Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Με ιστορική σημασία η πρώτη πενταετία στη σούπερ λίγκα

Έβαλε βάσεις στη σούπερ λίγκα ο ΠΑΣ και δεν είναι πλέον ομάδα ασανσέρ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μίνι προετοιμασία θα κάνει ο ΠΑΣ αυτές τις μέρες, με σκοπό να διατηρήσει τον βαθμό αγωνιστικής εγρήγορσης που έχει στα τελευταία παιχνίδια, ώστε να είναι σε καλά επίπεδα και στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές.
Με λίγα λόγια ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θέλει να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φετινό πρωτάθλημα και στο τέλος που θα γίνει ο λογαριασμός να είναι με θετικό πρόσημο για την ομάδα.

Το ότι έκλεισε μια πενταετία συνεχόμενων παρουσιών στη σούπερ λίγκα είναι από μόνο του ένα πολύ σημαντικό γεγονός με ιστορική σημασία, αν ληφθεί υπόψη ότι με εξαίρεση τη δεκαετία 74-84, όλα τα υπόλοιπα χρόνια της 50χρονης διαδρομής του ο ΠΑΣ δεν κάθισε πάνω από δύο χρόνια στη μεγάλη κατηγορία και είχε ένα ρόλο ασανσέρ, ανάμεσα σε Α’ και Β’ Εθνική, ενώ δύο φορές έφτασε και μέχρι τη Γ’ Εθνική. Όσο για την φετινή σαιζόν, στρατηγικός στόχος ήταν η παραμονή στη σούπερ λίγκα. Αυτό διασφαλίστηκε χωρίς κανένα άγχος, χωρίς κανένα κίνδυνο. 

Τώρα απομένει η μάχη για την κατάληψη της πιο ψηλής θέσης που μπορεί να πάρει ο ΠΑΣ στην τελική βαθμολογία. Το αν έχει ή όχι πιθανότητες να λάβει μέρος στα πλέι οφ, αυτό θα φανεί στο τέλος. Η σαιζόν έτσι κι αλλιώς είναι πετυχημένη, ανεξάρτητα από το που θα τερματίσει. Μ’ αυτή τη λογική δουλεύουν αυτές τις μέρες στο κυανόλευκο στρατόπεδο, κοιτάζοντας κάθε παιχνίδι χωριστά. 

Κι επειδή το επόμενο ματς είναι στη Λιβαδειά με τον Λεβαδειακό, σε μια δύσκολη και απρόσιτη έδρα για τον «Άγιαξ» εκεί είναι επικεντρωμένη και η προσοχή όλων. Αυτό που προβληματίζει κάπως τους ανθρώπους της ομάδας είναι μήπως οι παίκτες μετά την ισοπαλία με τον Πανιώνιο που λογικά περιόρισε τις ελπίδες για την 5η θέση, αποσυντονιστούν και χαλαρώσουν, θεωρώντας ότι τα υπόλοιπα ματς δεν έχουν και μεγάλη σημασία. Πιστεύεται όμως ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, γιατί κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει πως θα εξελιχθούν οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές και ποια αποτελέσματα θα έρθουν. 

Πέρα απ’ αυτό, αν έχει ή δεν έχει ο ΠΑΣ ελπίδες για συμμετοχή στα πλέι οφ, είναι και οι λόγοι γοήτρου που μπαίνουν στη μέση, με σκοπό να υπάρξει ένα καλό φινάλε ώστε και ο κόσμος να ικανοποιηθεί αλλά και οι τελευταίες εντυπώσεις να είναι θετικές. Και όπως τους έχει πει πολλές φορές ο Πετράκης, οι τελευταίες εντυπώσεις είναι αυτές που μένουν. 

Οι προπονήσεις γίνονται σε καθημερινή βάση με την απουσία των διεθνών Λίλα (εθνική Αλβανίας), Στρούνα (εθνική Σλοβενίας). Συνεχίζουν το πρόγραμμα θεραπείας οι Γαρουφαλιάς, Σκόνδρας, ενώ από τη χτεσινή προπόνηση αποχώρησε και ο Μπέριος γιατί είχε ενοχλήσεις στη μέση και συνεστήθη από τους γιατρούς λίγη ξεκούραση. 

Οι τραυματισμοί δεν προκαλούν κανένα πονοκέφαλο στον Πετράκη, γιατί μέχρι την άλλη Κυριακή 3 Απριλίου που θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, υπάρχει χρόνος αποθεραπείας. Τα προβλήματα ενόψει Λιβαδειάς είναι η τιμωρία των Μανιά και Σκόνδρα. Οπότε θα πρέπει ο Κρητικός τεχνικός να βρει τους αντικαταστάτες τους. Πιθανόν στη θέση του Μανιά να παίξει ο Γιάκος και στη θέση του Σκόνδρα στην άμυνα να παίξει ο Μπέριος. 

Χτες, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η προπόνηση έγινε σε γήπεδο με πλαστικό τάπητα στο Παραλίμνιο ψυχαγωγικό πάρκο, όπου έγινε δίτερμα με την ομάδα νέων Κ-20. Σήμερα θα γίνει μια προπόνηση στις 11 το πρωί στο ΠΕΑΚΙ (θα εξαρτηθεί ο χώρος και από τις καιρικές συνθήκες) και στη συνέχεια οι παίκτες θα πάρουν διήμερο ρεπό για να ξεκουραστούν. 

Μεθαύριο Σάββατο μια ομάδα γιατρών από την Κρήτη θα είναι στα Γιάννινα για φιλανθρωπικό σκοπό και με την ευκαιρία θα δώσει φιλικό παιχνίδι με τους βετεράνους του ΠΑΣ που θα έχουν στην ενδεκάδα και τον Πετράκη. Πριν από το παιχνίδι θα τιμηθεί ο Γιάννης Πετράκης τόσο από τους γιατρούς όσο και από τον σύλλογο Κρητών Ηπείρου για την προσφορά και τις διακρίσεις του στο ποδόσφαιρο.

ΒΕΛΛΙΔΗΣ: Ο ΠΑΣ ΜΟΥ ΦΕΡΘΗΚΕ ΕΝΤΑΞΕΙ

Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ο Μάρκος Βελλίδης τόνισε ότι ο ΠΑΣ και ο κόσμος του, του φέρθηκαν εντάξει καθώς δεν στάθηκαν εμπόδιο στην ανέλιξη της καριέρας του. Πιο συγκεκριμένα τόνισε: «Πολλές φορές είχε βγει προς τα έξω για τη μεταγραφή κάτι που δεν ίσχυε δε μου άρεσε. Το σημαντικό είναι ότι τελικά συνέβη αυτή η μεταγραφή στον ΠΑΟΚ. Το ήθελα πάρα πολύ μετά από 2,5 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον ΠΑΣ να γίνει αυτήν μεταγραφή. Έγιναν όλα με σοβαρότητα. Ο ΠΑΣ δε στάθηκε εμπόδιο, ήθελαν να με βοηθήσουν. Και ο κόσμος όμως θεωρούσε ότι πρέπει να γίνει το βήμα προς τα ψηλά και τον ευχαριστώ. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα τόσο μεγάλο σωματείο, όπου φυσιολογικά υπάρχει πίεση, αλλά είναι υπέροχο να βλέπεις την Τούμπα γεμάτη. Τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που περιμέναμε στην αρχή. Τη θέση του τερματοφύλακα, λίγοι μπορούν να την κρίνουν. Τα γκολ που δεχόμασταν πριν λίγο καιρό ήταν απίστευτα. Φαίνεται να αλλάζει αυτό και η ομάδα βρίσκει τα πατήματά της».  

Ο Μάρκος Βελλίδης δεν έκρυψε την πικρία του που δεν κλήθηκε στην εθνική ομάδα τονίζοντας: «Περίμενα την κλήση μου στην Εθνική. Δεν μπορώ να κάνω κάτι παρά μόνο να δουλέψω. Δεν είμαι άνθρωπος που σκύβω το κεφάλι και απογοητεύομαι και συνεχίζω. Πάντως δεν έχει ξανασυμβεί να κληθούν 2 και όχι 3 τερματοφύλακες στην Εθνική».

Ο ΒΡΟΣΓΟΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα Φόντας Βρόσγος παρακολούθησε το σεμινάριο των υπευθύνων ασφαλείας των ΠΑΕ της σούπερ λίγκα που οργάνωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών η ΕΠΟ.Εφέτος, ειδικό βάρος στο σεμινάριο δόθηκε σε θέματα τρομοκρατικής απειλής και ναρκωτικών, αλλά και στην ελληνική σύγχρονη πραγματικότητα, γι’ αυτό επελέγησαν Έλληνες εξειδικευμένοι εκπαιδευτές. Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Αντιστράτηγος ε.α. Ασημάκης Γκόλφης, ο Αντιστράτηγο ε.α. Αλέξανδρος Ξανθάκος, ο Κωσνταντίνος Φαββατάς της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. και ο εκπαιδευτής υπηρεσιών ασφαλείας Κωνσταντίνος Σοβάρας.

ΠΕΡΣΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ «ΗΑ»


Πέρσι τέτοια μέρα (24 Μαρτίου 2015) στις αθλητικές στήλες του «Η.Α» μεταξύ των θεμάτων της επικαιρότητας ήταν και η συνεργασία του Πετράκη με τον προπονητή της ομάδας νέων Κ-20 Γιάννη Τάτση. Κάτι που έγινε και χτες στο δίτερμα της ΠΑΕ με τους νέους. Πέρσι σαν σήμερα ο «Η.Α» σημείωνε:  «Αυτές τις μέρες ο Γιάννης Πετράκης που δεν θα υπάρχει και η χρονική πίεση των αγώνων, θα έχει συνεργασία με τους προπονητές των ομάδων νέων και ειδικά με το Γιάννη Τάτση που είναι στην Κ-20 που θεωρείται ο προθάλαμος της ΠΑΕ, για την αξιολόγηση των παικτών που θα γίνουν επαγγελματίες το καλοκαίρι. Θα γίνει οπωσδήποτε επαγγελματίας ο γκολκίπερ Κολιοφούκας που δόθηκε δανεικός τον Ιανουάριο στον Θεσπρωτό για να πάρει παιχνίδια και 3-4 ακόμα παίκτες, ανάλογα και με το πόσοι θα αποχωρήσουν από την ομάδα».