισμό στη Μυτιλήνη

Για τη νίκη πήγε στην Καλλονή ο "Άγιαξ της Ηπείρου"

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Χωρίς άγχος, αλλά με πίστη και αποφασιστικότητα για τη νίκη θα αντιμετωπίσει σήμερα το απόγευμα (17:15 NOVA 3) στη Μυτιλήνη την Καλλονή ο ΠΑΣ Γιάννινα για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος σούπερ λίγκα. Απέναντι στον αντίπαλο υπάρχει από τους κυανόλευκους ο σεβασμός για την προσπάθεια που κάνει προκειμένου να διατηρήσει το δικαίωμα στην ελπίδα, αλλά αυτό δεν τους στερεί τις ελπίδες για να πάρουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. 


Μπορεί στη βαθμολογία να υπάρχει μεγάλη διαφορά των σημερινών μονομάχων, αλλά ο Γιάννης Πετράκης ζήτησε από τους παίκτες του να μη λάβουν καν υπόψη τους τη βαθμολογία και να περιμένουν το απόγευμα ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μια καλή ομάδα, ιδιαίτερα αξιόμαχη τον τελευταίο καιρό που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί και το αβαντάζ της έδρας. Συνεπώς οι Γιαννιώτες πήγαν στο όμορφο νησί της Λέσβου, όχι για τουρισμό, αλλά για να αντέξουν στα δύσκολα και να δώσουν με σύνεση και αποφασιστικότητα μια σκληρή μάχη. Το σημαντικό για τον ΠΑΣ είναι ότι δεν έχει άγχος, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που σε κάθε ματς παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά, θα παίξει ελεύθερα και ότι βγει στο παιχνίδι. 

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» είναι σε καλή κατάσταση, κάτι που φάνηκε αισθητά στα τρία τελευταία παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης (εκτός), Πανθρακικό (εκτός), Παναιτωλικό (εκτός). Και σήμερα στο γήπεδο της Μυτιλήνης, αν βρεθεί σε καλή μέρα μπορεί να πετύχει τον στόχο του. Όπως εκτιμούν οι κυανόλευκοι, παρά τις δυσκολίες που θα βρουν στο νησί, το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα θα κριθεί κατά πρώτο λόγο από τη δική τους εμφάνιση. Όμως κατά πόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα θα έχει συνέχεια των επιτυχιών, θα φανεί το απόγευμα στο γήπεδο «Ταρλάς» της Μυτιλήνης. Υπάρχουν για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» δύο σημαντικές απουσίες, καθώς στα Γιάννινα έμειναν οι Μιχαήλ και Ακόστα γιατί συμπλήρωσαν 4 κίτρινες κάρτες. Τις θέσεις τους αναμένεται να πάρουν οι Μπέριος και Γιάκος. Δηλαδή ο πρώτος θα είναι στην αμυντική γραμμή και ο δεύτερος θα είναι στη μεσαία γραμμή σε ρόλο συντονιστή του παιχνιδιού. 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Όπως φάνηκε ο Γιάννης Πετράκης θα διατηρήσει το σχήμα 3-5-2 βλέποντας να αποδίδει στα τελευταία παιχνίδια, ασχέτως αν το κάθε παιχνίδι έχει τις δικές του αγωνιστικές ιδιαιτερότητες. Έτσι σήμερα στη Μυτιλήνη αναμένεται να ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Περιστερίδη, στην άμυνα τους Μπέριο, Τζημόπουλο, Σκόνδρα, στη γραμμή των αμυντικών χαφ τους Λίλα, Τσουκαλά, στα πλάγια ως μπακ χαφ τους Στρούνα (δεξιά), Ναδάλες (αριστερά), κεντρικό χαφ στον άξονα τον Γιάκο και στην επίθεση τους Ίλιτς και Μανιά. Στην αποστολή που βρίσκεται από χτες το μεσημέρι στη Μυτιλήνη είναι και οι Πασχαλάκης, Γαρουφαλιάς, Κούτρης, Νικολιάς, Ηλιάδης, Καρανίκας, Κοζορώνης. Χτες έγινε στη νησί η τελευταία προπόνηση με τον Γιάννη Πετράκη να δίνει τις τελευταίες οδηγίες στους παίκτες.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΦΩΤΙΑΔΗΣ

Διαιτητής του σημερινού αγώνα είναι ο Ανανίας Φωτιάδης του συνδέσμου Σερρών. Βοηθοί του οι Ιωάννης Σίπκας (Πέλλας), Παναγιώτης Κασσαβέτης (Αιτ/νίας). Τέταρτος διαιτητής ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας) και παρατηρητής ο Αθανάσιος Νικολακόπουλος (Αθηνών). Ο Ανανίας Φωτιάδης φέτος είναι για πρώτη φορά στους πίνακες της σούπερ λίγκα. Ήταν ρέφερι στο στάδιο «Ζωσιμάδες» στο ματς του α’ γύρου ΠΑΣ – Πανθρακικός 2-0.

ΜΕ ΑΠΟΥΣΙΕΣ Η ΚΑΛΛΟΝΗ

Χτες το μεσημέρι υπό την επίβλεψη του Νίκου Καραγεωργίου ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Καλλονής. Εκτός για το σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ τέθηκαν οι Βαλιός, Χιντασέλι, Ελλακόπουλος, Μπουρούς (γαστρεντερίτιδα) και Ξύδας (πρόβλημα στον αστράγαλο). Για πρώτη φορά στην αποστολή συμπεριελήφθη ο τερματοφύλακας Κυριάκος Στρατηλάτης. Οι 19 ποδοσφαιριστές που είναι στην αποστολή και στη διάθεση του Καραγεωργίου για το σημερινό παιχνίδι είναι: Δαύκος, Στρατηλάτης, Τσαμπούρης, Σπυρόπουλος, Ούκα, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Ουνγιαλίδης, Μίκιτς, Γκόλιας, Καλτσάς, Γιουκαρής, Φαβάλι, Γεωργίου, Μανούσος, Κάρλσον, Γουερέ, Μάρκοβιτς, Μπλάζιτς.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

Αναβλήθηκε από τη σούπερ λίγκα ο αγώνας των ομάδων νέων Κ-20 Καλλονής – ΠΑΣ Γιάννινα και θα γίνει σε άλλη ημερομηνία.

-Για το πρωτάθλημα νέων Κ-17 σήμερα Σάββατο ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Η αναμέτρηση θα γίνει στις 13:00 στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ «Στάθης Τσανακτσής». Τον αγώνα θα διευθύνει ο Δημήτριος Μπόσιας (Ηπείρου) με βοηθούς τους Αλέξανδρο Σιόντη, Βασίλη Γεωργίου (Ηπείρου).

-Για το πρωτάθλημα νέων Κ-15 ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα στη Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή. Το ματς θα ξεκινήσει στις 14:30 στο γήπεδο της Μίκρας που είναι το προπονητικό κέντρο του Γηραιού. Διαιτητής του αγώνα είναι ο Ιωακείμ Γουλίδης (Μακεδονίας).


ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣ ΣΤΟΝ Α’ ΓΥΡΟ

Το ματς του α’ γύρου στα Γιάννινα έγινε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 όπου ο ΠΑΣ κέρδισε με σκορ 2-1. Τα γκολ: 7’ Μανιάς 1-0, 64’ Μπαργκάν 1-1, 79’ Μανιάς 2-1. Ο ΠΑΣ είχε και δοκάρι με τον Ακόστα. Στο 83’ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Ούκα της Καλλονής και μετά το ματς γράφτηκε στο φύλλο αγώνος ο Μιχαήλ ότι είχε επεισόδιο με τον Μακούσο με συνέπεια να τιμωρηθεί με 3 αγωνιστικές. Διαιτητής ο Καραντώνης (Ημαθίας).

ΠΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Μανιάς (82’ Γιάκος), Κοζορώνης (75’ Γαρουφαλιάς), Ακόστα, Τσουκαλάς, Ιλιτς, Τζημόπουλος, Ναδάλες, Τσάβεζ (90’ Ηλιάδης), Καρανίκας.
ΚΑΛΛΟΝΗ (Θαλής Θεοδωρίδης): Χογκ, Σπυρόπουλος (69’ Αντέτζο), Ούκα, Αναστασιάδης, Κρολ (60’ Γιορέντε), Καλτσάς, Κεϊτά, Σάμπα (78’ Κλαντρούμπσκι), Γεωργίου, Μπαργκάν, Μανούσος.


ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ο ΠΑΣ

Το αξιοσημείωτο είναι ότι στη μικρή προϊστορία των ομάδων στα 4 παιχνίδια που έγιναν σε Γιάννινα, Μυτιλήνη και στο ΟΑΚΑ που είχε έδρα την πρώτη χρονιά η νησιώτικη ομάδα, ο ΠΑΣ κέρδισε μόνο μία φορά και αυτή φέτος στο ματς του α’ γύρου που έγινε στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Συνολικά στα 5 αυτά παιχνίδια η Καλλονή έχει 3 νίκες, 1 νίκη έχει ο ΠΑΣ και 1 ματς έληξε ισόπαλο. Στα δύο ματς που έγιναν με γηπεδούχο την Καλλονή, πρόπερσι στο ΟΑΚΑ και πέρσι στο στάδιο Μυτιλήνης, οι γηπεδούχοι έχουν το απόλυτο των επιτυχιών με 2 νίκες.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΛΟΝΗ

Η Καλλονή σε σύνολο 25 αγώνων έχει 3 νίκες, 6 ισοπαλίες, 16 ήττες και είναι στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στα εντός έδρας ματς έχει 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες. Είναι ιδιαίτερα αδύναμη εκτός έδρας που έχει μόνο 2 ισοπαλίες και 11 ήττες. Χρησιμοποιεί για έδρα το στάδιο «Ταρλάς» της Μυτιλήνης. Συγκεκριμένα εντός έδρας κέρδισε 5-1 τον Παναιτωλικό, 2-0 τον Πανθρακικό και τώρα τελευταία 2-1 τον Πλατανιά. Στο νησί έφερε ισοπαλίες 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης, 0-0 με τον Λεβαδειακό, 2-2 με την Ξάνθη, 1-1 με τον Πανιώνιο. Ηττήθηκε με 1-0 από τον Ηρακλή, 1-0 από τη Βέροια, 3-1 από τον ΠΑΟΚ, 2-0 από τον Ολυμπιακό, 2-0 από τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να μη κερδίζει, αλλά μέσα στη Μυτιλήνη δεν χάνει και εύκολα.

ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ


Η Α.Ε.Λ.Κ ιδρύθηκε στις 15 Μαΐου του 1994 με τη συγχώνευση των ομάδων του Απόλλωνα Δαφίων και του Αρισβαίου Καλλονής. Εκείνη τη χρονιά, οι ιθύνοντες του Απόλλωνα Δαφίων και του Αρισβαίου Καλλονής πήραν την απόφαση να συγχωνεύσουν τα ποδοσφαιρικά τους σωματεία συστήνοντας την Αθλητική Ένωση Λεκανοπεδίου Καλλονής. Φέτος, περίπου 22 χρόνια μετά από την ίδρυσή της, η ΠΑΕ ΑΕΛ Καλλονής βρίσκεται στη Super League για τρίτη χρονιά και η προπέρσινη άνοδος ήταν η πρώτη άνοδος στην ιστορία της.  Τόσο για την ίδια, όσο και για το Λεσβιακό ποδόσφαιρο. Είναι αλήθεια ότι στο όμορφο νησί της Λέσβου ο Αιολικός Μυτιλήνης έχει τους περισσότερους φιλάθλους και είναι η παραδοσιακή ομάδα του νησιού, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει ποτέ αυτό που έκανε η Καλλονή. 

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
26η αγωνιστική
Σάββατο 12 Μαρτίου
15:00 Πανιώνιος – Skoda Ξάνθη NS3
17:15 Καλλονή – ΠΑΣ Γιάννινα NS3
19:30 Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ NS1
Κυριακή 13 Μαρτίου
15:00 Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης NS2
17:15 Ηρακλής - Βέροια NS4
17:15 Λεβαδειακός - Πλατανιάς NS3
19:30 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός NS1
Δευτέρα 14 Μαρτίου
19:30 ΑΕΚ – Πανθρακικός NS1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 25 αγωνιστικές)
Ολυμπιακός 67
---------------------------------------------
ΑΕΚ 50
Παναθηναϊκός 45
ΠΑΟΚ 38
Πανιώνιος 37
---------------------------------------------
Αστέρας Τρίπολης 34
Λεβαδειακός 32
Skoda Ξάνθη 31
ΠΑΣ Γιάννινα 31
Παναιτωλικός 31
Ηρακλής 30
Πλατανιάς 29
Ατρόμητος 27
Βέροια 25
----------------------------------------------
Πανθρακικός 17
Καλλονή 15
ΣΗΜ: -Από τον Παναθηναϊκό αφαιρέθηκαν 3 βαθμοί
-Ολυμπιακός και Ηρακλής έχουν αγώνα λιγότερο