Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Τεστ ενόψει πρωταθλήματος το σημερινό φιλικό με Παναιτωλικό

Τα φώτα της Ευρώπης έσβησαν και ο ΠΑΣ ετοιμάζεται για το πρωτάθλημα. Σήμερα φιλικό με τον Παναιτωλικό


Φιλικό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό θα δώσει σήμερα στις 18.30 ο ΠΑΣ Γιάννινα στο στάδιο «Ζωσιμάδες» Ιωαννίνων. Ο Γιάννης Πετράκης θα δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους παίκτες που δεν αγωνίσθηκαν στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ενώ σταδιακά θα χρησιμοποιήσει και τους υπόλοιπους.
Πλέον τα φώτα από τη συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ έσβησαν και η Γιαννιώτικη ομάδα θα πρέπει να προσαρμοστεί με τα νέα δεδομένα, για να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα, αφού πλησιάζουν και οι μέρες για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

Το σημερινό φιλικό με τον Παναιτωλικό θα είναι ένα αξιόπιστο τεστ για να δει ο Πετράκης κάποια πράγματα από την ομάδα του. Περισσότερο θα πρέπει οι Μπουκουβάλας, Κόντε, Μαμπουλού που είναι οι τελευταίες μεταγραφές και δεν έχουν πολύ καιρό μέσα στην ομάδα, να δέσουν καλύτερα με τους υπόλοιπους παίκτες για να αποκτήσει η ομάδα καλύτερη συνοχή. Μάλιστα ο Μπουκουβάλας που είναι η τελευταία μεταγραφή, θα παίξει κόντρα στον Παναιτωλικό που είναι η ομάδα που τον ανέδειξε ποδοσφαιρικά, αφού κατάγεται από το Αγρίνιο. 

Εκτός από το σημερινό με τον Παναιτωλικό δεν έχει κλειστεί άλλο φιλικό και πιθανόν να μη γίνει άλλος αγώνα, γιατί ο ΠΑΣ θα παίζει την Κυριακή 21 Αυγούστου με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, οπότε μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα μπει σε ρυθμούς πρωταθλήματος. Τα φιλικά που έγιναν μέχρι τώρα είναι με ΑΠΟΕΛ και Κέρκυρα, συν τα τέσσερα διεθνή παιχνίδια με Οντ, Άλκμααρ (εντός και εκτός έδρας). 

Το φετινό πρόγραμμα προετοιμασίας ήταν εντελώς διαφορετικό σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, καθώς την τελευταία στιγμή κλήθηκε από την ΟΥΕΦΑ να αντικαταστήσει τον Πανιώνιο στο Γιουρόπα Λιγκ, η προετοιμασία έγινε εσπευσμένα, όλος ο Ιούλιος ήταν γεμάτος αγωνιστική δράση λόγω διεθνών αγωνιστικών υποχρεώσεων με ταξίδια σε Σκίεν Νορβηγίας (έδρα της Οντ) και Άλκμααρ Ολλανδίας (έδρα της τοπικής ομάδας). Αλλά και στο ματς με την Άλκμααρ που ήταν γηπεδούχος, πάλι δεν απέφυγε το ταξίδι και την ταλαιπωρία στην Αθήνα, αφού αγωνίσθηκε στο γήπεδο Περιστερίου. Έτσι η ομάδα της Ηπείρου προσπαθεί τώρα να πάρει κάποιες ανάσες, αλλά να είναι και έτοιμη για το νέο πρωτάθλημα. 

Η προετοιμασία συνεχίσθηκε και χθες με διπλές προπονήσεις πρωί και απόγευμα. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν Μπέριος και Τζημόπουλος λόγω προβλημάτων τραυματισμού από το ματς με την Άλκμααρ. 

Παράλληλα με την επαγγελματική ομάδα, συνεχίζουν την προετοιμασία και οι ομάδες νέων Κ-20 και Κ-17 υπό την επίβλεψη των προπονητών Χρήστου Αγγέλη και Νίκου Μπαδήμα αντίστοιχα. Στην προπόνηση των ομάδων νέων βρέθηκε και ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος που εκτός από βοηθός του Γιάννη Πετράκη είναι και υπεύθυνος των υποδομών. Στα μεταγραφικά δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη, αλλά οι φήμες επιμένουν στα Γιάννινα ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να έρθει δανεικός από τον ΠΑΟΚ ο Ζάιρο.