Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Πολλά μπράβο έδωσε στους παίκτες ο Γιάννης Πετράκης

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα στο Καρπενήσι


Με δύο προπονήσεις, πρωί – απόγευμα, συνεχίστηκε και χθες στο Καρπενήσι η προετοιμασία του ΠΑΣ. Το πρωί το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις ταχυδύναμης και αρκετό τρέξιμο με σπριντ σε κοντινές αποστάσεις. Μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες ήταν και οι τερματοφύλακες για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης.
Το απόγευμα έγινε δίτερμα σε μικρούς και ανοιχτούς χώρους όπου οι παίκτες κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες, κάνοντας τον Γιάννη Πετράκη να δείχνει ικανοποιημένος και να μοιράζει πολλά μπράβο σε κάθε καλή προσπάθεια. Ατομικό πρόγραμμα για ένα μεγάλο διάστημα του προγράμματος έκανε ο Χρήστος Δώνης, προκειμένου να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση.

Οι τερματοφύλακες έκαναν ξεχωριστή προπόνηση με τον εκπαιδευτή Χρήστο Τσελιόπουλο στις μακρινές σέντρες και με άλλες ειδικές ασκήσεις. Γενικά η μέρα χθες βγήκε καλά για τον ΠΑΣ κάτι που δεν έκρυψε ο Κρητικός τεχνικός που με τη λήξη της προπόνησης το απόγευμα εξέφρασε την ικανοποίησή του στους παίκτες. Ειδικό βάρος έπεσε και χθες στην τακτική, καθώς ο ΠΑΣ την Παρασκευή θα δηλώσει στην ΟΥΕΦΑ τους 23 παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του για τα 2 παιχνίδια της 2ης φάσης του Γιουρόπα Λιγκ. Οπότε το βάρος αυτών των υποχρεώσεων θα σηκώσουν οι νυν παίκτες, έστω και αν γίνουν προσθήκες μέχρι τότε και προλάβουν να δηλώσουν και τις μεταγραφές. Το πόσο θα μπορέσουν να βοηθήσουν οι παίκτες που θα αποκτηθούν θα εξαρτηθεί από ποια χώρα προέρχονται και από πότε έχουν να αγωνιστούν. 

Στον ΠΑΣ δεν χάνουν το θάρρος τους και πιστεύουν ότι και έτσι να μείνει η ομάδα μπορεί να παλέψει για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Καθώς ολοκληρώνεται το βασικό στάδιο προετοιμασίας στο Καρπενήσι, οι παίκτες θα περάσουν από νέο ιατρικό έλεγχο. Για το λόγο αυτό έφτασε χθες στην Ευρυτανία και ο γιατρός της ομάδας Σταύρος Ριστάνης. Το σαββατοκύριακο περίμεναν και τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη στο Καρπενήσι, όπως κάνει κάθε φορά, αλλά άλλαξε το πρόγραμμα, καθώς τη Δευτέρα η ομάδα θα περάσει από την Αθήνα προκειμένου να πάει στην Κύπρο για το φιλικό με τον ΑΠΟΕΛ. Έτσι ο ηγέτης της ομάδας θα έχει την  ευκαιρία να τα πει από κοντά με τους παίκτες και τον Γιάννη Πετράκη. 

Σήμερα θα γίνουν κανονικά δύο προπονήσεις πρωί – απόγευμα. Αύριο το πρωί θα γίνει η τελευταία προπόνηση και στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για Αθήνα, αφού το απόγευμα θα «πετάξει» για Λευκωσία. 

Στα μεταγραφικά ο γρίφος για το που στοχεύει η ΠΑΕ και γιατί υπάρχει αυτή η κωλυσιεργία στην απόκτηση παικτών, εξακολουθεί να υπάρχει. Μπορεί να γράφονται ασύστολα ονόματα, αλλά ακόμα δεν έκλεισαν συμφωνίες. Από την ΠΑΕ λένε ότι δεν χρειάζεται βιασύνη και οι μεταγραφές που θα γίνουν πρέπει να πιάσουν τόπο. Με την επιστροφή στα Γιάννινα θα υπάρξουν και δοκιμές νέων ταλαντούχων παικτών, ενώ αναζητείται και προπονητής για την ομάδα νέων Κ-17, αφού ο μέχρι πρότινος προπονητής Λάζαρος Σέμος ανέλαβε τεχνικός διευθυντής στην ΠΑΕ Ηρακλής.