Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Αποφασισμένοι να λιώσουν σίδερα στην Ξάνθη οι παίκτες του "Άγιαξ"

Φάση από παλιότερο αγώνα του ΠΑΣ στα Πηγάδια με τη Skoda Ξάνθη

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του ΠΑΣ με τον Γιάννη Πετράκη να κάνει τις τελικές δοκιμές για το κρίσιμο ματς με τη Skoda Ξάνθη που θα δώσει την Κυριακή στα Πηγάδια.
Ο Κρητικός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Μιχάλη Μανιά που είναι τιμωρημένος με κάρτες. Απ’ ότι φάνηκε στις τελευταίες προπονήσεις σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το ίδιο σχήμα που είχε στη Λιβαδειά, όπου και πάλι απουσίαζε ο συγκεκριμένος παίκτης που είναι και πρώτος σκόρερ της ομάδας. Δηλαδή σε μια διάταξη 3-5-2 να είναι επιθετικό δίδυμο οι Ίλιτς, Ακόστα και πιο πίσω στον άξονα ο Γιάκος έχοντας από τα άκρα τους Ναδάλες και Στρούνα. Στις υπόλοιπες θέσεις τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, στη ζώνη των αμυντικών χαφ το γνωστό δίδυμο Λίλα, Τσουκαλάς και στην άμυνα οι Τζημόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ. 


Χτες επί αρκετή ώρα στο δίτερμα που έγινε στο ΠΕΑΚΙ ο Γιάννης Πετράκης έδινε οδηγίες στους παίκτες του για το πώς θα αντιμετωπίσουν την δυνατή και ποιοτική ομάδα της Ξάνθης ώστε να πάρουν την πολυπόθητη νίκη. Σήμερα στις 11 το πρωί πάλι θα γίνει προπόνηση στον ίδιο χώρο αλλά και δίτερμα για τις τελικές δοκιμές. Η ομάδα της Ηπείρου δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση και οι παίκτες αποφασισμένοι να σταθούν επάξια στην αναμέτρηση αυτή, που αν δεν αδειοδοτηθεί σε δεύτερο βαθμό ο Πανιώνιος, μπορεί να αναδειχτεί σε ματς της χρονιάς. Η αναχώρηση για την Ξάνθη θα γίνει αύριο το πρωί και το απόγευμα σε γήπεδο της περιοχής θα γίνει ελαφρά προπόνηση για τις τελευταίες πινελιές στο αγωνιστικό πρόσωπο. 

Στο μεταξύ συνεχίζονται και οι κινητοποιήσεις των φιλάθλων που αρκετοί θα βρεθούν την Κυριακή στο γήπεδο της Ξάνθης για να ενισχύσουν την ομάδα τους. Ανακοίνωση εξέδωσε και ο σύλλογος βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ Γιάννινα που καλεί τον κόσμο να βοηθήσει την ομάδα, επισημαίνοντας και τα εξής: «Μετά από επίπονες προσπάθειες ετών και ξεπερνώντας κάθε είδους αντιξοότητες  εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων, η αγαπημένη μας ομάδα, ο λαοφιλής ΠΑΣ Γιάννινα, βρίσκεται ένα βήμα πριν από την απόλυτη καταξίωση: την έξοδό του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για να συμβεί αυτό η ομάδα μας χρειάζεται τη νίκη στον εκτός έδρας αγώνα με τη Skoda Ξάνθη και είναι σίγουρο ότι αυτή θα κατακτηθεί πολύ πιο εύκολα εάν όλοι οι Γιαννιώτες συνδράμουμε αποφασιστικά προς αυτήν την κατεύθυνση». 

Μετά το ματς της Κυριακής θα υπάρξει ο σχεδιασμός για τη νέα σαιζόν, ανάλογα και με το αν παίξει η ομάδα ή όχι πλέι οφ. Πάντως χτες θετικός στο να μείνει στον ΠΑΣ και να ανανεώσει το συμβόλαιό του που λήγει στις 30 Ιουνίου φάνηκε και ο Σέρβος Μπράνα Ίλιτς που σε μέσο της πατρίδας του φέρεται να δήλωσε και τα εξής: «Θα μιλήσω ξανά με τον πρόεδρο, τον κ. Χριστοβασίλη, μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Οι σχέσεις μας είναι εξαιρετικές και ο ΠΑΣ είναι το σπίτι μου». Αλλά και από την πλευρά του ΠΑΣ φαίνονται θετικοί στην παραμονή του Ίλιτς καθώς έχει 4 χρόνια στην ομάδα, έχει προσφέρει πολλά και είναι από τους αξιόλογους χαρακτήρες.

 ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ο ΛΙΣΓΑΡΑΣ

Με ασκήσεις τακτικής που αφορούσαν τον ανασταλτικό και τον δημιουργικό τομέα συνεχίστηκε η προετοιμασία της SKODA ΞΑΝΘΗ ενόψει του αγώνα της 30ής αγωνιστικής της φετινής Super League. Ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο ξεκίνησαν να δουλεύουν με ασκήσεις δύναμης στο γυμναστήριο στις 10:00 και στη συνέχεια ακολούθησε η προθέρμανση με αερόβιο τρέξιμο και νευρομυικό συντονισμό. Ο Αντριάν Λουσέρο ακολούθησε το κανονικό πρόγραμμα της ομάδας και μέρος του προγράμματος ο Κώστας Φλίσκας. Αντίθετα ο Χρήστος Λισγάρας ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αστράγαλο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ


Ο Μάριος Λαμπρόπουλος του συνδέσμου Ηλείας θα διευθύνει τον αγώνα της Κυριακής Skoda Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα. Βοηθοί του ορίστηκαν οι Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), Βασίλειος Καμπούρης (Εύβοιας). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Γεώργιος Μιχαηλίδης (Βοιωτίας) και παρατηρητής ο Βασίλειος Σκουφίτσας (Αθηνών). Ο Μάριος Λαμπρόπουλος έχει διευθύνει άλλα τρία παιχνίδια του ΠΑΣ στην φετινή σαιζόν και συγκεκριμένα: Παναθηναϊκός – ΠΑΣ 3-1, Πλατανιάς – ΠΑΣ 0-1, ΠΑΣ – Ολυμπιακός 0-3.