Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Με τη φόρα που πήρε δεν σταματά με τίποτα ο ΠΑΣ

Οι παίκτες του ΠΑΣ πανηγυρίζουν στη Μυτιλήνη την επιτυχία του πρώτου τέρματος που σημείωσε ο Τζημόπουλος


Σπουδαία νίκη για καλές Αποκριές και καλή Σαρακοστή πέτυχε ο ΠΑΣ στη Μυτιλήνη επί της Καλλονής με σκορ 2-0, με γκολ που σημείωσαν Τζημόπουλος (43’) και Μανιάς (89’).
Παίρνοντας αυτό το τρίποντο βελτίωσε ακόμα περισσότερο τη βαθμολογική θέση του, ενώ συνέχισε το σερί των επιτυχιών έχοντας στα τελευταία 4 παιχνίδια 3 νίκες και 1 ισοπαλία. Είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΣ στάθηκε και τυχερός σήμερα στη Μυτιλήνη, καθώς στο β’ ημίχρονο δεν είχε την καλή απόδοση του α’ μέρους με αποτέλεσμα να απειληθεί με ισοφάριση. Αφού δεν κατάφεραν οι γηπεδούχοι να ισοφαρίσουν, ο Μανιάς έδωσε τέλος στο παιχνίδι στο 89’ με το 2ο γκολ. Ίσως αυτό το γκολ να είναι και η χαριστική βολή για τους γηπεδούχους που οδηγούνται στη Β’ Εθνική.


Το παιχνίδι είχε πολλές διακυμάνσεις. Ο ΠΑΣ ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και συνεχώς «βομβάρδιζε» την εστία των γηπεδούχων, δημιουργώντας πάνω από 4 με 5 φάσεις για γκολ. Ειδικά το πρώτο 25λεπτο ήταν εφιαλτικό για τους γηπεδούχους, αφού ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος και ιδιαίτερα πιεστικός στα καρέ του Δαύκου. Οι προσπάθειες καρποφόρησαν τελικά στο 43’ με το γκολ του Τζημόπουλου, αλλά θα μπορούσαν οι Γιαννιώτες να σκοράρουν πιο νωρίς με τις ευκαιρίες που είχαν.
Η Καλλονή στο α’ ημίχρονο κατάφερε μόνο να ισορροπήσει το παιχνίδι στο διάστημα από το 30’ και μετά, έχοντας και την τύχη με το μέρος της γιατί θα μπορούσε η παράσταση να τελειώσει πολύ νωρίς αν ο ΠΑΣ ήταν εύστοχος στις τελικές προσπάθειες.

Στην επανάληψη η Καλλονή ήταν απειλητική και προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις της για την ισοφάριση. Σε αντίθεση με τον ΠΑΣ που περισσότερο πήγε να κρατήσει το προβάδισμα στο σκορ, παρά να επιδοθεί σε δημιουργικό ποδόσφαιρο. Μπροστά από την εστία του Περιστερίδη δημιουργήθηκαν κάποιες δύσκολες φάσεις, όπου ο ΠΑΣ στάθηκε τυχερός, καθώς οι νησιώτες ήταν άστοχοι. Στο μεγαλύτερο μέρος της επανάληψης η Καλλονή είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς να είναι καλή στην τελική προσπάθεια.

Ο ΠΑΣ αμυνόταν και με αντεπιθέσεις προσπαθούσε να πετύχει τον αιφνιδιασμό. Δύο φορές που βγήκε μόνος στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων ο Μανιάς, σε μπαλιές του Γιάκου, στο 56΄ και στο 59’ από λάθος του επόπτη Σίπκα ανακόπηκαν οι φάσεις, χωρίς να υπάρχει οφσάϊντ. Τελικά στο 89’ ο Μανιάς έδειξε την εκτελεστική του δεινότητα πετυχαίνοντας ένα γκολ από δύσκολη θέση κάνοντας το 0-2. Παρόμοιο γκολ είχε πετύχει πέρσι επί του Ολυμπιακού όταν από περίπου ίδια θέση είχε εκτελέσει τον Ρομπέρτο.

Με λίγα λόγια ο ΠΑΣ θα μπορούσε να «καθαρίσει» από το α’ ημίχρονο το παιχνίδι, αλλά θα μπορούσε και να χάσει το προβάδισμα στην επανάληψη. Με τη βοήθεια και λίγο της τύχης κατάφερε τελικά να βγει νικητής με 2-0, δείχνοντας ότι είναι σε καλή κατάσταση και ο επίλογος του πρωταθλήματος θα είναι εντυπωσιακός.  

Η Καλλονή έχει ελάχιστες ελπίδες παραμονής, που στην ουσία σήμερα μηδενίστηκαν. Έχει όμως καλή ομάδα. Όπως είπε και ο Γιάννης Πετράκης η συμπαθής ομάδα του νησιού άξιζε καλύτερης τύχης.

ΤΑ ΓΚΟΛ

43’: Το γκολ για τον ΠΑΣ με τον Τζημόπουλο. Η φάση ξεκίνησε από κόρνερ που εκτέλεσε από δεξιά ο Ίλιτς, ο Μπέριος έπιασε την κεφαλιά, ο Λίλα έκανε το σουτ η μπάλα μετά από κόντρα έφτασε στον Τζημόπουλου που με κοντινό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Καλλονής από κοντά.

89’: Το 2-0 για τον ΠΑΣ με τον Μανιά. Με μια μπροστινή μπαλιά του Καρανίκα, χωρίς να είναι οφσάϊντ ο Μανιάς βγήκε στην πλάτη της άμυνας από αριστερά, και με ένα διαγώνιο σουτ η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και έσκασε μέσα από την εστία της Καλλονής.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

7’: Μεγάλη ευκαιρία για ΠΑΣ όταν σε γέμισμα του Ναδάλες, ο Μανιάς «έσπασε» τη μπάλα αριστερά, δεν μπόρεσε να διώξει ο Νίκιτς, βρέθηκε μόνος του ο Ίλιτς αλλά το σουτ απέκρουσε ο Δάφκος.

10’: Σουτ του Τζημόπουλου μέσα από τα καρέ Καλλονής πάνω από τα δοκάρια.

18’: Φάουλ Ίλιτς,ο Μανιάς ακούμπησε με το κεφάλι που πήγε πιο πίσω που ήταν ο Τζημόπουλος αλλά αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα.

19’: Σουτ του Λίλα από μακριά έφυγε άουτ.

23': Κόρνερ για την Καλλονή με τον Φαβάλι. Ο Περιστερίδης χάνει την μπάλα, αλλά ο Σκόνδρας θα απομακρύνει.

25’: Κίτρινη κάρτα στον Μανιά για διαμαρτυρία σε φάουλ που καταλογίστηκε σε βάρος του ΠΑΣ.

28’: Καλό σουτ του Τσουκαλά έφυγε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Δαύκου.

29’: Σουτ του Γιάκου σε καλή θέση μέσα στα καρέ, έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

31’: Σε γέμισμα του Τζημόπουλου, ο Ίλιτς με το κεφάλι έστρωσε τη μπάλα στον Μανιά που εν κινήσει έπιασε αριστερό σουτ που έφυγε άουτ.

33': Κόρνερ για την Καλλονή. Ο Φαβάλι εκτελεί με πάσα, η μπάλα φτάνει στον Γεωργίου, που σουτάρει, αποκρούει ο Περιστερίδης.

50’: καλή ευκαιρία για την καλλονή όταν ο Φαβάλι έδωσε τη μπάλα στον Μάρκοβιτς αλλά το κοντινό σουτ βρήκε το σώμα του Τζημόπουλου και κατέληξε κόρνερ.

54’: Κίτρινη κάρτα στον Σκόνδρα για φάουλ πάνω στον Γεωργίου.

57’: Κίτρινη κάρτα σε Ναδάλες.

69’: Μακρινό σουτ Μανούσου στην αγκαλιά του Περιστερίδη.

82’: Η Καλλονή ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπέριου στον Κάρλσον.

83’: Καλή ευκαιρία για την Καλλονή όταν σε σέντρα του Γουερέ από αριστερά ο Κάρλσον έπιασε στο πρώτο δοκάρι την κεφαλιά που έφυγε άουτ.

87’: Κοντινή κεφαλιά του Αναστασιάδη έφυγε ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι ΠΑΣ.

88’: Κίτρινη κάρτα στον Περιστερίδη για καθυστέρηση.

89’: Σουτ του Γουερέ μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ.

91’: Κόρνερ Τσαμπούρη κεφαλιά Μανούσου πάνω από τα δοκάρια Περιστερίδη.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ο Ανανίας Φωτιάδης του συνδέσμου Σερρών. Δεν έκανε μεγάλα λάθη. Στα δύο οφσάϊντ του Μανιά που δεν ήταν αλλά καταλογίστηκαν, ευθύνη έχει ο βοηθός Σίπκας. Βοηθοί του οι Ιωάννης Σίπκας (Πέλλας), Παναγιώτης Κασσαβέτης (Αιτ/νίας). Τέταρτος διαιτητής ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας) και παρατηρητής ο Αθανάσιος Νικολακόπουλος (Αθηνών).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΚΑΛΛΟΝΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Τσαμπούρης, Αναστασιάδης, Μίκιτς, Γκόλιας, Μπλάζιτς, Καλτσάς, Φαβάλι (77’ Γουερέ), Γεωργίου, Μανούσος, Μάρκοβιτς (66’ Κάρλσον).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης):  Περιστερίδης, Στρούνα, Μπέριος, Τζημόπουλος, Ναδάλες (76’ Καρανίκας), Σκόνδρας, Λίλα, Τσουκαλάς, Γιάκος (79’ Ηλιάδης), Ίλιτς (71’ Κοζορώνης), Μανιάς.