Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Ο ψηλός βρήκε αυτό που ζητούσε στα Γιάννινα

ΠΑΣ και Περιστερίδης είναι ευχαριστημένοι από τη συνεργασία που πήγε μέχρι τον Ιούνιο 2018.

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Το συμβόλαιό του που λήγει τον προσεχή Ιούνιο επέκτεινε για άλλα δύο χρόνια ο τερματοφύλακας Κώστας Περιστερίδης, ήτοι μέχρι 30 Ιουνίου 2018.
Ήταν φυσικό επόμενο ότι θα ανανέωνε τη συνεργασία αποδεχόμενος την πρόταση του ΠΑΣ, καθώς στα Γιάννινα βρήκε αυτό που επιζητούσε τα τελευταία χρόνια, δηλαδή την ευκαιρία να καθιερωθεί στη σούπερ λίγκα και να παίξει ποδόσφαιρο. Κάτι που δεν είχε στις δύο προηγούμενες ομάδες του Πανιώνιο και Πλατανιά για διάφορους λόγους. 


Το περασμένο καλοκαίρι είχε αποκτηθεί ως δεύτερος γκολκίπερ μετά τον Βελλίδη, μιας και ήταν τότε 24 χρονών, κάτι που βόλευε τον ΠΑΣ να τον εντάξει στο δυναμικό του λόγω του περιορισμού που είχε με το πρόβλημα της έλλειψης αδειοδότησης. Έκανε υπομονή και τα Χριστούγεννα του δόθηκε η ευκαιρία που αναζητούσε. Με την μεταγραφή του Μάρκου Βελλίδη στον ΠΑΟΚ, πήρε αυτός την ευκαιρία από τον Γιάννη Πετράκη για να καθίσει κάτω από τα δοκάρια του «Άγιαξ» και έκτοτε είναι συνεχώς βασικός γκολκίπερ, κάνοντας μέχρι τώρα 9 συμμετοχές και έπεται συνέχεια, καθώς όλοι είναι ικανοποιημένοι από την απόδοσή του. 

Ο νεαρός γκολκίπερ δεν είχε κανένα λόγο να ρίξει ματιές και σε άλλες ομάδες, καθώς βρήκε στα Γιάννινα αυτό που αναζητούσε, αλλά και ο ΠΑΣ έχοντας μια καλή λύση στα χέρια του όσον αφορά το πρόσωπο του Περιστερίδη, του έκανε την πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας. Έτσι σε πολύ λίγο χρόνο βρέθηκε η χρυσή τομή και χτες ανακοινώθηκε και επίσημα η επέκταση της συνεργασίας μέχρι τον Ιούνιο του 2018. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η επόμενη ανανέωση συμβολαίου που θα ανακοινωθεί είναι του Απόστολου Σκόνδρα που συμφώνησε και αυτός για να μείνει στον ΠΑΣ άλλα δύο χρόνια. Και το δικό του συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι όπως και των Μανιά, Ίλιτς, Ιωάννου, Ηλιάδη, Στρούνα. Μετά το τέλος του πρωταθλήματος που είναι πολύ κοντά θα γίνουν συζητήσεις για την παραμονή τους.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΔΗΣ

Ο Περιστερίδης γεννήθηκε στα Χανιά στις 5-7-1991 και το περασμένο καλοκαίρι, όπως αναφέραμε και παραπάνω, ήταν  μεταγραφή κάτω των 24 ετών. Πολύ μικρός επιλέχτηκε στις ακαδημίες του Άγιαξ στο Άμστερνταμ και εκεί ήταν μαζί με τον Γιαννιώτη άσσο Χάρη Κωστάκη. Όχι μόνο στις ακαδημίες αλλά και στη Φόλενταμ που ήταν μια ομάδα που συνεργαζόταν με τον Αίαντα της Ολλανδίας. Στη διετία 2010-2012 βρέθηκε στην ομάδα Άλμερε Σίτι στη Β’ Εθνική της Ολλανδίας όπου είχε 9 συμμετοχές. 

Το καλοκαίρι του 2012 γύρισε στην Ελλάδα και στον Πανιώνιο. Παρέμεινε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης μόνο στη σαιζόν 2012-2013 όπου είχε 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα και 2 στο κύπελλο. Αγωνίστηκε και στο ματς ΠΑΣ – Πανιώνιος 1-2, στις 7 Οκτωβρίου 2012, όπου αναδείχτηκε MVP του αγώνα παίρνοντας το βραβείο από τον γιατρό Χρήστο Παπαγεωργίου που τότε ήταν αντιπρόεδρος της ΠΑΕ. Επόμενος σταθμός του Κώστα Περιστερίδη ήταν ο Πλατανιάς όπου μεταγράφηκε το καλοκαίρι του 2013.  Την πρώτη χρονιά 2013-2014 είχε 2 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 2 στο κύπελλο και στη σαιζόν που έφυγε 2014-2015 είχε μόνο 2 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Έτσι αποφάσισε το περασμένο καλοκαίρι να φύγει από τον Πλατανιά και να έρθει στα Γιάννινα, όπου και συνεχίζει την καριέρα του.

ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΛΙΛΑ, ΣΤΡΟΥΝΑ

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία για το ματς της Κυριακής με τον Λεβαδειακό. Από σήμερα αναμένεται και η επιστροφή των διεθνών Στρούνα και Λίλα, οπότε από αύριο θα μπουν στο πρόγραμμα προπονήσεων. Χτες δεν προπονήθηκαν οι διεθνείς και ο Σκόνδρας που από μέρες ακολουθεί πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ κάποια στιγμή αποχώρησε από την προπόνηση ο Μανιάς που είχε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς. Μανιάς και Σκόνδρας δεν υπολογίζονται για τη Λιβαδειά από τον Πετράκη γιατί είναι τιμωρημένοι.  

Ο προπονητής Γιάννης Πετράκης από χτες είναι στην Αθήνα, καθώς σήμερα θα παραστεί στη συνάντηση που θα έχει ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Μίχαελ Σκίμπε με τους προπονητές των ομάδων της σούπερ λίγκα. Μάλιστα χτες ο Κρητικός τεχνικός όπως και άλλοι προπονητές παρακολούθησε τον αγώνα της εθνικής ομάδας με την Ισλανδία. Η σημερινή προπόνηση του ΠΑΣ θα γίνει υπό την επίβλεψη των συνεργατών του Γεωργόπουλου, Αλεξίου και Τσελιόπουλου. Σε ότι έχει σχέση με το άλλο σοβαρό θέμα της αδειοδότησης, αυτό το χειρίζεται ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης, σε συνεργασία με τον δικηγόρο Αθηνών Μηνά Λυσάνδρου.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 15.000 ΕΥΡΩ


Ο ΠΑΣ Γιάννινα τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της σούπερ λίγκα με χρηματικά πρόστιμα συνολικού ποσού 15.000 ευρώ, για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του (καπνογόνα, συνθήματα κλπ) στα εντός έδρας παιχνίδια με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, βάσει των όσων είχαν γραφεί στο φύλλο αγώνος. Αυτή την εποχή δεν είναι και λίγο πρόστιμο 15.000 ευρώ!