Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Ο ιστορικός "Άγιαξ της Ηπείρου" σφραγίζει σήμερα την πρόκριση

Η σέλφι του Γαρουφαλιά στον πρωινό καφέ στο Σκίεμ δείχνει και την αισιοδοξία στα πρόσωπα των παικτών. Διακρίνονται από αριστερά Καρανίκας, Κούτρης, Κοζορώνης, Σκόνδρας, Πασχαλάκης, Μπέριος, Τζημόπουλος.

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Η καρδιά της Ηπείρου χτυπά σήμερα στο Σκίεν της Νορβηγίας καθώς στις 20.00 ο ΠΑΣ θα παίξει με την Οντ στο επαναληπτικό παιχνίδι για τη 2η φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Πιθανόν το ματς να μη έχει τηλεοπτική μετάδοση αφού δεν καρποφόρησαν οι προσπάθειες που έκανε η NOVA για να έχει εικόνα από τη Νορβηγία. Άγνωστο αν αλλάξει κάτι τηλεοπτικά την τελευταία στιγμή. (σημείωση gianninasports τελικά το θέμα λύθηκε και θα υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση)
Για τα Γιάννινα θα υπάρχει ζωντανή ραδιοφωνική μετάδοση από τον Super fm 104.3 σε περιγραφή των απεσταλμένων του σταθμού Γιάννη Γιαννάκη και Βασίλη Ασημακόπουλου, ενώ θα ακολουθήσει και ρεπορτάζ από τα αποδυτήρια με δηλώσεις των πρωταγωνιστών. 

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» κέρδισε 3-0 το πρώτο ματς στους «Ζωσιμάδες και θέλει σήμερα με θετικό αποτέλεσμα να σφραγίσει την πρόκριση, για να ασχοληθεί από αύριο με την Άλκμααρ που είναι ο επόμενος αντίπαλος για την 3η φάση. Στα παιχνίδια αυτά μετρούν τα αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια και δεύτερο κριτήριο είναι τα γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια. Ο ΠΑΣ κέρδισε 3-0 στα Γιάννινα και για να αποκλειστεί πρέπει να χάσει με 4-0. Με ήττα 3-0 το ματς πηγαίνει στην παράταση και στα πέναλτι. Όταν είναι ίδιος ο αριθμός των γκολ, τότε μετρούν διπλά τα εκτός έδρας γκολ. Αν υποτεθεί ότι κερδίσει με σκορ 4-1 η Οντ τότε περνά ο ΠΑΣ γιατί μετρά διπλό το δικό του εκτός έδρας γκολ. 

Αυτά ως παραδείγματα ακραίων σεναρίων για να κατανοήσουμε καλύτερα το πώς γίνεται η πρόκριση και η διαβάθμιση των αγώνων. Ο ΠΑΣ έχει όλες τις περγαμηνές και προϋποθέσεις να «πατήσει» τους Νορβηγούς και να πάρει άνετα την πρόκριση. Τον συνοδεύουν οι ευχές χιλιάδων Ηπειρωτών φιλάθλων, ενώ στις εξέδρες του σταδίου «Skagerak Arena» θα βρεθούν περίπου 400 φίλοι της γιαννιώτικης ομάδας που ταξίδεψαν από Γιάννινα, Γερμανία, Σουηδία και άλλες χώρες. 

Οι BLUE VAYEROS στο ταξίδι για το Σκίεν της Νορβηγίας


Αυτό που έγινε τις τελευταίες μέρες με τους φιλάθλους του ΠΑΣ είναι συγκλονιστικό. Κατά ομάδες ταξίδεψαν για Όσλο και μετά για Σκίεν με πτήσεις που είχαν ανταπόκριση από άλλες χώρες όπως Τουρκία (Κωνσταντινούπολη), Ουκρανία, Πολωνία, Σουηδία για να φτάσουν στον τελικό προορισμό. Μη χάνοντας σε κάθε αεροδρόμιο την ευκαιρία να ανοίγουν πανό με το σήμα του ΠΑΣ και να βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες. 

Χθες αρκετοί φίλοι της ομάδας έκαναν την εμφάνισή τους κατά ομάδες στο Όσλο και στη συνέχεια στην πόλη Σκίεν που απέχει 170 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Νορβηγίας. Το σύνθημα που κυριαρχεί είναι: «ΠΑΣ γερά στους Ζωσιμάδες θα παίξουμε για ακόμα μια φορά». Αποδείχθηκε και τώρα, ότι ο κόσμος είναι αυτός που κάνει τον ΠΑΣ Γιάννινα να ξεχωρίζει από τις άλλες ομάδες, να έχει μια δική του ταυτότητα, να είναι μια ιστορική ομάδα με βαριά φανέλα. 

Όπως τονίσαμε και χθες, σε καθημερινή μέρα, σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, να ταξιδεύουν από τα Γιάννινα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες πάνω από 400 φίλαθλοι σε τόσο μακρινή απόσταση που ακόμα και τα ταξιδιωτικά γραφεία είχαν δυσκολίες να οργανώσουν εκδρομές είναι κάτι το πολύ σημαντικό. 

Χωρίς υπερβολή, αυτές τις θυσίες μόνο οι οπαδοί του ΠΑΣ θα μπορούσαν να κάνουν. Μάλιστα στο Σκίεν ανακάλυψαν και οικογένειες Ελλήνων που ζουν εκεί, που δήλωσαν ότι θα είναι σήμερα στο γήπεδο για να βοηθήσουν τον ΠΑΣ. Η εξέδρα των φιλοξενουμένων είναι στη θύρα DOMINO’S και εκεί θα καθίσουν οι Ηπειρώτες εκδρομείς σε πέταλο πίσω από τη μία εστία. 

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον υπεύθυνο των εισιτηρίων της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα Ανδρέα Πότση, το εκδοτήριο έξω από τη θύρα θα λειτουργεί από τις 17.00 και μπορούν να αγοράζουν εισιτήρια με ευρώ ή με πιστωτική κάρτα χωρίς να χρειαστεί να έχουν συνάλλαγμα με κορώνες Νορβηγίας. Η τιμή για τη θύρα του ΠΑΣ είναι 15 ευρώ. Ο κόσμος αναμένεται και σήμερα στο «Skagerak Arena» να είναι συγκλονιστικός δίνοντας θάρρος και δύναμη στους παίκτες του Γιάννη Πετράκη να σφραγίσουν την πρόκριση, τα θεμέλια της οποίας έβαλαν στο στάδιο «Ζωσιμάδες» πριν από μία εβδομάδα. 

Τους ετοιμάζει παγίδες πάλι ο Πετράκης

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι χθες ο ΠΑΣ προπονήθηκε για 2η μέρα στο γήπεδο της Οντ με τον Πετράκη να κάνει δίτερμα περισσότερο για να συνηθίσουν οι παίκτες στον πλαστικό τάπητα που έχει το γήπεδο των γηπεδούχων. Αυτό είναι ένα σημείο που πρέπει να προσέξουν οι Γιαννιώτες γιατί δεν είναι μαθημένοι σε τέτοιες συνθήκες αγωνιστικού χώρου. Κατά τα άλλα ο ΠΑΣ είναι αποφασισμένος να φάει σίδερα ώστε να διατηρήσει τα κεκτημένα και να πάρει την πρόκριση. 

Όσο δυνατά και αν παίξουν οι γηπεδούχοι που είναι σε καλή φυσική κατάσταση αφού έδωσαν 16 παιχνίδια για το πρωτάθλημα Νορβηγίας, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έχει τις δικές του αντιστάσεις για να αντέξει στα δύσκολα αλλά και να βάλει ο ίδιος δύσκολα στους γηπεδούχους με την έξυπνη τακτική που θα καταστρώσει ο Πετράκης. Υποχρεωτικά οι της Οντ θα ανοιχθούν γιατί λένε ότι πάνε για να κάνουν ανατροπή της βαριάς ήττας με 3-0 στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Εκεί θα προτάξει ο ΠΑΣ τα δικά του σχέδια, αφενός μεν να τους κρατήσει μακριά από την εστία του Πασχαλάκη και αφετέρου να τους αιφνιδιάσει με το χτύπημα της κόμπρας, πετυχαίνοντας ένα γρήγορο γκολ που θα κόψει εντελώς τα πόδια των παικτών του Νταγκ Φάγκερμο. 

Αυτοσυγκέντρωση, αγωνιστική πειθαρχία και υπομονή ζήτησε από τους παίκτες του ο Πετράκης και όλα θα πάνε καλά όπως χαρακτηριστικά τους είπε. Όπως τόνισε προχθές και στις δηλώσεις του, πρώτιστο μέλημα είναι να διατηρηθεί η διαφορά με το 3-0 και παράλληλα να αναζητηθούν οι ευκαιρίες για γκολ που θα βγάλει εκτός τροχιάς τους γηπεδούχους. 

Χθες το πρωί ο κόουτς έδωσε χρόνο ελεύθερο για όλους για να κάνουν βόλτα στο Σκίεν και να χαλαρώσουν. Το ξενοδοχείο που διαμένει ο ΠΑΣ είναι στο κέντρο της πόλης και κοντά στη θάλασσα, όπου κοντά είναι και η αγορά. Έτσι οι παίκτες δεν έχασαν την ευκαιρία να κάνουν τις πρωινές τους βόλτες στο Σκίεν έχοντας μάλιστα καλή υποδοχή από τους κατοίκους της πόλης.


Με την ίδια συνταγή ο ιστορικός ΠΑΣ

Στα Γιάννινα έμειναν ο τραυματίας Περιστερίδης και οι νεαροί Μασούρας, Μαυροπάνος, Ντόλοβατς. Οι υπόλοιποι 19 παίκτες που δηλώθηκαν στη λίστα της ΟΥΕΦΑ είναι στην αποστολή. Είναι πιθανόν ο Πετράκης να χρησιμοποιήσει το ίδιο σχήμα και ενδεκάδα που είχε και στα Γιάννινα, με ειδικούς ρόλους και εντολές σε κάποιους παίκτες, ανάλογα με το πώς θα αγωνισθούν και οι γηπεδούχοι. Έτσι ο «Άγιαξ» αναμένεται να ξεκινήσει τον αγώνα με τερματοφύλακα τον Πασχαλάκη, στην άμυνα τους Μπέριο, Τζημόπουλο, Μιχαήλ, αμυντικά χαφ τους Λίλα, Κοζορώνη, κεντρικό χαφ τον Ακόστα, από δεξιά ως μπακ – χαφ τον Καρανίκα και αριστερά με τον ίδιο ρόλο τον Ναδάλες και στην επίθεση τους Φερφελή, Γιάκο. Στην αποστολή είναι και οι Σκόνδρας, Κούτρης, Γαρουφαλιάς, Κολιοφούκας, Δώνης, Κόντε, Ναμπουλού, Νικολιά.

Επιθετικά θα παίξει η Οντ

Οι Νορβηγοί μετά τη συντριβή με σκορ 3-0 στα Γιάννινα είναι λογικό να παίξουν επιθετικά και ότι ήθελε προκύψει. Με 4-3-3 αγωνίστηκαν στους «Ζωσιμάδες», πόσο μάλλον τώρα που έχουν το ντεζαβαντάζ της διαφοράς 3 τερμάτων. Ο προπονητής Νταγκ Φάγκερμο από την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο ματς των Ιωαννίνων δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος και για το λόγο ατό στο ματς πρωταθλήματος που ακολούθησε με την Μπόντο Γκλιμτ (ήττα της Οντ εκτός έδρας με 2-1) άλλαξε όλους τους παίκτες που είναι στον άξονα, όπως τους Έρικσεν, Νίλσεν και Γιόχανσεν. Έτσι για τις θέσεις αυτές υπάρχει ένα ερωτηματικό για τον σημερινό αγώνα κόντρα στον ΠΑΣ. 

Η Οντ αναμένεται να ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Ρόσμπαχ, δεξιό αμυντικό τον Ρουντ, αριστερό τον Γκρόγκαρντ, στο κέντρο της άμυνας Έρικσεν ή Μπέργκε, Χάγκεν, στο κέντρο επιτελικό χαφ τον Νίλσεν ή Γένσεν, από δεξιά τον Μπεργκ, αριστερά τον Νορντγκβέλε. Στην επίθεση προωθημένο κυνηγό τον Γιόχανσεν ή Οσσεάν, δεξιά τον Χάλβορσεν, αριστερά τον Μπέντλει. Στην αποστολή είναι και οι Ζεκνινί, Μάιχρα, Γκασί, Χάουγκεν.

Διαιτητής ο Πολωνός Μούζιαλ


Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο Πολωνός ρέφερι Τόμας Μούζιαλ. Βοηθοί του θα είναι οι Ρλάντοσλαβ Σιέκα, Σεμπάστιαν Μούτσα και τέταρτος ο Πάβελ Ρακόφσκι, όλοι τους από την Πολωνία.