Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Τα θρυλικά Γιάννινα έτοιμα για το ραντεβού με την ιστορία

Πανέτοιμος ο ΠΑΣ για το ματς της χρονιάς που θα γίνει στην Ξάνθη

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μετά το χτεσινό ρεπό, στη δουλειά ρίχνονται από σήμερα όλοι στον ΠΑΣ ώστε να γίνει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για το κρίσιμο ματς της Κυριακής στην Ξάνθη με την τοπική ομάδα.
Είναι ένα ματς που θα μπορεί να εξελιχθεί και σε ραντεβού με την ιστορία, αν ο ΠΑΣ κάνει το διπλό και παράλληλα δεν αδειοδοτηθεί σε δεύτερο βαθμό ο Πανιώνιος. Γι’ αυτό στα Γιάννινα βλέπουν αυτή την δύσκολη αναμέτρηση σαν ένα ματς με τεράστια σημασία, αν ένας τελικός. Και όλοι στην πρωτεύουσα της Ηπείρου μονολογούν, ότι αυτά που στερήθηκε ο ΠΑΣ το 2013 που κέρδισε την 5η θέση και δεν του επέτρεψε η ΟΥΕΦΑ να αγωνιστεί, μπορεί να γίνει τώρα πραγματικότητα. Σε μια χρονιά που ο ΠΑΣ ξεκίνησε το πρωτάθλημα με βασικό στόχο την παραμονή στην κατηγορία, αλλά το δυνατό μέταλλο της ομάδας και η εξέλιξη των πραγμάτων, ξανάφεραν στα Γιάννινα το όνειρο και την ελπίδα για συμμετοχή για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Φέτος ο ΠΑΣ Γιάννινα κλείνει 50 χρόνια διαδρομής στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν συμπέσει το γεγονός αυτό, θα είναι ένα σημάδι της ιστορίας. Όμως ο δρόμος είναι ακόμα ανηφορικός και τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Πέρα από το τι θα γίνει με τον Πανιώνιο ή με άλλους συνδυασμούς αποτελεσμάτων, ο ΠΑΣ για να έχει δικαίωμα στο όνειρο πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε την Κυριακή στα Πηγάδια της Ξάνθης. Και μάλιστα απέναντι σε πολύ καλή και ποιοτική ομάδα όπως είναι η Σκόντα. Πάνω σ’ αυτό το δεδομένο δουλεύουν παίκτες και τεχνική ηγεσία. 

Σήμερα στις 11 το πρωί ξεκινά ο κύκλος προετοιμασίας που θα ολοκληρωθεί το Σάββατο που ο «Άγιαξ» θα ταξιδέψει για τη Θράκη. Χτες ήταν ημέρα ανάπαυσης και αποφόρτισης από την ένταση των ημερών. Από σήμερα τα κεφάλια μέσα και σκληρή δουλειά με πίστη για νικηφόρο αποτέλεσμα. Ο Γιάννης Πετράκης καλείται να βρει λύσεις για το κενό που υπάρχει στην επίθεση με την απουσία του Μιχάλη Μανιά, που είναι τιμωρημένος με κάρτες. Και δεν είναι μια απουσία που αναπληρώνεται εύκολα. Στο προηγούμενο ματς με τον Πλατανιά, που είχε και το χαρακτήρα του ντέρμπι, ήταν ο σκόρερ των δύο τερμάτων και ο MVP του παιχνιδιού. Μάλιστα από χτες άρχισαν τα μεταγραφικά σενάρια γύρω από το όνομά του, με ενδιαφέρον από Παναθηναϊκό και ομάδες του εξωτερικού. Το πόσο ισχύουν αυτά θα φανεί στη συνέχεια. Ο Μανιάς δεσμεύτηκε πρώτα να συζητήσει με τον ΠΑΣ και μετά να αποφασίσει για την περαιτέρω πορεία του. Στον ΠΑΣ έκλεισε διετία με 56 συμμετοχές και 18 γκολ στο πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα. 

Πιθανόν ο Πετράκης να κάνει το ίδιο που έκανε και στη Λιβαδειά όταν στο ματς με τον Λεβαδειακό είχε απουσιάσει πάλι ο Μανιάς, γιατί είχε αποβληθεί στο ματς με τον Πανιώνιο. Να παίξουν προωθημένοι οι Ίλιτς, Ακόστα και πιο πίσω ο Γιάκος. Ίσως τώρα να βάλει τον Ηλιάδη μπροστά μαζί με τον Ίλιτς και στη θέση του κεντρικού χαφ να είναι ο Ακόστα ή ο Γιάκος. Όλες αυτά θα φανούν στις επόμενες προπονήσεις που θα δοκιμαστούν σχήματα και τακτικές, αφού ο Πετράκης ανακατέψει την τράπουλα για να βρει αυτό που θέλει. Όσο για το αν ταξιδέψουν φίλαθλοι, καλό είναι να υπάρξει μια υπεύθυνη απάντηση από τον ΠΑΣ αν θα δώσει εισιτήρια η Ξάνθη, για να μη κάνουν τζάμπα κόπο και δεν μπορέσουν να μπουν στο γήπεδο.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ Ο ΜΑΝΙΑΣ

Ο Μιχάλης Μανιάς, όπως αναφέρουμε και στο σχετικό ρεπορτάζ, ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση στο ματς με τον Πλατανιά με τα δύο γκολ που σημείωσε. Γι’ αυτό και συμπεριλήφθηκε και στους δύο διαγωνισμούς της NOVA. Αναλυτικά οι υποψηφιότητες της 29ης αγωνιστικής:
MVP: Γιουσούφ (Βέροια), Λέοβατς (ΠΑΟΚ), Τελάντερ (ΠΑΟ), Πέκχαρντ (ΑΕΚ), Λε Ταλέκ (Ατρόμητος), Φορτούνης (Ολυμπιακός), Λεοζίνιο (Ηρακλής), Μανιάς (ΠΑΣ Γιάννινα).
Best Goal: Ουάρντα (Παναιτωλικός), Ρομάνο (Ηρακλής), Περόνε (Ηρακλής), Λεοζίνιο (Ηρακλής), Γιουσούφ (Βέροια), Μακ (ΠΑΟΚ), Λέοβατς (ΠΑΟΚ), Πέκχαρντ (ΑΕΚ), Μανιάς (ΠΑΣ Γιάννινα).


ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΦΕΣΗ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Μετά την πρωτόδικη απόφαση για μη αδειοδότηση, στον Πανιώνιο δίνουν έναν νέο αγώνα ενόψει της νέας σεζόν. Οι «κυανέρυθροι» κατέθεσαν χτες Τρίτη (12/4) την έφεση στη δευτεροβάθμια επιτροπή, όπου θα εξηγήσουν κάποια πράγματα για να περιμένουν να δικαιωθούν από εκεί. Έτσι, περιμένουν με αγωνία την απόφαση, η οποία θα βγει Παρασκευή (15/4) ή Δευτέρα (18/4), όχι μόνο για να δουν αν θα παίξουν στην Ευρώπη, αλλά και για τον γενικότερο σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αυτό διότι, όπως είναι λογικό, τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά με την άδεια και αλλιώς με το... κόκκινο φως και τον περιορισμό στις μεταγραφές.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΣΟΛΤΑΝΙ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ


Ο προπονητής της Ξάνθης Λουτσέσκου θα έχει στη διάθεσή του τον Σολτάνι που δεν είχε αγωνιστεί στη Βέροια λόγω συμπλήρωσης 4 κίτρινων καρτών. Ερωτηματικό υπάρχει με τον Λουσέρο που δεν αγωνίστηκε στη Βέροια λόγω τραυματισμού. Θα φανεί σήμερα σε τι κατάσταση είναι. Η Ξάνθη την περασμένη Κυριακή αγωνίστηκε στη Βέροια όπου στο τελευταίο λεπτό έχασε τη νίκη. Προηγήθηκε στο 29’ με αυτογκόλ του Ναζλίδη 0-1 και ισοφάρισε για τη Βέροια στο 90’ ο Γιουσούφ. Ο Ρουμάνος τεχνικός ήταν ιδιαίτερα στενοχωρημένος για την εξέλιξη αυτή, δηλώνοντας τα εξής: «Είναι ένα περίεργο σενάριο για εμάς. Κάτι που συνέβη φέτος πολλές φορές. Απέμεναν 30 δευτερόλεπτα για να πάρουμε τη νίκη, είχαμε να διαχειριστούμε ένα χτύπημα. Ήταν ένα ματς που έπρεπε να κερδίσουμε, αλλά στο τέλος αναδειχθήκαμε ισόπαλοι και αυτό πρέπει να το αποδεχθούμε. Πετάξαμε πολλούς βαθμούς φέτος με κατά αυτό τον τρόπο».