Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Συναντήσεις με παίκτες και μάνατζερ στην Αθήνα ο Χριστοβασίλης

Έντονη κινητικότητα υπάρχει στον ΠΑΣ για να γεμίσουν το ρόστερ με ικανούς παίκτες

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Ήρεμα αναμένεται να περάσει και αυτό το Σαββατοκύριακο στον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο στους ορίζοντες. Υπάρχουν επαφές με παίκτες, με σκοπό να έρθουν στα Γιάννινα και να φορέσουν την κυανόλευκη φανέλα.
Όπως σημειώσαμε και χτες, υπάρχει μεγάλη διάθεση από νέους κυρίως παίκτες να μεταγραφούν στον ΠΑΣ για να πάρουν ευκαιρίες και να καθιερωθούν στη σούπερ λίγκα. Ίσως η εβδομάδα που έρχεται να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Πρόθεση του Πετράκη είναι να γίνουν μεταγραφές σε όλες τις καίριες θέσεις, για να απλώσει περισσότερο το ρόστερ και να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για τη διαχείριση προβλημάτων (τραυματισμοί, τιμωρίες κλπ) που πάντα ανακύπτουν στον μαραθώνιο ενός πρωταθλήματος.

Αν δεν ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους οι Μανιάς, Ίλιτς, τότε μεγάλο βάρος θα πέσει στην εξεύρεση επιθετικών παικτών, καθώς δεν υπάρχουν άλλοι προωθημένοι κυνηγοί. Επίσης θα αποκτηθούν ακραίοι μπακ, παίκτες για την περιφέρεια και στον άξονα, για να είναι πλήρης ο ΠΑΣ σε όλες τις γραμμές. 

Τώρα που δεν υπάρχει ο «πονοκέφαλος» με τους μεταγραφικούς περιορισμούς που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια λόγω μη αδειοδότησης, θέλουν να γεμίσουν περισσότερο το ρόστερ, χωρίς να ξεφεύγουν από τα όρια και τον τρόπο λειτουργίας των προηγούμενων ετών. Εξάλλου υπάρχει και η κρυφή ελπίδα, μήπως μετά τα πλέι οφ διενεργήσει ελέγχους στους φακέλους των ομάδων η ΟΥΕΦΑ και αποκτήσει ο ΠΑΣ πλεονέκτημα να παίξει στην Ευρώπη. Συνεπώς θα πρέπει να γίνει η κατάλληλη προεργασία και οι μεταγραφές για να είναι ο «Άγιαξ» έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο. 

Σύμφωνα με Ιταλική ιστοσελίδα ο ΠΑΣ συνεργάζεται με τον Ιταλό σκάουτερ Λορέντζο Ντελισάντι, όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και σε χώρες της Βαλκανικής, που φέρεται να έχει κάνει πρόταση σε 18χρονο τερματοφύλακα της Σέρβικης ομάδας Νόβι Πάζαρ για να μεταγραφεί στον ΠΑΣ. Από τον ΠΑΣ λένε ότι δεν ενδιαφέρονται για τερματοφύλακα. 

Με ενδιαφέρον ο φίλαθλος κόσμος παρακολουθεί τις εξελίξεις στον ΠΑΣ, πρόθυμος και αυτός να βοηθήσει από την δική του πλευρά με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας όταν κυκλοφορήσουν τον άλλο μήνα. Με την αδειοδότηση και την καλή πορεία στο πρωτάθλημα άλλαξε σε σημαντικό  βαθμό προς το καλύτερο το κλίμα στην ομάδα. Αυτό φάνηκε και στη μεγάλη εκστρατεία που έγινε στο τελευταίο ματς μέσα στην Ξάνθη όπου ταξίδεψαν στην ακριτική πόλη πάνω από 1000 φίλοι της ομάδας. 

Το «στρατηγείο» του ΠΑΣ, σ’ αυτό το μήνα των διακοπών είναι στην Αθήνα και στα γραφεία των επιχειρήσεων του προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη, όπου γίνονται τα ραντεβού με παίκτες και μάνατζερ. Εκεί βρίσκεται και ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρης Νιαρχάκος που είναι σε ποδοσφαιρικά ζητήματα άμεσος συνεργάτης του προέδρου. Ενήμερος για κάθε κίνηση που γίνεται είναι και ο Γιάννης Πετράκης που ξεκουράζεται με την οικογένειά του στην Κρήτη. 

Στα Γιάννινα αυτές τις μέρες βρίσκονται οι ντόπιοι παίκτες. Από τους ξένους ο τελευταίος που είχε μείνει ήταν ο Άντι Λίλα που αναχώρησε για την Αλβανία καθώς με την εθνική Αλβανίας θα λάβει μέρος στο EURO 2016 που θα γίνει στα γήπεδα της Γαλλίας. Ίσως να είναι και η πρώτη φορά εν ενεργεία ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ που θα λάβει μέρος σ’ αυτή τη μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Οι Λίλα και Τζημόπουλος (με την εθνική Νέας Ζηλανδίας θα λάβει μέρος στο κύπελλο Ωκεανίας), θα κάνουν αργότερα διακοπές, οπότε δεν θα ξεκινήσουν με τους υπόλοιπους παίκτες την προετοιμασία του ΠΑΣ.

ΠΕΡΣΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ «Η.Α»


Πέρσι τέτοια μέρα (21-5-2015) στις αθλητικές στήλες του «Η.Α» κυριαρχούσαν οι ανακοινώσεις της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για ανανεώσεις συμβολαίων και παραμονή Γιάννη Πετράκη και συνεργατών. Ένα μικρό απόσπασμα από το ρεπορτάζ της ημέρας: «Όπως έγινε επίσημα γνωστό από την ΠΑΕ ο Πετράκης θα πορευτεί στη νέα σαιζόν με τους ίδιους συνεργάτες, δηλαδή με βοηθό τον Γιώργο Γεωργουλόπουλο, γυμναστή το Βασίλη Αλεξίου και εκπαιδευτή τερματοφυλάκων τον Χρήστο Τσελιόπουλο. Επίσης αργά προχτές το απόγευμα η ΠΑΕ ανακοίνωσε την επέκταση για άλλα δύο χρόνια του συμβολαίου με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό Νόε Ακόστα. Είναι ο 3ος που ανανεώνει τη συνεργασία, καθώς είχαν προηγηθεί οι Μάρκος Βελλίδης και Λόπεζ Ναδάλες. Η επόμενη ανακοίνωση θα είναι για την παραμονή και του Αλέξη Μιχαήλ, καθώς όπως έγινε γνωστό από έγκυρες πηγές απάντησε θετικά στην πρόταση του Γιώργου Χριστοβασίλη».