Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Με αδειοδότηση πάει φουλ για νίκη με όνειρο την Ευρώπη

Για νίκη θα πάει ο ΠΑΣ στο αυριανό παιχνίδι με τον Πλατανιά στο στάδιο "Ζωσιμάδες".

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Δύο στροφές απέμειναν για να τελειώσει το πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα με τον ΠΑΣ να κάνει όνειρα για συμμετοχή στα πλέι οφ, καθώς ήταν θετικές εξελίξεις στο θέμα της αδειοδότησής του και αρνητικές για τον Πανιώνιο που είναι πολύ πιθανό να μη πάρει αδειοδότηση.
Έτσι το αυριανό παιχνίδι του ΠΑΣ με τον Πλατανιά που θα γίνει στις 19:00 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού κοντά στην 5η θέση είναι και η ομάδα των Χανίων.

Σχετικά με το θέμα της αδειοδότησης του ΠΑΣ, μέχρι χτες βράδυ δεν είχε ανακοινωθεί  επίσημα η απόφαση από την ΕΠΟ. Επειδή η εξέταση των φακέλων έγινε σε δύο συνεδριάσεις, Πέμπτης και Παρασκευής, μάλλον θα υπάρξει ενιαία ανακοίνωση για τις αποφάσεις όλων των ομάδων. Και αυτό αν δεν έγινε χτες αργά το βράδυ, θα γίνει Δευτέρα για να αρχίσει να μετρά η 5νθήμερη προθεσμία των εφέσεων. 

Για τον ΠΑΣ πολύ σημαντικό είναι το στοιχείο της θετικής εισήγησης που έκανε ο διευθυντής αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ Γεώργιος Δημητρίου, προτείνοντας την αδειοδότηση της τοπικής ομάδας. Ενώ άλλες χρονιές ήταν από την αρχή αρνητικός. Μάλιστα τον Μάϊο 2012 στην πρωτοβάθμια επιτροπή ο ΠΑΣ πήρε αδειοδότηση, αλλά την έχασε στη δευτεροβάθμιο επιτροπή από έφεση που έκανε ο κ. Δημητρίου καθώς έχει τέτοιο δικαίωμα. Συνεπώς η θετική του εισήγηση για αδειοδότηση του ΠΑΣ είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Κατά κανόνα συμβαδίζουν οι εισηγήσεις με τις αποφάσεις, ασχέτως αν η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την κρίση της επιτροπής. Η επισημοποίηση της αδειοδότησης του ΠΑΣ θα γίνει με την ανακοίνωση της απόφασης από την ΕΠΟ, και θα είναι θετική. 

Στην ΕΠΟ θέλουν όλα να γίνουν σε σύντομο χρόνο, να «τρέξουν» οι προθεσμίες των εφέσεων ώστε μέχρι τέλος Απριλίου να υπάρχουν οριστικές αποφάσεις για όλες τις ΠΑΕ, γιατί στα πλέι οφ δεν μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες χωρίς αδειοδότηση. Ο Δημητρίου έκανε αρνητική εισήγηση για τον Πανιώνιο που έχει προβλήματα με τους πιστωτές, Πανθρακικό και Βέροια. Θετική εισήγηση έκανε για ΠΑΣ, Πλατανιά, Λεβαδειακό, σχετικά με τις εξετάσεις των φακέλων που έγιναν την πρώτη μέρα. Η ουσία είναι ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεπερνά ένα μεγάλο πρόβλημα που τον βασάνιζε τα τελευταία χρόνια γιατί δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει καλύτερα τον σχεδιασμό. Τώρα θα έχει αυτή τη δυνατότητα, αλλά μη αρχίσουν οι… γκρίνιες για μεταγραφές τύπου Ζαϊρί και καταχρεωθεί πάλι η ομάδα. Να ενισχυθεί το υπάρχον μοντέλο που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια, με επιλεγμένες μεταγραφές νέων παικτών και ενίσχυση της ομάδας σε θέση κλειδιά. Αυτά θα τα αναλύσουμε αργότερα. Τώρα προέχει να γεμίσει αύριο το γήπεδο και να κερδίσει ο ΠΑΣ στο ματς με τον Πλατανιά.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ 5η ΘΕΣΗ

Αν δεν αδειοδοτηθεί ο Πανιώνιος ο ΠΑΣ θα παλέψει για την 5η θέση με Πλατανιά, Αστέρα Τρίπολης κατά πρώτο λόγο και με Ατρόμητο αν κερδίσει την έφεση και δεν του αφαιρεθούν οι 3 βαθμοί για τα επεισόδια με την ΑΕΚ κατά δεύτερο. Έτσι η κατάσταση στις 2 τελευταίες αγωνιστικές διαμορφώνεται ως εξής:
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (38 βαθμοί): ΠΑΣ (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (37 βαθμοί): Παναθηναϊκός (εντός), Βέροια (εντός).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (36 βαθμοί): Πλατανιάς (εντός), Ξάνθη (εκτός).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (36 βαθμοί που θα γίνουν 33 αν χάσει την έφεση): Καλλονή (εκτός), Πανιώνιος (εκτός).


ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Με μια προπόνηση που θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αυριανό αγώνα με τον Πλατανιά που θα γίνει στις 19:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από το κανάλι NOVAsports 24. Ο Γιάννης Πετράκης δεν υπολογίζει τον νεαρό Ηρακλή Γαρουφαλιά που έχει πρόβλημα με τους προσαγωγούς και έτσι θα είναι εκτός αποστολής. Χωρίς ασφαλώς να προκαλεί κάποιο νέο πρόβλημα για τον Κρητικό τεχνικό, καθώς ο Γαρουφαλιάς δεν ήταν στην βασική ενδεκάδα τον τελευταίο καιρό. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι στη διάθεση του Γιάννη Πετράκη με στόχο το νίκη. 

Από χτες που έφτασαν στα Γιάννινα τα καλά νέα ότι όλα πήγαν καλά με την εξέταση του φακέλου της τοπικής ομάδας και αναμένεται να πάρει αδειοδότηση, έχει ανεβεί ο ενθουσιασμός του κόσμου, με όνειρα ακόμα και για έξοδο στην Ευρώπη, αν δεν αδειοδοτηθεί ο Πανιώνιος. Κάτι που σημαίνει ότι το αυριανό ματς με τον Πλατανιά αποκτά τον χαρακτήρα του ντέρμπι, αφού και η Κρητική ομάδα έχει τον ίδιο στόχο. Και επειδή επί 4 χρόνια ταλαιπωρούνταν με το θέμα της αδειοδότησης, τα θετικά νέα που προέκυψαν ανακούφισαν τον κόσμο, που ετοιμάζεται να δώσει αύριο βροντερό παρών στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Σίγουρα θα υπάρχει πολύ περισσότερος κόσμος από άλλες φορές, αφού το παιχνίδι έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον. Και ο κόσμος στα Γιάννινα πάντα δίνει δύναμη και θετική ενέργεια στην τοπική ομάδα. 

Για το συγκεκριμένο παιχνίδι υπάρχει γενική είσοδος 10 ευρώ, ενώ τα εισιτήρια προπωλούνται από την περασμένη Δευτέρα. Στο χτεσινό δίτερμα ο Γιάννης Πετράκης ασχολήθηκε με την τακτική του παιχνιδιού και δοκίμασε σχήματα που ταιριάζουν καλύτερα στην αυριανή αναμέτρηση. Επιστρέφουν οι Μανιάς και Σκόνδρας που δεν είχαν παίξει στη Λιβαδειά με τον Λεβαδειακό γιατί ήταν τιμωρημένοι. Μάλιστα για τον Μανιά που θα είναι οπωσδήποτε στην ενδεκάδα, το αυριανό παιχνίδι είναι και το τελευταίο της σαιζόν αφού δεν θα παίξει στην Ξάνθη λόγω συμπλήρωσης κίτρινων καρτών.

ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΑΗΤΤΗΤΟΣ

Ο ΠΑΣ επί ένα σχεδόν δίμηνο είναι αήττητος και στις τελευταίες έξι αγωνιστικές έχει 3 νίκες και 3 ισοπαλίες. Στη Λιβαδειά έχασε τη νίκη στο 93’, όταν ισοφάρισε ο Λεβαδειακός 1-1 με τον Γιακουμάκη στο προβάδισμα του σκορ που είχε ο «Άγιαξ» με το γκολ του Γιάκου στο 85’. Η ατυχία αυτή πείσμωσε περισσότερο τους Γιαννιώτες που θέλουν δύο νίκες στα δύο τελευταία παιχνίδια με Πλατανιά (εντός), Skoda Ξάνθη (εκτός) για να έχει δικαίωμα στο όνειρο συμμετοχής στα πλέι οφ, αφού είναι θετικές οι εξελίξεις με το θέμα της αδειοδότησης, που αποτελούσε τροχοπέδη στα προηγούμενα χρόνια. Έτσι ο ΠΑΣ θα μπει με… φόρα αύριο στο γεμάτο από κόσμο στάδιο «Ζωσιμάδες» για να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης. Από τεχνικής πλευράς η συνταγή θα είναι η ίδια σε ένα σύστημα 3-5-2. Μάλιστα είναι το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της σαιζόν. Οι κυανόλευκοι θέλουν με τον καλύτερο τρόπο να κλείσουν την αυλαία των εντός έδρας αγώνων, αποχαιρετώντας και τον κόσμο αυτή τη χρονιά.  

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Κατά πάσα πιθανότητα ο ΠΑΣ σε ένα σύστημα 3-5-2 θα ξεκινήσει τον αγώνα με τερματοφύλακα τον Περιστερίδη, στην άμυνα τους Μπέριο ή Σκόνδρα, Μιχαήλ, Τζημόπουλο, αμυντικά χαφ τους Λίλα, Τσουκαλά, κεντρικό χαφ τον Γιάκο ή Ακόστα, από αριστερά ως μπακ χαφ τον Ναδάλες και από δεξιά στην περιφέρεια τον Στρούνα και στην επίθεση το δίδυμο Ίλιτς, Μανιά.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΣΠΑΘΑΣ

Τον αυριανό αγώνα θα διευθύνει ο Ηλίας Σπάθας του συνδέσμου Πειραιά. Βοηθοί του ορίστηκαν οι Κυριάκος Μερκενίδης (Μακεδονίας), Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής) και παρατηρητής ο Χριστόφορος Ζωγράφος (Αθηνών). Φέτος είχε διευθύνει και το ματς του α’ γύρου ΠΑΣ – Ξάνθη 1-1. Πέρσι κατά σύμπτωση ήταν διαιτητής πάλι στο ματς ΠΑΣ – Πλατανιάς που έληξε με σκορ 1-0 υπέρ των κυανόλευκων με το γκολ του Ακόστα.

ΜΕ ΑΠΟΥΣΙΕΣ Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Οι Χανιώτες προέρχονται από τρεις σερί νίκες και θέλουν να δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες εν όψει του αγώνα στους «Ζωσιμάδες», με τον Γιώργο Παράσχο να μετρά δεδομένα τρεις απόντες. Αυτοί είναι οι τραυματίες Μενδρινός και Αποστολόπουλος, που συνεχίζουν τη θεραπεία τους, και ο τιμωρημένος Γκνιάτιτς, την ίδια στιγμή που ο Σελίν ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα την Παρασκευή, κάτι πάντως που έγινε για προληπτικούς λόγους και δεν υπάρχει θέμα να μην παίξει ενάντια στους Ηπειρώτες. Τιμωρημένος είναι και ο προπονητής Γιώργος Παράσχος που θα παρακολουθήσει το παιχνίδι από τις εξέδρες.

ΡΕΠΟ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ


Ένα ήσυχο Σαββατοκύριακο αναμένεται να περάσουν οι ομάδες νέων Κ-20 και Κ-17 του ΠΑΣ. Το ματς ΠΑΣ – Πλατανιάς για το πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα Κ-20 αναβλήθηκε και θα γίνει σε άλλη ημερομηνία. Στο πρωτάθλημα νέων Κ-17 ο ΠΑΣ έχει ρεπό.