Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Δοκιμές παικτών και ταξίδι στη Γερμανία με μεταγραφικά σενάρια

Στο όνομα του Νίκου Καρανίκα πλέχτηκαν τα μεταγραφικά σενάρια με αφορμή το φιλικό με τη Χοφενχάιμ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μπορεί οι κινήσεις που έκανε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα μέχρι τώρα σε μεταγραφικούς στόχους να μη απέφεραν τα ανάλογα αποτελέσματα, αλλά παράλληλα ως εναλλακτική λύση γίνονται και δοκιμές παικτών που προτάθηκαν στην ομάδα.
Από χθες ξεκίνησε προπονήσεις και ένας 20χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός που ήρθε στα Γιάννινα με πολύ καλές συστάσεις, σε σημείο που να θεωρείται καλή περίπτωση, ενώ από προχθές συνεχίζει να προπονείται 21χρονος Αλβανός μεσοεπιθετικός, κάτι που αναφέραμε και στο χθεσινό ρεπορτάζ. Αν προκύψει και κάποια άλλη πρόταση παίκτη, θα τον περάσουν και αυτόν από δοκιμαστικά τεστ στις προπονήσεις. Για όλους αυτούς θα αποφασίσει ο Γιάννης Πετράκης αν πρέπει να αποκτηθούν ή όχι.

Πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα προχωρήσουν με κλειστά μάτια και βάση των συστάσεων που δίνουν τα γραφεία διαμεσολάβησης (μάνατζερ) σε απόκτηση παικτών που προτείνονται, αν πρώτα δεν τους δοκιμάσει το τεχνικό επιτελείο της ομάδας με τον κόουτς να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο για την περαιτέρω εξέλιξη των δοκιμών. 

Οι δοκιμές ασφαλώς δεν είναι σε βάρος του προγράμματος προετοιμασίας που μπαίνει στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (Δευτέρα 22 Αυγούστου ώρα 21.30). Η πρόβα τζενεράλε θα γίνει αύριο το μεσημέρι στη Γερμανία, όπου ο ΠΑΣ στις 13.00 (ώρα Ελλάδας) θα δώσει φιλικό παιχνίδι με την Χοφενχάιμ, ομάδα που αγωνίζεται στη Μπουντεσλίγκα. Το παιχνίδι θα γίνει στο βοηθητικό γήπεδο της ομάδας και αναμένεται να το παρακολουθήσουν και Ηπειρώτες μετανάστες που ζουν στη Γερμανία, όχι μόνο στην περιοχή του Χοφενχάιμ που είναι προάστιο της πόλης Σίνσχαϊμ και της ευρύτερης περιοχής της Στουτγκάρδης, αλλά και από άλλα μέλη της Γερμανίας. 

Σήμερα το πρωί θα γίνει προπόνηση στα Γιάννινα και η αναχώρηση για Στουτγάρδη θα γίνει το βράδυ αεροπορικώς. Η επιστροφή από Γερμανία θα γίνει πάλι αεροπορικώς το βράδυ του Σαββάτου. Τελικά δεν θα ακολουθήσουν την αποστολή οι Ακόστα, Τζημόπουλος που δεν αποθεραπεύτηκαν 100% κάνοντας ατομικό πρόγραμμα τις τελευταίες μέρες. Έτσι κρίθηκε να μείνουν στα Γιάννινα ώστε από Δευτέρα να αρχίσουν προπονήσεις και να αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε κίνδυνος υποτροπής. Επίσης εκτός αποστολής έμεινε και ο Νικολιάς που είναι από μέρες τραυματίας και σε δύο εβδομάδες θα αρχίσει προπονήσεις. Στην αποστολή για Γερμανία αναμένεται να είναι οι Πασχαλάκης, Περιστερίδης, Καρανίκας, Μπέριος, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Ναδάλες, Μπουκουβάλας, Λίλα, Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης, Δώνης, Κούτρης, Μαυροπάνος, Φερφελής, Γιάκος, Μαμπουλού, Κόντε. (Σημείωση gianninasports.gr Κούτρης και Γαρουφαλιάς αποκλείστηκαν λόγω ενχολήσεων που αισθάνθηκαν σήμερα) 

Όπως τονίσαμε και χθες, με αφορμή τη διεξαγωγή αυτού του φιλικού, αναπτύχθηκε έντονη φημολογία στα Γιάννινα για ενδιαφέρον της Χοφενχάιμ να αποκτήσει από τον ΠΑΣ τον 24χρονο αμυντικό Νίκο Καρανίκα που έκανε σημαντικές εμφανίσεις στα παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ με Οντ και Άλκμααρ. Όμως από την ΠΑΕ δηλώνουν άγνοια περί όλων αυτών, αναφέροντας πηγές της ομάδας ότι η Χοφενχάιμ έστειλε πρόσκληση για φιλικό, άγνωστο για το πώς επέλεξε τον ΠΑΣ και η πρότασή της έγινε αποδεκτή, χωρίς να γίνει καμία άλλη συζήτηση. Τώρα αν είναι μια φήμη, σαν αυτές που βγαίνουν συχνά για τα μεταγραφικά χωρίς καμία βάση και αμέσως διαλύονται, θα φανεί τώρα που θα είναι ο ΠΑΣ στη Γερμανία, καθώς την αποστολή θα ακολουθήσει και ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης.

ΑΝΕΛΠΙΣΤΟ ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΝΤΕ ΒΙΝΣΕΝΤΙ


Τέλος ένα ανέλπιστο δώρο θα φτάσει και στον ΠΑΣ σε ότι έχει σχέση με τα έξοδα κατάρτισης (τα λεγόμενα «τροφεία») για τη μεταγραφή του Τόμας Ντε Βινσέντι από τον ΑΠΟΕΛ στην Αλ Σαμπάμπ, καθώς ο Αργεντινός μέσος ήρθε στα Γιάννινα το 2009 σε ηλικία 20 ετών και μέχρι το 23ο έτος ανήκε στον ΠΑΣ. Για το διάστημα αυτό 2009-2013 που ο Ντε Βινσέντι ανήκε στη δύναμη του «Άγιαξ», η Γιαννιώτικη ομάδα θα εισπράξει κάποιο ποσό.  

Το ακριβές ποσό δεν έγινε ακόμα γνωστό στην γιαννιώτικη ΠΑΕ, αν θα είναι 70.000 ευρώ όπως δημοσιοποιήθηκε ή κάποιο άλλο. Σύμφωνα με τον κανονισμό της ΟΥΕΦΑ από μεταγραφές ποδοσφαιριστών δικαιούνται ένα μικρό ποσοστό ως αποζημίωση για την εκπαίδευση αυτών οι ομάδες που τους είχαν στο δυναμικό τους από ηλικίας 13 έως 23 ετών. Χθες είχαμε αναφερθεί στη μεταγραφή Ντε Βινσέντι για την αποζημίωση 1,2 εκατ. που θα πάρει ο Ολυμπιακός από το 40% του δικαιώματος μεταπώλησης που κατείχε. Από το συμβόλαιο ο ΠΑΣ δεν παίρνει τίποτα αλλά θα πάρει από τα «τροφεία». 

Αν θα είναι 70.000 ευρώ όπως έγραψε χτες το Goal ή λίγο λιγότερα θα φανεί στην πορεία. Η ουσία είναι ότι ένα ποσό θα μπει και πάλι στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.