Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Πονάει η ισοφάριση (1-1) αλλά είναι δίκαιο αποτέλεσμα

Ο Ευριπίδης Γιάκος που σημείωσε το γκολ του ΠΑΣ στην ισόπαλη 1-1 αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά


Τη νίκη μέσα από τα χέρια του έχασε ο ΠΑΣ σε ένα εντυπωσιακό φινάλε του αγώνα με τον Λεβαδειακό. Στο 85’ ο Γιάκος άνοιξε το σκορ για τον «Άγιαξ» αλλά στο 93’ στην τελευταία φάση του αγώνα και πριν ο Βοσκάκης βάλει στο στόμα τη σφυρίχτρα για να σφυρίξει το τέλος του αγώνα, ήρθε η ισοφάριση 1-1 από τον Λεβαδειακό με γκολ του Γιακουμάκη.
Όσο και αν πονάει τους Γιαννιώτες ο τρόπος που χάθηκε η νίκη στη Λιβαδειά καθώς δευτερόλεπα πριν από το τέλος έχασε το τρίποντο, αλλά αν δούμε συνολικά το παιχνίδι με όλα τα στοιχεία του, το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Φάσεις και προϋποθέσεις για γκολ είχαν και οι δύο ομάδες, ειδικά στο α’ ημίχρονο που το ματς είχε μια καλύτερη ποιότητα και ροή. Ο ΠΑΣ παρατάχτηκε με το γνωστό σύστημα 3-5-2 βάζοντας τον Στρούνα στη θέση του Καρανίκα και προωθημένο κυνηγό (δίπλα στον Ίλιτς) τον Ακόστα, ενώ κεντρικό χαφ στον άξονα έβαλε τον Γιάκο. Ο Λεβαδειακός παρατάχτηκε με το γνωστό σύστημα 4-2-3-1.

Στο α’ ημίχρονο έγινε ένα καλό παιχνίδι, πλούσιο σε φάσεις και μεγάλη κινητικότητα με τη  μπάλα πάνω κάτω και με ισορροπημένα τα στατιστικά στοιχεία των δύο ομάδων. Στην επανάληψη έπεσε ο ρυθμός, ήταν λιγοστές οι φάσεις με τον ΠΑΣ να έχει περισσότερο κατοχή μπάλας από τον Λεβαδειακό. Προς το τέλος όλα έδειχναν ότι όποιος έβαζε το γκολ θα έπαιρνε τη νίκη. Κατάφερε ο ΠΑΣ να κάνει το 0-1 στο 85’ με τον Γιάκο, αλλά εδώ επαληθεύτηκε ο άγραφος νόμος ότι στο ποδόσφαιρο ποτέ μη λες ποτέ. Κάποια στιγμή στις καθυστερήσεις οι παίκτες του ΠΑΣ νόμισαν ότι τελείωσε το παιχνίδι, δεν αντέδρασαν όπως θα έπρεπε στην αμυντική τους οργάνωση με συνέπεια δευτερόλεπτα πριν από το τέλος να χάσει την μπουκιά μέσα από το στόμα του με το γκολ της ισοφάρισης του Γιακουμάκη. Αν αποδώσουμε αυτό από τη σκοπιά του Λεβαδειακού, ενώ αυτός έφτασε σε 2-3 περιπτώσεις σε καλύτερες φάσεις στο γκολ, δεν τα κατάφερε, δέχτηκε το χτύπημα από το γκολ του Γιάκου, αλλά δεν παράτησε το παιχνίδι και στο 93’ γλίτωσε τα χειρότερα και πήρε την ισοπαλία.

Δίκαιο αποτέλεσμα χαρακτήρισαν μέσες άκρες την ισοπαλία οι προπονητές των δύο ομάδων. Και έτσι είναι τα πράγματα. Ο ΠΑΣ με την ισοπαλία αυτή έμεινε 8 βαθμούς πίσω από τους ΠΑΟΚ και Πανιώνιο που μοιράζονται 4η και 5η θέση και μόνο με ένα θαύμα θα μπορεί να περιμένει να παίξει στα πλέι οφ. Καλό είναι να παλέψει μέχρι το τέλος για μια τιμητική θέση στο πρωτάθλημα και στη συνέχεια να πάρει αδειοδότηση και να σχεδιάσει τη νέα χρονιά. Ο Λεβαδειακός είναι πιο χαμηλά στη βαθμολογία και δεν έπαιξε πιο ελεύυερα και χωρίς άγχος σε σχέση με τον ΠΑΣ.

ΤΑ ΓΚΟΛ

85’: Ο Τσουκαλάς από το ημικύκλιο της περιοχής έκανε την ασίστ στον Γιάκο που χωρίς να είναι οφσάιντ με το δεξί πόδι βρήκε στον αέρα τη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα του Λεβαδειακού κάνοντας το 0-1.

93’: Λίγο πριν εκπνεύσει η τρίλεπτη καθυστέρηση ισοφάρισε ο Λεβαδειακός όταν σε κάθετη μπαλιά του Μπελγκαζουανί ο Γιακουμάκης βγήκε στην πλάτη της άμυνας και από κοντά πλάσαρε τον Περιστερίδη στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

9’: Από αριστερά ο Ατζαγκούν έβγαλε τη σέντρα παράλληλη με την εστία του ΠΑΣ αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν τη μπάλα τόσο ο Μάντζιος όσο και ο Μπεν.

11’: Πάλι από αριστερά σέντρα του Ατζαγκούν, κεφαλιά του Μπεν δεν ανησύχησε τον Περιστερίδη και έφυγε άουτ.

16’: Από αρκετά μακριά ο Ατζαγκούν με σου πήγε να αιφνιδιάσει τον Περιστερίδη, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΣ σε καλή θέση μπλόκαρε τη μπάλα.

22’: Καλή ευκαιρία για τον Λεβαδειακό, όταν σε γέμισμα του Γιακουμάκη από θέση μέσα αριστερά, ο Μπεν από κοντά έπιασε την κεφαλιά, αλλά απέκρουσε ο Περιστερίδης.

23’: Στην αντεπίθεση του ΠΑΣ ο Στρούνα έβγαλε τη διαγώνια σέντρα, ο Τσουκαλάς έπιασε κεφαλιά που μπλόκαρε ο Μοσχονάς.

29’: Ο Τσουκαλάς απέφυγε τον Μαχαίρα έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή που απέκρουσε δύσκολα ο Μοσχονάς καθώς η μπάλα έσκασε μπροστά του και λίγο έλειψε να αναπηδήσει πάνω απ’ αυτόν.

36’: Σε μια φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΣ, σουτ του Μαχαμάτ στο κολλημένο χέρι του Γιάκου νέο σουτ του Μπεν μπλόκαρε ο Περιστεριδης.

42’: Κατά μέτωπο επίθεση του Λίλα και σουτ έξω από την περιοχή χωρίς αποτέλεσμα, η μπάλα έφυγε άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Λεβαδειακού.

67’: Σέντρα Μιχαήλ κεφαλιά Γιάκου άουτ.

87’: Συρτό σουτ του Μπελγκαζουανί μπλόκαρε ο Περιστερίδης.

89’: Ο Μουλόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, έγινε κάποια αναστάτωση στα καρέ του ΠΑΣ καθώς η μπάλα κοντράρισε σε πόδια παικτών από καλή θέση μέσα στην περιοχή ο Μερεμπασβίλι έκανε το σουτ που βρήκε το σώμα του Μπέριου και έφυγε κόρνερ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Καλά τα πήγε σε γενικές γραμμές ο Βοσκάκης και δεν υπήρξε κάποια φάση που να προκάλεσε αντιδράσεις. Με κίτρινες κάρτες παρατήρησε τους Λίλα, Γιάκο, Μπέριο.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Μανωλάς, Τριποτσέρης (86’ Μερεμπασβίλι), Μεντί, Μαχαίρας (58’ Μπελγκαζουανί), Μαχαμάτ, Μπεν (71’ Μίνγκας), Γιακουμάκης, Ατζαγκούν, Μάντζιος.


ΠΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Στρούνα, Ναδάλες (92’ Καρανίκας), Γιάκος, Λίλα, Τσουκαλάς, Ακόστα (79’ Κοζορώνης), Ίλιτς (74’ Φερφελής)

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
28Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κυριακή 3 Απριλίου
Καλλονή – ΑΕΚ 0-0
Ατρόμητος – Παναιτωλικός 1-0
Ηρακλής – Αστέρας Τρίπολης 0-1
Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
Ολυμπιακός – Πανθρακικός 4-0
Παναθηναϊκός – Βέροια 3-2
Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 3-1
Πλατανιάς – Skoda Ξάνθη 3-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 28 αγωνιστικές)
Ολυμπιακός 76
---------------------------------------------
ΑΕΚ 54
Παναθηναϊκός 51
Πανιώνιος 44
ΠΑΟΚ 44
---------------------------------------------
Πλατανιάς 38
Αστέρας Τρίπολης 37
ΠΑΣ Γιάννινα 36
Ατρόμητος 36
Παναιτωλικός 34
Λεβαδειακός 34
Skoda Ξάνθη 32
Ηρακλής 31
Βέροια 26
----------------------------------------------
Πανθρακικός 17
Καλλονή 16
ΣΗΜ: -Από τον Παναθηναϊκό αφαιρέθηκαν 3 βαθμοί
-Ολυμπιακός και Ηρακλής έχουν αγώνα λιγότερο

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΕΚ – Πανιώνιος
Καλλονή – Ατρόμητος
Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός
Βέροια – Skoda Ξάνθη
ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός
Παναιτωλικός – Ολυμπιακός
Πανθρακικός – Ηρακλής

ΠΑΣ Γιάννινα – Πλατανιάς