Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Πιστεύουν στην πρόκριση χωρίς να παραβλέπουν τις δυσκολίες

Η μοναδική άτυχη στιγμή με το γκολ που σημείωσε ο αμυντικός Λούκασεν της Άλκμααρ δίνοντας τη νίκη στους Ολλανδούς

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με ψυχραιμία και σοβαρότητα αντιμετωπίζουν στον ΠΑΣ την κατάσταση που επικρατεί μετά το ματς με την Άλκμααρ, όπου το σκορ της ήττας με 1-0 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για το ματς της Πέμπτης που θα γίνει στο γήπεδο του Περιστερίου.
Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» μπορεί να έχασε με 1-0, αλλά αυτό που ικανοποίησε όλους και κυρίως τον κόσμο του, είναι η καλή εμφάνιση, η καλή παρουσία, η εικόνα μιας δουλεμένης που στάθηκε ισάξια μπροστά από τον αντίπαλό της, παραβλέποντας όχι μόνο τον παράγοντα έδρα αλλά και τις διαφορετικές προδιαγραφές που υπάρχουν μεταξύ των δύο ομάδων.

Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι ο ΠΑΣ δεν μπορεί να παίξει στην έδρα του γιατί το στάδιο της πόλης δεν έχει τις προδιαγραφές που θέλει η ΟΥΕΦΑ ενώ η Άλκμααρ έχει ιδιόκτητο γήπεδο στολίδι 17.000 θέσεων, αν ληφθεί επίσης υπόψη ότι η Άλκμααρ κάθε χρόνο φτάνει είτε στους ομίλους, είτε στα προημιτελικά, είτε παλιότερα σε τελικό, ενώ ο ΠΑΣ παίζει για πρώτη φορά της ιστορίας του σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, αν επίσης ληφθεί υπόψη ότι η Άλκμααρ πούλησε φέτος παίκτη έναντι του ποσού των 22 εκατομμυρίων (Βίνσεντ Γιάνσεν στην Τόττεναμ) ενώ ο ΠΑΣ μέχρι πέρσι δεν είχε αδειοδότηση πουλώντας τους καλύτερους παίκτες για να επιζήσει, φαίνεται η μεγάλη διαφορά των ομάδων ως προς τα οικονομικά μεγέθη και την ευρωπαϊκή οντότητά τους. Από όποια σκοπιά και αν το δει κάποιος, η Άλκμααρ είναι σε άλλα επίπεδα σε σχέση με τον ΠΑΣ, εκτός από το αγωνιστικό. 

Ο Ευριπίδης Γιάκος με τον αρχηγό της Άλκμααρ Ρον Φλάαρ


Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» αντιμετώπισε τον αντίπαλό του ως ίσος προς ίσον, χωρίς να φανεί η διαφορά που υπάρχει στα επίπεδα που αναφέραμε πριν. Και αν δεν υπήρχε η άτυχη φάση στο 37΄με το κόρνερ όπου ο αμυντικός Λούκασεν ξετρύπωσε ανάμεσα από τόσα κορμιά και πόδια για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, μπορούσε να φύγει από το AFAS stadion και με θετικό αποτέλεσμα. Μέσα στο γήπεδο σε ότι έχει σχέση με την εικόνα των ομάδων και την εμφάνιση που έκαναν, μόνο οι φανέλες ξεχώριζαν τις ομάδες μεταξύ τους. 

Η Άλκμααρ θα έρθει την Τετάρτη στην Αθήνα έχοντας στις αποσκευές το προβάδισμα της νίκης με 1-0, αλλά ο ΠΑΣ δεν είπε ακόμα τον τελευταίο λόγο. Καίτοι δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα το ρόστερ του αφού από τις φετινές μεταγραφές δεν είναι κανένας βασικός και παίζουν παίκτες από την περυσινή ομάδα, είναι αποφασισμένος να τα δώσει όλα για όλα την ερχόμενη Πέμπτη στο Περιστέρι για να κάνει τη μεγάλη ανατροπή όλων αυτών των δεδομένων. Και αν το πετύχει, θα έχει καταγράψει στην ιστορία του την πιο λαμπρή βραδιά των αγώνων του. 

Επί του παρόντος οι Γιαννιώτες μένουν στην καλή εμφάνιση στο γήπεδο της Άλκμααρ, βλέποντας αυτές τις μέρες τι μπορούν να κάνουν και πως θα ετοιμαστούν καλύτερα για τη ρεβάνς της Πέμπτης. Ο Γιάννης Πετράκης ζήτησε απ’ όλους ηρεμία, σοβαρότητα, χαμηλούς τόνους γιατί υπάρχει ακόμα ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και μεγάλη αγωνιστική επαγρύπνηση. 

Αυτό είναι το σκεπτικό που διέπει όλους μέσα στην ομάδα. Σοβαρότητα, χαμηλούς τόνους και πολύ δουλειά για να έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Στην Άλκμααρ εξακολουθεί να υπάρχει ο ίδιος σεβασμός ως μια σπουδαία ομάδα με διακρίσεις στην Ολλανδία και στην Ευρώπη και ως ομάδα που παίζει καλά και εκτός έδρας. Ο σεβασμός δεν σημαίνει και φόβο, γιατί και ο «Άγιαξ της Ηπείρου» απέδειξε στα τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια που έδωσε ότι είναι ικανός για όλα. Για τον λόγο αυτό και το ματς της Πέμπτης στο γήπεδο του Περιστερίου αποκτά ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς το 1-0 είναι σκορ ανοιχτό, αρκεί ο ΠΑΣ να βρεθεί σε καλή μέρα και να διαφυλάξει την εστία του.