Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Ξεκίνημα ελπίδας και προοπτικής για τον θρυλικό "Άγιαξ της Ηπείρου"

Με καλές προοπτικές για το μέλλον ξεκινά η προετοιμασία του ιστορικού ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Από χτες άρχισαν να περνούν από εργομετρικά και ιατρικές εξετάσεις οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα ενώ η ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι η πρώτη προπόνηση θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 19:00 στο ΠΕΑΚΙ και θα είναι ανοιχτή στους φιλάθλους.
Σύμφωνα με όσα γράφονται σε διαδικτυακούς τόπους των φιλάθλων, θα υπάρξει σημαντική παρουσία του κόσμου στην πρώτη προπόνηση και θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα. Τα προεόρτια έγιναν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην κεντρική πλατεία, πανηγυρίζοντας για τα νέα από την ΟΥΕΦΑ όπου ο ΠΑΣ αναμένεται να πάρει και επίσημα το χρίσμα συμμετοχής του στο Γιουρόπα Λιγκ. 

Αύριο δε οι παίκτες, η τεχνική ηγεσία και οι διοικούντες θα γνωρίσουν ξεχωριστές στιγμές από την πλευρά των φιλάθλων. Θα είναι μια ξεχωριστή στιγμή και για τον Γιώργο Χριστοβασίλη, καθώς όταν είχε η ομάδα του προβλήματα με τις αδειοδοτήσεις άκουσε πολλά σχόλια σε βάρος του στα Γιάννινα. Τώρα άλλαξαν τα δεδομένα και οι χτεσινοί επικριτές είναι οι νυν χειροκροτητές του. 

Χτες που ανακοινώθηκε η κυκλοφορία των εισιτηρίων διαρκείας (η διάθεση θα γίνεται από σήμερα), διευκρινίστηκε ότι στις τιμές των εισιτηρίων συμπεριλαμβάνεται και το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για το Γιουρόπα Λιγκ σε περίπτωση που ο «Άγιαξ» πάρει το οριστικό «οκ» από την ΟΥΕΦΑ. Και αυτό αναμένεται να γίνει πιθανόν την Πέμπτη, αφού τη Δευτέρα στη Νιόν θα γίνει η κλήρωση. Όπως γράφουμε και σε άλλο σημείο, είναι δύσκολο η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία ποδοσφαίρου να μη κάνει δεκτή την εισήγηση της εταιρίας που διενήργησε τον έλεγχο στο φάκελο του Πανιωνίου, αφού η ίδια την όρισε για τον έλεγχο.  Όσο για τις τιμές των διαρκείας είναι σε κάποιες θύρες πιο ακριβές σε σχέση με πέρσι και ποικίλουν, ανάλογα με τις θύρες, τις θέσεις ενώ ειδική πρόνοια υπάρχει για άνεργους και παιδιά. 

Στα Γιάννινα βρίσκονται από χτες όλοι οι παίκτες που γύρισαν από τις διακοπές, μετά τις εξελίξεις με την ΟΥΕΦΑ. Απουσιάζουν ο Λίλα που είναι με την εθνική Αλβανίας στο Euro και ο Τζημόπουλος που επιστρέφει από τη Νέα Ζηλανδία, καθώς με την εθνική ομάδα αυτής της χώρας έλαβε μέρος στο κύπελλο εθνών Ωκεανίας, κατακτώντας μάλιστα και το τρόπαιο. Στρατευμένοι είναι οι Κοζορώνης, Καρανίκας αλλά επειδή έκαναν την βασική εκπαίδευση θα ακολουθήσουν την προετοιμασία. 

Αποχώρησαν οι Στρούνα (ελεύθερος), Ηλιάδης (πήγε Πλατανιά), Μανιάς (πήγε Βέστερλο Βελγίου). Επίσης τέλος του μήνα λήγουν τα συμβόλαια των Ίλιτς, Ιωάννου και είναι ελεύθεροι επί του παρόντος. Δεδομένου ότι δεν έγινε ακόμα κάποια μεταγραφή, παρά μόνο είχαν ανανεώσει προ καιρού τα συμβόλαιά τους οι Περιστερίδης, Σκόνδρας, οι παίκτες με τους οποίους την πρόωρη προετοιμασία του ο ΠΑΣ μετά τις εξελίξεις με την ΟΥΕΦΑ, είναι: Περιστερίδης, Πασχαλάκης, Κολιοφούκας, Μπέριος, Γαρουφαλιάς, Μιχαήλ, Ναδάλες, Καρανίκας, Μαυροπάνος, Σκόνδρας, Ακόστα, Τσουκαλάς, Κοζορώνης, Κούτρης, Νικολιάς, Μασούρας, Γιάκος, Φερφελής. Σ’ αυτούς θα προστεθούν αργότερα και οι Λίλα, Τζημόπουλος. Ο Φερφελής ίσως κάνει στην αρχή ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης, καθώς στις 14 Μαΐου έκανε αρθροσκόπηση καθώς είχε πάθει ρήξη έξω μηνίσκου. 

Χτες έγινε μια μικρή τροποποίηση του προγράμματος. Ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί το ερχόμενο Σάββατο 18 Ιουνίου να αναχωρήσει η αποστολή για το Καρπενήσι όπου θα κάνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας, τελικά η αναχώρηση θα γίνει την Παρασκευή 24 Ιουνίου και θα επιστρέψει στα Γιάννινα την Τρίτη 5 Ιουλίου. Μέχρι να υπάρξει αναχώρηση για το Καρπενήσι, η ομάδα θα γυμνάζεται στα Γιάννινα και στο προπονητικό κέντρο του ΠΕΑΚΙ. Επί του παρόντος βοηθά και ο καιρός που είναι δροσιστικός και δεν έπιασαν ακόμα οι ζέστες στα Γιάννινα. 

Ο Γιάννης Πετράκης και οι συνεργάτες του Γιώργος Γεωργουλόπουλος, Βασίλης Αλεξίου, Χρήστος Τσελιόπουλος καταστρώνουν τα πλάνα τους ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη στις 14 Ιουλίου, αν κληθεί τελικά να αγωνιστεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Με τους επαγγελματίες θα κάνουν προπονήσεις και δύο παίκτες από την ομάδα νέων Κ-20, οι Ζιώγας και Κόκκας. Στα μεταγραφικά δεν υπήρξαν εξελίξεις. 

Από κύκλους λέγεται ότι όλα πάνε καλά και σε λίγο θα υπάρξουν μαζεμένες ανακοινώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χριστοβασίλης έδωσε εντολή να γίνουν 5 πολύ σημαντικές μεταγραφές από το πάνω ράφι με έμπειρους παίκτες που θα βαδίσουν άμεσα την ομάδα. Παράλληλα να υπάρξει σημαντική ενίσχυση στο ρόστερ ώστε να αντέξει η ομάδα στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις (αν τελικά δεν αλλάξει κάτι με την ΟΥΕΦΑ) και στο πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα. 

Το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος ήταν στα γραφεία της ομάδας με τον στενό συνεργάτη του Δημήτρη Νιαρχάκο ασχολούμενος με τα μεταγραφικά. Οπότε περιμένει και ο κόσμος υπομονετικά να δει ποια θα είναι τα νέα πρόσωπα που θα έχει στη νέα σαιζόν ο ΠΑΣ Γιάννινα. Όσον αφορά το γήπεδο για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, αν δοθεί το χρίσμα από την ΟΥΕΦΑ, από την ΠΑΕ λέγεται ότι γι’ αυτή τη φάση το στάδιο «Ζωσιμάδες» με κάποια έργα πληροί όλες τις προϋποθέσεις και δεν θα χρειαστεί ο ΠΑΣ να παίξει κάπου αλλού.