Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Από εδώ και πέρα ο χρόνος μετρά αντίστροφα

Ο ΠΑΣ στο τελευταίο φιλικό με τη Ντόνι Σρεμ της Σερβίας πριν φύγουν σε διακοπές οι παίκτες

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ο χρόνος φαίνεται να μετρά αντίστροφα για τον ΠΑΣ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στα Γιάννινα, από σήμερα και μέχρι τέλος της εβδομάδος θα υπάρξει η απάντηση από την ΟΥΕΦΑ για την καταγγελία της τοπικής ομάδας που είχε ζητήσει να γίνει έλεγχος στο φάκελο του Πανιωνίου.
Ο έλεγχος έγινε προ καιρού, κατά τη διάρκεια των αγώνων πλέι οφ και τώρα στα Γιάννινα περιμένουν να αξιολογήσει τα στοιχεία του ελέγχου η ΟΥΕΦΑ και να αποφασίσει για τα περαιτέρω, για το ποια ομάδα θα αγωνιστεί στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο ΠΑΣ θα έχει ελπίδες να παίξει στην Ευρώπη μόνο αν από τον έλεγχο διαπιστωθεί πρόβλημα με τον Πανιώνιο, όπως είχε γίνει το 2013 με τον ΠΑΣ που αντικαταστάθηκε από την Ξάνθη. Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σήμερα θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή της ΟΥΕΦΑ για να αποφανθεί επ’ αυτού. Αν όχι σήμερα, τις επόμενες μέρες θα έχει ξεκαθαρίσει το ζήτημα αυτό, που ειδικά στα Γιάννινα είναι το κυρίαρχο ζήτημα που απασχολεί την κοινή γνώμη, ενώ έχει πάει πίσω και τον σχεδιασμό της ομάδας, καθώς εκκρεμεί η καταγγελία και δεν ξέρει πώς να κινηθεί. Επειδή στις 20 Ιουνίου θα γίνει η κλήρωση το ζήτημα αυτό θα έχει τελειώσει τις επόμενες μέρες με την απόφαση της ΟΥΕΦΑ. 

Μέχρι να γίνουν αυτά, όλα τα θέματα του ΠΑΣ θα είναι σε στασιμότητα. Βέβαια υπάρχει η προεργασία που έγινε όλο αυτό τον καιρό, έχουν εντοπιστεί οι παίκτες που ενδιαφέρουν, υπάρχει το πλάνο δουλειάς που καθορίστηκε σε συνεργασία με τον Πετράκη, κλείστηκε το κέντρο προετοιμασίας. Απλά περιμένουν να μάθουν την τύχη της καταγγελίας που έκαναν στην ΟΥΕΦΑ για να κινηθούν αναλόγως στη συνέχεια. Γιατί αν παίξει η ομάδα στην Ευρώπη θα είναι πιο διαφορετικός ο σχεδιασμός στα μεταγραφικά, σε σχέση με τις μεταγραφές που θα γίνουν αν απορριφθεί η καταγγελία του ΠΑΣ και παίξει ο Πανιώνιος. Έτσι μόλις ξεκαθαρίσει αυτή η εκκρεμότητα, θα κινηθούν πιο δραστήρια στον ΠΑΣ για να κλείσουν συμφωνίες και να γίνουν μεταγραφές. 

Αφού περίμεναν υπομονετικά τόσο καιρό έχοντας το βλέμμα στη Ζυρίχη, θα περιμένουν λίγες μέρες ακόμα, καθώς όσο πλησιάζουμε προς την ημερομηνία κλήρωσης της πρώτης φάσης του Γιουρόπα Λιγκ,  θα ξεδιαλύνουν και από μόνα τους τα πράγματα. Από την επίσημη πλευρά του ΠΑΣ υπάρχει στάση αναμονής αλλά δεν γίνεται κανένα σχόλιο για το θέμα με την ΟΥΕΦΑ. Στις τάξεις των φιλάθλων μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, τα σχόλια, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, όπως και οι συζητήσεις στα στέκια της πόλης. Ειδικά στο διαδίκτυο υπάρχει και μεγάλη παραπληροφόρηση , αφού ο καθένας μπορεί να γράφει το μακρύ και το κοντό του.

Η ΟΥΕΦΑ ΕΚΑΝΕ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΠΟΡ FM κλιμάκιο της ΟΥΕΦΑ επιθεώρησε χτες το πρωί τις εγκαταστάσεις του γηπέδου της Νέας Σμύρνης για να διαπιστώσει αν μπορούν να γίνουν στο γήπεδο αυτό αγώνες για το κύπελλο Γιουρόπα Λιγκα στην πρώτη προκριματική φάση. Η είδηση αυτή υπήρξε και σε άλλα σάιτ αλλά όχι σε όλα τα ειδησεογραφικά. Αλλά και έτσι να είναι, δεν σημαίνει ντε και καλά ότι θα παίξει ο Πανιώνιος. Από τη στιγμή που η ΕΠΟ έστειλε το όνομα του Πανιωνίου μαζί με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ για να μπουν στις κληρώσεις, η ΟΥΕΦΑ κάνει τους ελέγχους στα γήπεδα κατά πάγια τακτική της. Και στα Γιάννινα το 2013 ήταν να έρθει κλιμάκιο για να δει το στάδιο «Ζωσιμάδες», που την τελευταία στιγμή δεν ήρθε. Ναι μεν ο έλεγχος του γηπέδου 13 μέρες πριν από την κλήρωση είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι είναι πρόκριμα ότι θα είναι αρνητική για τον ΠΑΣ η απόφαση της ΟΥΕΦΑ και θετική για τον Πανιώνιο. Και τα ρεπορτάζ στις ιστοσελίδες εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους.


ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Στην ιστοσελίδα sport-fm αναρτήθηκαν χτες το μεσημέρι τα εξής: «Από κλιμάκιο της UEFA επιθεωρείται το γήπεδο της Νέας Σμύρνης από το πρωί της Τρίτης. Οι άνθρωποι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας θέλουν να διαπιστώσουν αν το γήπεδο είναι κατάλληλο για να φιλοξενήσει αγώνες του Europa League. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Πανιωνίου, ο έλεγχος αυτός μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί όμως και τίποτα σχετικά με τη συμμετοχή της ομάδας στο Europa League, μετά και την επανεξέταση του φακέλου της από την UEFA. Η απόφαση για την υπόθεση αυτή αναμένεται στα τέλη της επόμενης εβδομάδας ή τις αρχές της μεθεπόμενης».