Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Με αεροπλάνα και....βαπόρια οι Ηπειρώτες θα κάνουν απόβαση στη Σκανδιναβία

Το Σκίεν της Νορβηγίας που έχει έδρα η Οντ Γκρένλαντ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Η ΟΥΕΦΑ ζήτησε τα πρώτα στοιχεία από τον ΠΑΣ Γιάννινα για τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν στο στάδιο «Ζωσιμάδες», για να έχει μια πρώτη εικόνα, καθώς ο «Άγιαξ της Ηπείρου» για πρώτη φορά θα παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ.
Τα στοιχεία ήδη έχουν σταλεί, αλλά μέρα με τη μέρα αναμένεται να έρθει και ειδικό κλιμάκιο από την ΟΥΕΦΑ στα Γιάννινα για την επιθεώρηση και εξέταση των εγκαταστάσεων. Εκτιμάται ότι  σ’ αυτή τη φάση ο ΠΑΣ στις 14 Ιουλίου θα φιλοξενήσει την Οντ Γκρένλαντ από τη Νορβηγία ή τη Μάριεχαμν από τη Φινλανδία στην ιστορική έδρα του. Έτσι για να το χαρεί και ο κόσμος, καθώς θα είναι το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι, που θα μείνει και στην ιστορία.

Μάλιστα στο στάδιο «Ζωσιμάδες» έγιναν επίσημα παιχνίδια των εθνικών ομάδων ανδρών και ελπίδων, που είναι πάλι υπό την αιγίδα της ΟΥΕΦΑ. Κι αν χρειαστεί να γίνουν κάποια βελτιωτικά έργα όλοι είναι σε επιφυλακή για να δώσουν τη μάχη με το χρόνο και να καλύψουν τις ανάγκες. Αν ο ΠΑΣ προχωρήσει στην επόμενη φάση που θα κριτήρια θα είναι αυστηρότερα, τότε στην περίπτωση που δεν θα παίξει στα Γιάννινα, τότε το γήπεδο του Ατρόμητου στο Περιστέρι θα είναι επικρατέστερο για να δηλώσει ως έδρα ο ΠΑΣ όπως δήλωσε και ο Γιώργος Χριστοβασίλης. Γιατί το γήπεδο είναι καλό, με τον Ατρόμητο υπάρχουν εκ παραδόσεως πολύ καλές σχέσεις και στο Περιστέρι αλλά και στις γύρω περιοχές διαμένουν πάρα πολλοί Ηπειρώτες που θα ενισχύσουν τον ΠΑΣ, καθώς είναι το ποδοσφαιρικό σύμβολο και η σημαία των Ηπειρωτών. 

Μάλιστα και εκτός έδρας στις 21 Ιουλίου που θα γίνει η ρεβάνς ο ΠΑΣ θα έχει κόσμο, είτε παίξει στη Νορβηγία με την Οντ Γκρένλαντ είτε στη Φινλανδία με τη Μάριεχαμν. Μπορεί ποιος θα είναι ο αντίπαλος και σε ποια χώρα τελικά θα ταξιδέψει να γίνει γνωστό στις 7 Ιουλίου που θα ολοκληρωθούν οι αγώνες της 1ης φάσης, αλλά ήδη από τώρα ταξιδιωτικά γραφεία των Ιωαννίνων εξετάζουν διαδρομές τόσο για Νορβηγία, όσο και για Φινλανδία, κάνοντας τις πρώτες εκτιμήσεις για το πόσο μπορεί να στοιχίζουν αυτά τα ταξίδια. Με την προοπτική εκτός από το τσάρτερ της ομάδας να ναυλωθεί και άλλο αεροπλάνο με πτήση τσάρτερ για να μεταφέρει και φιλάθλους. 

Άλλοι πάλι Γιαννιώτες θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με τον αγώνα του ΠΑΣ και μεμονωμένα ψάχνουν μέσω του διαδικτύου για πτήσεις από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη με προορισμό τη Νορβηγία ή τη Φινλανδία, ανάλογα με ποια ομάδα θα παίξει ο «Άγιαξ της Ηπείρου». Πέραν των εκδρομέων από τα Γιάννινα, αρκετοί Ηπειρώτες που είναι μετανάστες στη Σουηδία και σε άλλες Σκανδιναβικές χώρες, εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να ταξιδέψουν εκεί που θα παίξει ο ΠΑΣ, δηλώνοντας παρόντες σ’ αυτό το ιστορικό ραντεβού. Είναι πολύ πιθανό μετανάστες με καταγωγή από την Ήπειρο να υπάρχουν στη Νορβηγία και στη Φινλανδία, που θα είναι ο πρώτος προορισμός του ΠΑΣ, περιμένοντας και από εκεί βοήθειες. 

Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα, στα μεταγραφικά δεν υπήρξε ακόμα καμία εξέλιξη. Υπάρχουν πληροφορίες ότι δεν κόπηκαν εντελώς οι γέφυρες με τον Μπράνα Ίλιτς, παρά την ανακοίνωση του διαζυγίου που εξέδωσε ο ΠΑΣ, αλλά ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης σε δηλώσεις του έδωσε ένα μικρό ποσοστό 10% να συνεχιστεί η συνεργασία. Αναλυτικότερα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό super 104.3 τόνισε για το θέμα Ίλιτς: «Τυγχάνει να βρίσκεται ακόμα στην πόλη. Έχει καταλάβει ότι έχει κάνει λάθος που δεν αποδέχτηκε την πρότασή μας. Ίσως πρέπει να αφήσουμε ένα περιθώριο μέχρι την τελευταία στιγμή. Οι πιθανότητες σήμερα είναι 10%». 

Για τις μεταγραφικές συζητήσεις που γίνονται ανέφερε: «Είχαμε τρεις βασικές απώλειες και είμαστε σε επαφή με τρεις ποδοσφαιριστές. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς περίμεναν αν θα παίξουμε στην Ευρώπη. Είμαστε σε τελικό στάδιο και πριν την αναχώρηση για το Καρπενήσι τις βασικές θέσεις θα τις έχουμε καλύψει με καινούργιους. Είναι θέμα ημερών ή ωρών να φτάσουμε στις τελικές συνεννοήσεις. Μας πιέζει και ο χρόνος φέτος». 

Ο ηγέτης του ΠΑΣ ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν αλόγιστες σπατάλες και η ομάδα δεν θα ξεφύγει από τη γνωστή φιλοσοφία της: «Η ομάδα θα ακολουθήσει το ίδιο μοτίβο. Θα ενισχυθεί με αρκετούς νεαρούς, θα πάρουμε και κάποιους έμπειρους. Δεν πρέπει να παρεκκλίνουμε από τον προγραμματισμό μας, μέχρι η ομάδα να απαλλαχθεί από τα βαρίδια. Δεν πρέπει να βιαστούμε να γεμίσουμε την ομάδα με παίκτες, όπως κάναμε στο παρελθόν. Πρέπει η ομάδα να είναι οικογένεια στα αποδυτήρια και να διατηρήσει την ομοιογένεια». 

Για τις πρόσθετες αγωνιστικές υποχρεώσεις που προέκυψαν λόγω Ευρώπης δήλωσε: «Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να ενισχυθεί και με δεύτερες επιλογές το ρόστερ. Μακάρι η πορεία της Ευρώπης να κρατήσει πολύ και να κάνουμε κι άλλες προσθήκες». Στο μεταξύ πολλά ονόματα ακούγονται ως στόχοι του ΠΑΣ. Χτες ακούστηκε το όνομα του Νίκου Καλτσά που δεν είναι στα πλάνα του Στραματσόνι στον Παναθηναϊκό και για τον Μάρκο Σέποβιτς που ανήκει στον Ολυμπιακό, αλλά τον είχε δανεικό στη Μουσκρόν του Βελγίου.  Μεγάλη βαρύτητα δίνεται στην απόκτηση επιθετικών για να καλυφθούν τα κενά των Ίλιτς, Μανιά. 

Από τους παίκτες που δοκιμάζονται όπως δείχνουν τα πράγματα θα αποχωρήσει ο αμυντικός Στέβιτς και για τους Ντόλοβατς (Σέρβος), Χοτζάϊ (Αλβανός) θα αποφασίσει ο Πετράκης. Χτες η προπόνηση έγινε στο στάδιο «Ζωσιμάδες» ενώ αύριο το πρωί η αποστολή θα αναχωρήσει για το Καρπενήσι, όπου θα κάνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Το άσχημο είναι ότι δεν υπάρχουν άλλες ομάδες αυτή την εποχή που να κάνουν προετοιμασία στο Καρπενήσι και ο ΠΑΣ θα παίξει το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στις 14 Ιουλίου χωρίς να έχει κάνει κάποιο αξιόλογο φιλικό.

ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ CAS


Σύμφωνα με πληροφορίες στον Πανιώνιο σκέπτονται να προσφύγουν στο CAS για τον αποκλεισμό τους από την ΟΥΕΦΑ. Με σκοπό να ανατρέψουν την αρχική εις βάρος τους απόφαση της Delloite που έβαλε... φρένο στις ευρωπαϊκές τους βλέψεις. Στην Πλατεία περιμένουν πρώτα το σκεπτικό της απόφασης για να προσφύγουν στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, θεωρώντας ότι έχουν το δίκιο με το μέρος τους.. Από εκεί και πέρα οι εξελίξεις στην υπόθεση του Νίκου Καλτσά με τον Αστέρα Τρίπολης, άνοιξε εκ νέου την όρεξη του Πανιωνίου, που συνεχίζει να έχει στα υπόψιν του τον 26χρονο μεσοεπιθετικό του Παναθηναϊκού.