Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

"Έφυγε" ο 'Οσκαρ Αλβαρέζ, ο μεγαλύτερος κανονιέρης στην ιστορία του ΠΑΣ (Video)

"Έφυγε" ο μεγάλος κανονιέρης Όσκαρ Αλβαρέζ


Ο Όσκαρ Αλβαρέζ, ο μεγαλύτερος κανονιέρης όλων των εποχών που πέρασε από τον ΠΑΣ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 67 ετών. Είχε γεννηθεί στις 25 Μαΐου 1948. Το πένθος είναι βαρύ για τον «Άγιαξ της Ηπείρου», καθώς στην τετραετία 1972-1976 ήταν μια εμβληματική φυσιογνωμία στην μεγάλη ομάδα εκείνης της εποχής. Ο μεγάλος φορ, το τανκ που με το μεγάλο μαλλί και την επιβλητική φυσιογνωμία προκαλούσε δέος σε όλες τις αντίπαλες άμυνες.

Ήταν για τους χιλιάδες φίλους του ΠΑΣ ο αγαπημένος τους «Αλβάρα», αυτός που με τα 78 γκολ που σημείωσε στα 4 χρόνια που φόρεσε τη φανέλα των Ιωαννίνων (2 χρόνια στη Β’ και 2 χρόνια στην Α’ Εθνική) ξεσήκωνε τους Γιαννιώτες φιλάθλους. Κι όταν έφυγε με μεταγραφή το 1976 από τον ΠΑΣ στον Παναθηναϊκό λίγο έλειψε να γίνει εμφύλιος πόλεμος στα Γιάννινα από τις αντιδράσεις του κόσμου και των φιλάθλων. Μετά τον Παναθηναϊκό πήγε στον Ατρόμητο Περιστερίου, κλείνοντας την καριέρα του στον Φωστήρα.
Στα Γιάννινα ήρθε το καλοκαίρι του 1972 με τους Μοντέζ, Λίσα. Πιο πριν ήρθαν και οι Παστερνάκης, Γκλασμάνης, Κοντογιωργάκης. Αυτοί ήταν οι βάσεις για το χτίσιμο του μεγάλου ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο Όσκαρ Αλβαρέζ έκανε στα Γιάννινα την τελευταία δημόσια αθλητική παρουσία το 1988 σε ένα φιλικό παιχνίδι παλαιμάχων που έγινε στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Και λίγο μετά σε ένα ράλι «Δωδώνης» συνόδευσε τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, τον «Τζίγκερ» που είχε λάβει μέρος στους αγώνες. Τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του πέρασε σεμνά και ταπεινά, χωρίς συνεντεύξεις και δημόσιες εμφανίσεις.

Το gianninasports.gr εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Όσκαρ Αλβαρέζ. Η παρουσία του θα φτερουγίζει πάνω από το στάδιο «Ζωσιμάδες». Έφυγε ένα κομμάτι από την ιστορία του ΠΑΣ.

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την καριέρα του Όσκαρ Αλβαρέζ υπάρχουν στην ιστοσελίδα ritorno2015.com

Μία πολύ δυσάρεστη είδηση, επεφύλαξε η Μ. Πέμπτη. Ένας από τους κορυφαίους ξένους ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην Ελλάδα, ο Οσκαρ Μαρσελίνο Αλβαρέζ, δεν υπάρχει πιά. Άφησε την τελευταία του πνοή λίγο πριν συμπληρώσει τα 68 του χρόνια. Γεννήθηκε στις 25 Μαίου του 1948 και ξεκίνησε την καριέρα του από την Μπάνφιλντ το 1968. Το 1969 πήγε στην Νιούελς Ολντ Μπόις και το 1972 βρέθηκε στην Ελλάδα και στον ΠΑΣ Γιάννινα.
Βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα της Ηπείρου να κερδίσει την άνοδο της για πρώτη φορά στην ιστορία του.
Ήταν παρών στην πρώτη σεζόν στην Α΄Εθνική (1974-1975) και το 1976 μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα της της σεζόν 1976-1977 και το 1980 πήγε για μία χρονιά στον Ατρόμητο εγκαταλείποντας την ενεργό δράση στη συνέχεια.
Έκανε ντεμπούτο στην Α’ Εθνική στις 29/9 του 1974 στην αναμέτρηση Καστοριάς-ΠΑΣ 1-0 και στις 6/10 πέτυχε το πρώτο του γκολ (ΠΑΣ-Πανσερραϊκός 2-0).

Είχε συνολικά 188 συμμετοχές και 80 στην Α’ Εθνική με τελευταίο παιχνίδι στις 24/5 του 1981 στο Περιστέρι (Ατρόμητος-ΟΦΗ 1-0) έχοντας στις 8/2 του 1981 πετύχει το τελευταίο του γκολ (Ατρόμητος-Καστοριά 2-1).
Με τον Παναθηναϊκό έκανε ντεμπούτο γκολ στο Ηράκλειο στο 2-2 με τον ΟΦΗ στις 3/10 του 1976, πετυχαίνοντας γκολ και στο τελευταίο του με την  Καβάλα (2-1 στη Λεωφόρο) στις 18 Μαίου του 1980.

H ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει την θλίψη της για τον θάνατο του «μεγάλου» Όσκαρ Αλβαρέζ και συμπαρίσταται στους οικείους του.
Ένας από τους σπουδαιότερους ξένους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα του Παναθηναϊκού, ο Όσκαρ Μαρσελίνιο Αλβαρέζ, δεν βρίσκεται στη ζωή από τις 27 Απριλίου του 2016.
Ο Αργεντινός επιθετικός, που μετακόμισε στην ομάδα μας το 1976 από τον ΠΑΣ Γιάννινα, πρόλαβε να πανηγυρίσει ένα Πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο αλλά και το Κύπελλο Βαλκανίων, το 1977, στα τέσσερα χρόνια που αγωνίστηκε με τα πράσινα. Αλλά και να αποτελεί τον δεύτερο ξένο σκόρερ και 11ο συνολικά, με 55 τέρματα στην Α’ Εθνική μετά από 114 εμφανίσεις, στην ιστορία του Παναθηναϊκού.
Πέραν των αγωνιστικών επιτευγμάτων του, που θα τον διατηρήσουν «ζωντανό» στις μνήμες όλων των οπαδών του «τριφυλλιού», ο εκλιπών υπήρξε και μια από τις πλέον αγαπητές φυσιογνωμίες στις τάξεις των συμπαικτών του, λόγω του χαρακτήρα του.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για αυτή την απώλεια στην οικογένεια του Όσκαρ Αλβαρέζ.

Και ένα βίντεο από ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στη Λεωφόρο