Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Άπνοια στον ΠΑΣ μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση

Για να δούμε τι θα κάνει η ΟΥΕΦΑ για την καταγγελία του ΠΑΣ Γιάννινα. Θα αλλάξει κάτι ή όχι;

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Άπνοια επικρατεί στον ΠΑΣ Γιάννινα σε όλους τους τομείς και κυρίως στο μεταγραφικό που είναι και στην επικαιρότητα αυτή την εποχή. Μέχρι να ξεκαθαρίσει απόλυτα το τοπίο σε σχέση με την καταγγελία που έκανε ο ΠΑΣ στην ΟΥΕΦΑ για τις αδειοδοτήσεις δεν φαίνεται να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις.
Ο φίλαθλος κόσμος περιμένει, αγωνιά για το θέμα με την ΟΥΕΦΑ που μοιάζει με μαρτύριο της σταγόνας, καθώς τον τελευταίο ενάμιση μήνα, μετά τους πανηγυρισμούς για τη νίκη στην Ξάνθη, περιμένει να μάθει τι θα γίνει, χωρίς καμία ανταπόκριση.

Όταν υπάρχει τέτοια σύγχυση είναι λογικό να οργιάζουν οι φήμες και τα σενάρια μέσω κυρίως του διαδικτύου και των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να ξέρει κανείς τι θα γίνει. Όλα λοιπόν στον ΠΑΣ είναι σε στάση αναμονής. Ούτε κανείς μπορεί να πει με βεβαιότητα αν θα έχει ή όχι κάποια τύχη η καταγγελία που έκανε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στην ΟΥΕΦΑ, ούτε αν υπάρξει απάντηση επ’ αυτής και πότε. 

Χτες στον «Η.Α» αναλύσαμε διεξοδικά ποια διαδικασία ακολουθείται. Πιστεύεται ότι τις επόμενες μέρες θα κλείσει το θέμα αυτό, είτε θετικά, είτε αρνητικά για τον ΠΑΣ, γιατί στις 20 Ιουνίου θα γίνει η κλήρωση στη Ζυρίχη οπότε από πολύ πριν θα υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα, για να ξέρει και η ομάδα πως θα κινηθεί για τον σχεδιασμό της ενόψει της νέας σαιζόν. Και ο κόσμος να έχει μια υπεύθυνη ενημέρωση επί όλων αυτών των ζητημάτων και να μη πέφτει θύμα παραπληροφόρησης και διαφόρων σεναρίων στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Πολύ πριν γίνει η κλήρωση θα ξέρουν τόσο η ΕΠΟ όσο και οι ομάδες ποιες θα είναι στην κληρωτίδα για να στείλουν αντιπροσώπους, όπως έχουν δικαίωμα. 

Επί του παρόντος, από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάτι άλλο, ο Πανιώνιος είναι η ομάδα που έχει το εισιτήριο για να παίξει τον άλλο μήνα στο Γιουρόπα Λιγκ. Μαζί ασφαλώς με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Αν η ΟΥΕΦΑ τον αποκλείσει θα το γνωστοποιήσει άμεσα στην ΕΠΟ, έχοντας ο Πανιώνιος δικαίωμα να προσφύγει στο CAS, αλλά χωρίς να αναστέλλεται ο αποκλεισμός του. 

Ότι είναι να γίνει, θα γίνει γνωστό σύντομα. Ίσως και μέχρι τα μέσα της εβδομάδας που έρχεται. Κακώς είχε δοθεί η εντύπωση ότι με το τέλος των αγώνων πλέι οφ θα έβγαζε ανακοίνωση η ΟΥΕΦΑ. Είχε υποβάλει σχετικό αίτημα η σούπερ λίγκα, αν προτίθεται να κάνει κάτι η ΟΥΕΦΑ μετά την καταγγελία του ΠΑΣ, να το κάνει μετά το τέλος των πλέι οφ για να μη διαταραχτεί η τέλεση των αγώνων. Τα πλέι οφ τελείωσαν, ο Πανιώνιος με τα τωρινά δεδομένα έχει το ευρωπαϊκό εισιτήριο και αναμένουμε τις επόμενες μέρες, μήπως αλλάξει κάτι. 

Για τα μεταγραφικά είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που πήγαν αρκετά πίσω οι ανακοινώσεις. Άλλες χρονιές οι κινήσεις γίνονταν πιο γρήγορα. Ωστόσο δεν υπάρχουν ανησυχίες από τους φιλάθλους, έχοντας εμπιστοσύνη στη διοίκηση και στον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη, που απέδειξαν στα προηγούμενα χρόνια ότι έχουν τον τρόπο να κάνουν καλές επιλογές με αξιόλογους και χρήσιμους παίκτες. Πόσο μάλλον τώρα που η ομάδα έχει αδειοδότηση και είναι απαλλαγμένη από τη μέγγενη των μεταγραφικών περιορισμών που είχε τα προηγούμενα χρόνια. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι συμφωνημένες κάποιες μεταγραφές και ίσως μέχρι τέλος της άλλης εβδομάδας να υπάρξουν ανακοινώσεις. Μέχρι πρότινος έψαχνε κυρίως παίκτες για τα άκρα της άμυνας, ειδικά για τη θέση του Στρούνα και παίκτες για την περιφέρεια, όπως και έναν κεντρικό χαφ. Αλλά τώρα που δεν φαίνεται να ανανεώσουν τα συμβόλαια οι Μανιάς και Ίλιτς, αναγκαστικά θα στραφούν για απόκτηση και επιθετικών παικτών. 

Για τον Ίλιτς φημολογείται ότι εκτός από την Κέρκυρα υπάρχει ενδιαφέρον και στην Κύπρο από την Ομόνοια στην οποία τεχνικός διευθυντής είναι ο Νίκος Νταμπίζας. Ο Αντώνης Ηλιάδης κλείνει στον Πλατανιά. Τέλος ο Λίλα συμπεριλήφθηκε στην τελική αποστολή της εθνικής Αλβανίας για το EURO 2016 και θα τον δούμε στα γήπεδα της Γαλλίας στην κορυφαία διοργάνωση που ξεκινά 10 Ιουνίου.