Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Ο στόχος της Ευρώπης και η νίκη επί του Πλατανιά

Μανιάς και Ίλιτς πανηγυρίζουν στο 24' το πρώτο γκολ που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη


Μεγάλη νίκη σημείωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα επί του Πλατανιά με σκορ 2-0 με δύο γκολ του Μιχάλη Μανιά και αν κερδίσει μέσα στην Ξάνθη την Κυριακή κλειδώνει την 6η θέση που θα του δώσει το δικαίωμα να παίξει πλέι οφ και να εξασφαλίσει έξοδο στην Ευρώπη, αν δεν αδειοδοτηθεί ο Πανιώνιος.
Στην βαθμολογία είναι: ΠΑΣ 39, Ατρόμητος 39 (χωρίς να υπολογίζονται οι 3 βαθμοί που του αφαιρέθηκαν για τα επεισόδια με την ΑΕΚ γιατί εκκρεμεί η έφεση), Πλατανιάς 38, Αστέρας Τρίπολης 38. Την Κυριακή παίζουν Ξάνθη – ΠΑΣ, Αστέρας Τρίπολης – Βέροια, Πλατανιάς – ΠΑΟΚ, Πανιώνιος - Ατρόμητος. Στις ισοβαθμίες ο ΠΑΣ έχει αβαντάζ έναντι Πλατανιά, Ατρόμητου Αθηνών και ντεζαβαντάζ έναντι του Αστέρα Τρίπολης. Όσο για τον Πανιώνιο δεν πήρε αδειοδότηση σε πρώτο βαθμό και έκανε έφεση στην δευτεροβάθμιο.

Όσον αφορά το παιχνίδι διακόπηκε στο 80’ για 25 λεπτά γιατί λόγω βλάβης του δικτύου της ΔΕΗ έσβησαν τα φώτα από ένα πυλώνα. Η βλάβη αποκαταστάθηκε και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε.

Πρώτος καρδιοχτύπησε ο ΠΑΣ με τον Πλατανιά να μπάινει δυναμικά στην αναμέτρηση και να έχει δύο καλές στιγμές. Το πλασέ του Μιλούνοβιτς στην κίνηση, μπλόκαρε ο Περιστεριδης (5'), ενώ στο 7' ο Μουνάφο πλάσαρε άουτ με την εστία να είναι κενή από μετά την έξοδο του τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Προοδευτικά ο ΠΑΣ ήταν πιο πειστικός. Χωρίς να έχει την πολύ μεγάλη φάση κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα μετά την κόντρα που έβγαλε ο Ίλιτς και την πάσα-βάλε στον Μανιά, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (24'). Στο 33΄οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο δεύτερο τέρμα, καθώς ο Ίλιτς καθυστέρησε και δεν πλάσαρε έγκαιρα με τον Σελιν να προλαβαίνει. Προς το τέλος του πρώτου μέρους ο Πλατανιάς πίεσε με αλλεπάλληλα κόρνερ, αλλά το 1-0 παρέμεινε. 

Με μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ άνοιξε το δεύτερο μέρος, το σουτ του Τσουκαλά από καλή θέση πέρασε άουτ. Ο Πλατανιάς ανέβασε κι άλλο την απόδοσή του και πίεσε αρκετά. Ο Περιστερίδης έδιωξε το ανάποδο ψαλίδι του Μιλούνοβιτς, ενώ η κεφαλιά του Μπανανά πέρασε άουτ. Στο 60' ο Πλατανιάς είχε ακόμα μία καλή φάση με τον Ντίνα να προσπαθεί να κρεμάσει τον Περιστερίδη στο τετ α τετ, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΣ μπλόκαρε. Στο 72΄την προβολή του Ντίνα, έσωσε την τελευταία στιγμή ο Τζημόπουλος. Στο 80' είχαμε διακοπή, καθώς υπήρξε πτώση της τάσης ρεύματος. Ενεργοποιήθηκε η γεννήτρια του γηπέδου και μετά από περίπου μισή ώρα η αναμέτρηση ξανάρχισε. Με την επανέναρξη σχεδόν, ο ΠΑΣ καθάρισε. Ο Ηλιάδης έβγαλε ασίστ στην κόντρα προς τον Μανιά, ο οποίος με σουτ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, καθαρίζοντας ένα υπερπολύτιμο τρίποντο για τους Γιαννιώτες.


Δεν αντιμετώπισε προβλήματα η διαιτησία του Σπάθα (Πειραιά) που ήταν καλή. Με κίτρινες κάρτες παρατήρησε: 50’ Στανισάνλσεβιτς, 74’ Λίλα, 82’ Μουνάφο.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Περισιτερίδης, Λίλα, Γιάκος (63’ Ακόστα), Ναδάλες, Στρούνα, Μανιάς(89΄Φερφελής), Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπέριος, Ίλιτς (81’ Ηλιάδης) Στον πάγκο οι: Πασχαλάκης, Καρανίκας, Κοζορώνης, Σκόνδρας 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σκαρντοβέλι, Σελίν (81’ Τσουράκης), Μπανανά, Μουνάφο, Ντίνας, Στανισλάβιεβιτς, Ανγκούλο, Μιλούνοβιτς (70’ Ράμος), Γουνδουλάκης. Στον πάγκο οι: Κοκκάλας, Δημήτρης, Ιτούα, Τσιμότζι, Πάγκαλος.