Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Το μεταγραφικό "πάρε-δώσε" της Άλκμααρ και η παράδοση στο Γιουρόπα

Η Άλκμααρ πούλησε παίκτη με 22 εκατ και πήρε άλλους δύο με 3 εκατομ.

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Η Άλκμααρ συγκαταλέγεται μέσα στις 4 καλύτερες ομάδες της Ολλανδίας με Άγιαξ, Φέγενορντ και Αϊντχόβεν. Έχει και μια προϊστορία στο θεσμό του Γιουρόπα, όπου πέρσι έφτασε στους ομίλους αλλά δεν προχώρησε στα προημιτελικά.
Αναλυτικά τα τελευταία χρόνια η παρουσία της στο Γιουρόπα είναι: Τη σεζόν 2010-11 έφτασε μέχρι τους ομίλους, τη σεζόν 2011-12 προχώρησε και αποκλείστηκε στα προημιτελικά, τη σεζόν 2012-13 έφτασε μέχρι τα πλέι οφ αλλά δεν πέρασε στους ομίλους, τη σεζόν 2013-14 έφτασε πάλι στα προημιτελικά του Γιουρόπα, τη σεζόν 2015-16 έφτασε μέχρι τους ομόλους. Βλέπουμε ότι η Ολλανδική ομάδα έχει μια σημαντική παρουσία στον θεσμό αυτό.
Φέτος το καλοκαίρι πούλησε στην Τότεναμ τον καλύτερο παίκτη που είχε, τον 22χρονο επιθετικό Βίνσεντ Γιάνσεν έναντι του ποσού των 22.100.000 ευρώ. Επίσης αποχώρησαν ως ελεύθεροι οι Στιν Σπίρινγκς (πήγε στη Σπάρτα Ρότερνταμ), Τομ Χάγιε (πήγε στη Βίλεμ), Σέλσο Ορτίθ (πήγε στη Μοντερέϊ). Η Άλκμααρ έκανε 4 μεταγραφές οι δύο με υψηλό κασέ. 

Συγκεκριμένα απέκτησε τον 22χρονο επιθετικό Φρεντ Φράιντεϊ έναντι του ποσού των 1.500.000 ευρώ από τη Νορβηγική Λίλεστρομ. Τόσο στοίχισε (1,5 εκατομ. ευρώ) και ο 23χρονος επιθετικός Βουτ Βέγκχορστ που αποκτήθηκε από τη Χέρακλες. Έγιναν και άλλες δύο μεταγραφές, του μέσου Ρενς Φαν Έιντεν από τη Ναϊμέγκεν και του 24χρονου Ματς Σέουντγενς από την Μπρέντα. Βλέπουμε ότι ο προπονητής Γιον φαν ντεν Μπρομ (πρώην τεχνικός της Άντερλεχτ) έδωσε μεγάλη βαρύτητα στο κέντρο και στην επίθεση. Μάλιστα για τους δύο επιθετικούς δαπάνησε 3 εκατομμύρια για να καλύψει το κενό του Βίνσεντ Γιάνσεν που δόθηκε με μεταγραφή στην Τότεναμ.